С какво ви дразнят свекървите- 84

• 72 008
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Просто се вдетиняват понякога, ........... Чакай па и книги за захранване да седнат да четат.  :)

Защо да не  четат? Зависи от човека, а не защото е свекърва и тя знае повече от доктора.

# 151
  • София
Просто се вдетиняват понякога, ........... Чакай па и книги за захранване да седнат да четат.  :)

Защо да не  четат? Зависи от човека, а не защото е свекърва и тя знае повече от доктора.
Не съм crossfade, но да ти отговоря.
Защото повечето не четат, а следват мотото "аз еди си колко деца съм отгледала, тая фръцла книги ще ми дава, а и днешните доктори нищо не разбират" и "аз моите деца с еди си какво съм ги хранила/поила и нищо им няма, значи на внучето нищо няма да му стане" Crossing Arms! Отделно дето има С за които доказана с изследвания алергия я водят като "лигавщина на снахата" и "докторите не разбират нищо". Не казвам, че всички са така, но повечето - да.

# 152
  • Стара Загора
Имах предвид, че няма да седнат да го направят. То ако го правят, ехееее нямаше да се водят тези дискусии. Говорихме за типа свекърви, които бутат шоколади в устата на децата.
Ясно е че има и примерни относно храненето, които и книгата ще прочетат, но в момента се дискутираше другия вид.  Peace

# 153
Лично аз попаднах случайно в тази тема, когато търсех  информация за афти, защото на моя внук му излязоха. Не знам вашите свекърви на каква възраст са, но моето поколение баби в по-голямата си част  са образовани, четящи и информирани.   
Сигурно вашите са живели в тъмна Индия, за да правят такива изказвания за докторите, за алергиите, за храненето и т.н.

# 154
Не, просто друг тип човек е моята. Сготвила уж супа за внучето, ама тя с кокали, черен пипер и люта чушка...Къде ти ще чете в интернет за афти...Тя е над тия неща, най- много да изстреля някоя простотия да се направи на умна и загрижена Simple Smile. Уви.
Сама разказва как РА й се възпалява от млечни и домат и не яде. Но на бебе бута без да пита. Простотия, несъобразителност, борба да се покаже и наложи...Знам ли. Ма на, често срещано.

# 155
КАГ, свекърва ми е медицински работник. Работи все още. Това не й попречи на първия рожден ден а се нацупи, че не давам на детето от тортата. А аз бях решила, че ако не проявява интерес, на сила няма да й набутвам вредни неща в устата.

# 156
  • до едно тепе
Моята е от типа четящи. Вестници. Всеки ден. Преди месец-два ми разправяше, че чела за алергията към мляко как все повече деца я проявяват и как ако не се лекува може да има ужасни последици. Не го е направила нарочно. Обаче искам да помисли малко. Щом се засилва да храни детето не може да му дава всичко , което поиска. Една алергична реакция на тоя етап ни връща 6 месеца назад. Вкъщи се чете всеки етикет и неподходящите неща се крият прилежно. Не за пръв път правя забележка. Даже вчера изрично предупредих всички да не дават сирене на малката, защото предположих,че като го види на масата ще поиска. По тая логика знам ли я като и я оставя и иска да кажем бисквити дали не и дава.
 Малката е от типа деца, които искат да опитат всичко. Може да е една хапка и ако не и хареса го плюе и си казва,че не го иска. Много е трудно да я храня с каквото аз искам. Може по цял ден да не хапне нищо, ако е решила,че не го иска.

# 157
И моите ядат скрито някои  неща.
Те  решават какво да се даде.
В интерес на истината до сега не съм ги гледала ,само се радвам за часове,но и не напъвам да дам забранено. Бяха дали меню,явно без да си говорят  и после се оказа,че трябвало друго да приготвя. Ами няма друго.Или не което очакват.За  това питам.Да  са казали.
но  казаха да не пасирам,че  предни я път бе крем супа,ми няма нужда,момата изяла на тати пържолата ,аз пасирам
Но  си е опасно да се дава каквото искат малките ,при условие  ,че са положени усилия  и има проблем.За  сега нямаме при нас,но да не предизвикваме съдбата. Смешни са като се напъват да се хранят сами и всичко сами да правят.

# 158
  • София

Имах предвид, че няма да седнат да го направят. То ако го правят, ехееее нямаше да се водят тези дискусии. Говорихме за типа свекърви, които бутат шоколади в устата на децата.
Ясно е че има и примерни относно храненето, които и книгата ще прочетат, но в момента се дискутираше другия вид.  Peace

Много ще седнат, само че зависи те на коя " школа" ще повярват и дали ще е същата, на която снахата е повярвала.
Не го казвам заядливо, напротив- все пак, едва ли си мислите, че бабата има намерение да умъртви внучето с неподходяща храна.
По въпроса за алергиите има куп теории, някои взаимоизключващи се.
Примерът с глутена ми идва на ум- само 7% имат непоносимост, като вероятността да я израстат е голяма, но има мами, които категорично го забраняват "превантивно".

# 159
  • Стара Загора
Не е само до школата, всичко зависи и от хората и взаимоотношенията им.
Същото важи и за снахата, която е толкова погълната в модерното, че дори когато свекърва й каже нещо вярно, тя ще го отрече, защото й е казано от свеки.
Такива воюващи отношения далеч не са само за храненето на детето, просто си се дразнят една друга за всичко и това е.
В едни нормални отношения свекървата ще каже каквото мисли, ако снахата не е съгласна ще й обясни какво е казал педиатъра и толкова. Най- много да чуе едно "Вие си знаете" Simple Smile
Тези тайни тъпкания с вредна за детето храна са плод на ненормални отношения.
Ясно  е че никоя баба не иска да навреди на внука си, ама на война като на война. Тя не и нужно да даде шоколад на детето, нужно е само да го изкара от чантата си за да влуди снахата.

# 160
  • при късмета
А защо изобщо обясняването на свекървата трябва да е от снахата? Не е ли работа на таткото на това дете да отправи към майка си "Така сме решили" или "Така каза педиатъра". Според мен е негова работа. Така хем на свеки устата ще е затворена и ще се парират понататъчни опити за вмешателство, хем няма снахата да е лошата и свеки няма кого да обвини, че не я слушат, освен сина си

# 161
А защо изобщо обясняването на свекървата трябва да е от снахата? Не е ли работа на таткото на това дете да отправи към майка си "Така сме решили" или "Така каза педиатъра". Според мен е негова работа. Така хем на свеки устата ще е затворена и ще се парират понататъчни опити за вмешателство, хем няма снахата да е лошата и свеки няма кого да обвини, че не я слушат, освен сина си
Няма значение дали майката или бащата кажат на свекървата, тя е длъжна да ги уважава и да уважава решеннията им и да се съобразява.
Има жени, които са несигурни в себе си, неудобно им е и карат мъжете си да говорят с майките им. Това аз го наблюдавам често в началото на връзките, като че ли на снахата и е неудобно да влиза в конфликт със свекървата. Според мен това е грешка. Снахата е пълноправен член на семейството и нейната дума е равнозначна с тази на синът.  Peace

# 162
  • Стара Загора
Споделям мнението на Madame_Butterfly, мъжа трябва да подкрепя жена си, не да говори вместо нея. Пък и ситуацията не винаги е чак толкова драматична, и едно обикновено обяснение е достатъчно.

# 163
  • при късмета
И аз смятам, че свекървата е длъжна да се съобразява, даже в решенията за децата изобщо не е фактор, на който да се дават обяснение защо е взето това или онова решение. Взето и толкова, това е решението и не подлежи на коментари.
А жена, която ѝ е неудобно да говори с мъжа си, изобщо не искам да я мисля. В каквато ситуация се навре сама, в такава ще си живее
Споделям мнението на Madame_Butterfly, мъжа трябва да подкрепя жена си, не да говори вместо нея. Пък и ситуацията не винаги е чак толкова драматична, и едно обикновено обяснение е достатъчно.
Защо да говори вместо жена си, относно детето? То е само нейно ли? Той няма никаква представа какво е казал педиатъра и всичко това е отговорност само на жена му ли?
Не, в случая няма да говори вместо нея, а би трябвало да го направи от свое собствено име. Защото детето е едно, решенията за това дете се предполага, че са съгласувани с него, което значи, че би говорил и от свое име.
Не за конкретна ситуация, а по принцип. И колкото по-рано го направи, толкова по-малко проблеми ще имат в това отношение, особено, ако конкретен проблем, го създава свекървата.
От толкова години четене в темата и лични наблюдения, твърдо мога да заявя, че поне 80% от проблемите със свекърви биха били решени още в началото, ако синовете им си бяха на мястото.
Ако остави майка му да му ръководи новото семейство, а жена му се притеснява да говори дори с него, това е пример който изобщо не бих считала за семейство. На мъжа семейството му си е останала майка му, а снахата е някакъв досаден навлек, който трябва да изтърпят до някаква степен, докато му роди деца.

# 164
Скрит текст:
И аз смятам, че свекървата е длъжна да се съобразява, даже в решенията за децата изобщо не е фактор, на който да се дават обяснение защо е взето това или онова решение. Взето и толкова, това е решението и не подлежи на коментари.
А жена, която ѝ е неудобно да говори с мъжа си, изобщо не искам да я мисля. В каквато ситуация се навре сама, в такава ще си живее
Защо да говори вместо жена си, относно детето? То е само нейно ли? Той няма никаква представа какво е казал педиатъра и всичко това е отговорност само на жена му ли?
Не, в случая няма да говори вместо нея, а би трябвало да го направи от свое собствено име. Защото детето е едно, решенията за това дете се предполага, че са съгласувани с него, което значи, че би говорил и от свое име.
Не за конкретна ситуация, а по принцип. И колкото по-рано го направи, толкова по-малко проблеми ще имат в това отношение, особено, ако конкретен проблем, го създава свекървата.
От толкова години четене в темата и лични наблюдения, твърдо мога да заявя, че поне 80% от проблемите със свекърви биха били решени още в началото, ако синовете им си бяха на мястото.
Ако остави майка му да му ръководи новото семейство, а жена му се притеснява да говори дори с него, това е пример който изобщо не бих считала за семейство. На мъжа семейството му си е останала майка му, а снахата е някакъв досаден навлек, който трябва да изтърпят до някаква степен, докато му роди деца.
Peace Съгласна съм напълно с теб. Искам само да добавя, че синът от самото начало трябва да разясни на родителите си, че думата на снахата не подлежи на дискусии, когато става въпрос за децата. Родителите са тези, които носят отговорност за децата.
Но както казах в началото на един брак голяма част отснахите са неуверени в себе си, което е нормално и не смеят много да дискутират.
Като минат 5,6 години от бракът и стават и те по-самоуверени и не се дават.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт