С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 131
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • при късмета
Според мен не се връщат повече хора, напротив. Ако говорим за само работили навън, да връщат се. Но ако вземем тези, които са там да учат, повечето остават. И ако искаха да се обзавеждат с българки щяха да си стоят тук. Не, че не се случва и това, де.
Де да знам каква ще е реалността след 15-20 години, но щом върви повече години в посока младите да се изселват от страната, надали за това време ще се промени.

Иначе не разбрах последната ти фраза - ''Не може родителите създавайки дете да мислят за своето оцеляване, против природата е. Трябва да мислят за детето, това е нормалното. ''.Ако имаш предвид,че децата не трябва да гледат родителите си,а обратното...вярвам ,че много от родителите и не биха искали да е така.
Написах го във връзка с това
Отделно,че и репродуктивните проблеми са много повече,много хора или не искат или не могат да имат повече от едно дете...върху което се проектира всичко.Според теб как такива хора се откъсват от толкова работеното върху и чакано дете?
Много хора и без репродуктивни проблеми не се откъсват от децата си, видно и от тази тема. И цялата тема е именно за неоткъсването на свекървата от сина. Все едно на майките на момичета им е по-лесно, ама ей на, жените са по-откъснати от родителите си, отколкото мъжете. А като отиде в чужбина няма какво да прави, освен да го приеме. Има и не малко родители, които цял живот внушават на детето, че им е длъжно, за да се подсигурят един вид. Това за мен са абсолютните егоисти.
И като казвам откъснати, нямам предвид с влошени или прекъснати отношения, а по-самостоятелни в решенията си и изпълнението им.
Иначе за гледането сме говорили хиляди пъти, не ми се подхваща отново темата. Да, смятам, че родителите са тези, които поемайки отговорността да имат дете, то задълженията им не свършват с 18та годишнина на детето и е много важно какви са родители са били. И от последното зависи какви ще бъдат с тях, когато колелото се завърти. С две думи, както сами са си направили, така ще бъде.

# 286
Тенденцията да си взимат жени от БГ е характерна за една не много привлекателна за мен прослойка, а именно тази, в която царят драми между снахи и свекърви.
В 21 век ми е странно да се дъвчат още неща като осоляване, хранене, изискване за помагане и пр.

Ах да,но това не пречи ако момчето е свясно и нормално ,да си намери такова момиче,''макар'' и българка.
Пък ако самият той не е цвете,ми някой муньо,как да докара свясна.

Просто нашите момчета не се котират толкова сред европейките.Не мога да кажа защо точно,но им е трудно да бъдат харесани.Има и такива които успяват,обикновено доста по-красиви от средното и по-отворени.
Иначе пък повечето българки-студентки в чужбина се обзаведоха със западняк.

Ами аз мога да ти кажа защо. Манталитета на повечето, макар и свестни и хубави си е балкански, югоизточно европейски и нормалните, съвременни жени не го понасят, а и самите момчета не биха се разбирали с тях.

# 287
  • Наблизо
Според мен не се връщат повече хора, напротив. Ако говорим за само работили навън, да връщат се. Но ако вземем тези, които са там да учат, повечето остават. И ако искаха да се обзавеждат с българки щяха да си стоят тук. Не, че не се случва и това, де.
Де да знам каква ще е реалността след 15-20 години, но щом върви повече години в посока младите да се изселват от страната, надали за това време ще се промени.
Не съм напълно съгласна,напоследък се връщат и повече от преди,защото много родители напъват детето да ходи в чужбина,а то да не е сигурно и дори и да завърши,не успява да преобразува дипломата си в работа.
Иначе колкото момчета заминават,толкова момичета,че и повече.А и като цяло момичетата са по-оправни и остават повече те.И както българските момчета трудно могат да привлекат западнячка,търсят след българките там.Споко тогава,дори и да си изпратиш сина в чужбина,може да ти доведе българка да те мрази.А и в чужбина хората се сплотяват повече,дори и да не си приличат толкова фундаментално.Не се знае изобщо какво ще докара.

Много хора и без репродуктивни проблеми не се откъсват от децата си, видно и от тази тема.
И с тенденция да става по-зле.Всички обсебени от децата си мами от типа ''напикахме се''ще си стоят до децата.Колкото и да са големи.
[/quote]
Иначе за гледането сме говорили хиляди пъти, не ми се подхваща отново темата. Да, смятам, че родителите са тези, които поемайки отговорността да имат дете, то задълженията им не свършват с 18та годишнина на детето и е много важно какви са родители са били. И от последното зависи какви ще бъдат с тях, когато колелото се завърти. С две думи, както сами са си направили, така ще бъде.

Всеки се опитва да си направи,или поне повечето.Плащат хората осигуровки,може и да спестяват..всичко може.Бях достатъчно голяма и ученичка,че да помня 97ма и как парите ти се обезценяваха още докато ги държиш в ръката.И всичко което си градил цял живот,да няма никаква стойност един ден,че и пенсия да нямаш.
Аз тогава бих помогнала на родителите си.Много ме грее,че те са събирали,но всичко се е сринало.Предполагам,че много хора са като мен.И се надявам да са.
Тенденцията да си взимат жени от БГ е характерна за една не много привлекателна за мен прослойка, а именно тази, в която царят драми между снахи и свекърви.
В 21 век ми е странно да се дъвчат още неща като осоляване, хранене, изискване за помагане и пр.

Ах да,но това не пречи ако момчето е свясно и нормално ,да си намери такова момиче,''макар'' и българка.
Пък ако самият той не е цвете,ми някой муньо,как да докара свясна.

Просто нашите момчета не се котират толкова сред европейките.Не мога да кажа защо точно,но им е трудно да бъдат харесани.Има и такива които успяват,обикновено доста по-красиви от средното и по-отворени.
Иначе пък повечето българки-студентки в чужбина се обзаведоха със западняк.

Ами аз мога да ти кажа защо. Манталитета на повечето, макар и свестни и хубави си е балкански, югоизточно европейски и нормалните, съвременни жени не го понасят, а и самите момчета не биха се разбирали с тях.
Сигурно си права.Колкото и да е гадно..

# 288
Виждам го ежедневно. Слава богу синът ми дойде малък и няма да е така, но с порасналите се вижда тенденцията. Поне трима българи познавам, които си "взеха" жени от БГ. Никоя австралийка няма да им се върже, макар че са добре материално и то много. Не са бачкатори, а консултанти и юристи.

# 289
  • при късмета
Аз никога не съм отхвърляла или заклеймявала помощта за родители. това, което казвам е, че всеки ще го направи или поне повечето. Ако си си уредил живота в чужбина пак ще помогнеш, макар и не лично.
А тези, които са наистина зарязани на стари години, са си виновни сами. И да са добре материално и да нямат нужда от такава помощ, а само от контакт с децата, не се знае как ще са с главата и дали ще могат да се подсигуряват и оправят сами с финансите.
Но трябва и да се съгласиш, че ако знаеш, че детето ти е добре в чужбина и не може да при теб на стари години, не трябва да го караш да се връща. Наистина е ужасно, че има толкова стари хора, самотни заради това, че децата им са навън, а не защото са прекъснали отношения, но пък и не е справедливо и следващото поколение да стигне до там, като ги накараш да се върнат. Говорим да ги накараш, а не те да са взели решението. Нито едните, нито другите са виновни за реалността в държавата.
Иначе много добре знам какво е детето ти да е в чужбина, с ясната идея да не се връща. Майка ми говори по-често със сестра ми, отколкото с мен. А те не се кой знае колко далеч и имат възможност да си идват поне 2-3 пъти годишно за по-дълго

# 290
  • Наблизо
Виждам го ежедневно. Слава богу синът ми дойде малък и няма да е така, но с порасналите се вижда тенденцията. Поне трима българи познавам, които си "взеха" жени от БГ. Никоя австралийка няма да им се върже, макар че са добре материално и то много. Не са бачкатори, а консултанти и юристи.
И на мен са ми такива впечатленията,но не желаех да го напиша.Аз съм от тези с чужденец.Хем свекървата си гледа нея си,хем взаимно си се уважаваме.
Имам познати българи в чужбина,всички са с българки за жени и си живеят все едно са си в България.
Аз никога не съм отхвърляла или заклеймявала помощта за родители. това, което казвам е, че всеки ще го направи или поне повечето. Ако си си уредил живота в чужбина пак ще помогнеш, макар и не лично.
А тези, които са наистина зарязани на стари години, са си виновни сами. И да са добре материално и да нямат нужда от такава помощ, а само от контакт с децата, не се знае как ще са с главата и дали ще могат да се подсигуряват и оправят сами с финансите.
Но трябва и да се съгласиш, че ако знаеш, че детето ти е добре в чужбина и не може да при теб на стари години, не трябва да го караш да се връща. Наистина е ужасно, че има толкова стари хора, самотни заради това, че децата им са навън, а не защото са прекъснали отношения, но пък и не е справедливо и следващото поколение да стигне до там, като ги накараш да се върнат. Говорим да ги накараш, а не те да са взели решението. Нито едните, нито другите са виновни за реалността в държавата.
Иначе много добре знам какво е детето ти да е в чужбина, с ясната идея да не се връща. Майка ми говори по-често със сестра ми, отколкото с мен. А те не се кой знае колко далеч и имат възможност да си идват поне 2-3 пъти годишно за по-дълго
Върналите се,които познавам,са го направили поради собствено желание.Тези,върнали се,защото родителите им така са искали,са доста по-малко на фона на тези,върнали се по собствено желание.Много мои състуденти видях да се връщат.Не се справиха,липсваше им живота в България,дошли защото родителите ги накарали.Или пък не успяха да си намерят работа там и се върнаха,сега с много добра работа в София,само защото завършили навън...или просто работата в България която си намериха е по-добра и осигуряваща по-добър стандарт от тази,която можеха да си намерят там.И не са малко.И в чужбина е трудно с намирането на работа,а в България все още има това преклоничество пред Запада и щом си завършил западен университет,си по-добре.
Не си мисли,че чужбина е някаква панацея и ,че за всички е така и че защото някой се е върнал,задължително са го накарали.

Последна редакция: сб, 22 юли 2017, 18:49 от BeautifulM

# 291
  • София
Имам роднини и приятели навън- и мъже, и жени.
Вярно е, че жените се изжениха за местни, а мъжете все ги влече към българките.
Говорили сме си и за мен, все по- валидна става констатацията как двата пола реагират на житейските бури:
Мъжете- като боровете- гордо се извисяват, отстояват правотата си и при ураган се пречупват из корен.
Жените са като тръстиките- от лекия вятър се полюшват, а от урагана се огъват до земята и като премине, пак се изправят,

Честно казано, аз се радвам, че българките още не сме стигнали световния стандарт на феминистките да дебнем мъжете ни да пикаят седнали като нас.
Въпреки неудобството да мием или да ги накараме да си измият последните капки.........

Все пак, нали сме два пола, със своите различия, достатъчно е че разните привърженици на ония 58 пола искат да ни направят аморфна маса, закщо да си го причиняваме и ние?
Ми, мен ме привлича различното от мен, което ме допълва, не еднаквото...........

# 292
  • Наблизо
Имам роднини и приятели навън- и мъже, и жени.
Вярно е, че жените се изжениха за местни, а мъжете все ги влече към българките.
Говорили сме си и за мен, все по- валидна става констатацията как двата пола реагират на житейските бури:
Мъжете- като боровете- гордо се извисяват, отстояват правотата си и при ураган се пречупват из корен.
Жените са като тръстиките- от лекия вятър се полюшват, а от урагана се огъват до земята и като премине, пак се изправят,

Честно казано, аз се радвам, че българките още не сме стигнали световния стандарт на феминистките да дебнем мъжете ни да пикаят седнали като нас.
Въпреки неудобството да мием или да ги накараме да си измият последните капки.........

Все пак, нали сме два пола, със своите различия, достатъчно е че разните привърженици на ония 58 пола искат да ни направят аморфна маса, закщо да си го причиняваме и ние?
Ми, мен ме привлича различното от мен, което ме допълва, не еднаквото...........

А защо трябва да пикаят седнали или да чистим урината?Или да внимават или ако не могат те да си чистят.
Иначе да си стоят българските мъже като дървета,аз нямам желание да съжителствам с дърво.

# 293
  • София

А защо трябва да пикаят седнали или да чистим урината?Или да внимават или ако не могат те да си чистят.
Иначе да си стоят българските мъже като дървета,аз нямам желание да съжителствам с дърво.

Писах, " или да си я чистят".
И не писах да си стоят като дърво, а да посрещат бурите като боровете- огромна разлика има.
Все едно да оприличиш жените, които се нагаждате към особеностите на мъжете от друга националност като плазмодии, а не като тръстики. Peace

# 294
  • Наблизо
Не се нагаждаме само ние,и мъжете го правят.Нали говорим за връзка.Взаимно е.
Не говорим за тия,които търсят пари или чужденец на всяка цена.Те такива и в България се лепват на Коко Диневците.

# 295
  • София
Рано тази сутрин, в някакво повторение по ТВ попаднах на следното изказване на Катето Евро (по повод дали е верен слуха, че снаха и е бременна) :

" не, не е бременна .... но съм сигурна, че ще си ИМАМЕ второ детенце"

Леле, свекърва съм, ама така ми кипна чайника RageRageRage
Горкото момиче, дето и е снаха! Тази си се чувства като член на младото семейство, лепнала им се е като кърлеж, хем най-главен!
В новата версия няма подходящ емотикон,

# 296
Аз се изказах в темата за Черешката на тортата много негативно за цялото и представяне/ не с манджите , де. Дори вчера си правих сини домати , като и видях във ФБ рецептата/, а  с внучето и нейното вмешателство. И най-грозно ми стана как накара снаха си да танцува като мечка да забавлява гостите. Но има хора , които много и съчувстват и приемат нещата при нея за нормални. А за мен си е класика в жанра тя , точно за тази тема.

# 297
Рано тази сутрин, в някакво повторение по ТВ попаднах на следното изказване на Катето Евро (по повод дали е верен слуха, че снаха и е бременна) :

" не, не е бременна .... но съм сигурна, че ще си ИМАМЕ второ детенце"

Леле, свекърва съм, ама така ми кипна чайника RageRageRage
Горкото момиче, дето и е снаха! Тази си се чувства като член на младото семейство, лепнала им се е като кърлеж, хем най-главен!
В новата версия няма подходящ емотикон,

Аз доколкото знам, младото семейство живее в нейният дом Simple Smile Според синът й, всички се разбират чудесно Grinning е, не сме им у дома.

Моята свекърва си тръгна, е, успя да ме ядоса. Бебето сутрин след млякото в 6 заспива, но в повечето случаи спи, реве, спи, реве, гушкаме си се на спалнята и се опитваме да заспим, а тя връхлетя, като хуна в стаята, блъскайки вратата, без дори да почука, започна да я закача, да я дърпа, за да я вземе в хола. Казвам й да ни остави, детето така си прави, от това й се оплаквам, уж, всеки път ама то, магистрала м/у ушите. Взе детето, вика ти спи още малко. Ама чакай бре жена, памперс трябва да сменя, да се сложи детето на гърне, а тя дърпа бебето и ми вика "лягай". Едва се сдържах да не й кресна! Не знам какво й има на тая жена, но въобще не слуша като й се говори, уж чува, но - нищо не остава. Оправих си детето, а то вече разсънено и кисело до безобразие, оставих й го и си легнах в спалнята, а не в детската стая. Докато върша нещо, постоянно ми се бута в ръцете, дърпа ми хавлията, взима пампито, това го прави винаги. Детето се изходило в пампито, а тя не го преобула 2 часа, за да не ме събудела. Взимам си детето да го измия и преобуя, а тя пак ми се навира в ръцете, стиснах зъби и най-учтиво я питах, дали ще довърши обличането, а тя ми вика "щом искаш", оле, щях да се взривя, но оставаха 2ч до автобуса й. Друг е въпроса, че всичко на всичко е сменила 3 пампита за 10-те месеца, 2 пъти ми беше неудобно да ги преправя и после прах дрехи и чаршафи, но днес си съблекох детето и нагласих пампито.
 Всеки път й давам ясни и точни инструкции, уж си общуваме, уж й разказвам за навиците на детето, тя ме пита и разпитва, не й натрапвам информацията самоволно, но явно само си проветрява устата.
Добър човек е, но е много далеч от моите разбирания за държание и възпитание, знам че не го прави нарочно, знам че иска всичко да е ок, знам че иска да прекарва време с детето, но изобщо не се и опитва да разбере моя свят и моя дом.
 Оф оплаках се, олекна ми. Добре, че идва по веднъж на 2-3 месеца за по един уикенд и живеем далеч.

# 298
Добър човек е, но е много далеч от моите разбирания за държание и възпитание, знам че не го прави нарочно, знам че иска всичко да е ок, знам че иска да прекарва време с детето, но изобщо не се и опитва да разбере моя свят и моя дом.

Ти като поета го докара:"Не си виновна ти, от други свят съм аз, дете на прах земя, на прашните мечти..." Laughing
Сега сериозно. Очевидно сте много различни и по някакви свои причини ти не я харесваш изобщо. Точно затова се дразниш на искрените опити на жената да ти помогне, да ти даде възможност да поспиш и да си починеш. В описаното от теб няма нищо дразнещо. Напротив, жената се старае всячески да ти е в помощ. Дали ако описаните от теб действия бяха извършени от друг човек, например майка ти, биха те подразнили толкова?

# 299
Wishmaster, да, знам че е така. Опитва се да помогне всячески. Написах го, знам го, но много ме напряга.
Ако майка ми правеше така, нямаше да имам никакви задръжки да й кажа направо "или не ми се бъркай в ръцете, или го направи сама", към свекърва ми, не ми е удобно да й кажа, много е чувствителна и ще взема да я засегна и да я накарам да стане още по-добра. Нищо не й пречи да каже, че тя ще преоблече детето, а не аз да съм почнала и тя да ми се мотае в ръцете и да ми подръпва това онова, всеки път го прави. Захвана ли се с нещо, тя идва и се опитва да ми го вземе от ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт