С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 089
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Аз пък мисля, че излишно се плашиш Simple Smile Много деца са отглеждани лятно време при такива условия и всичко е било ок. Като заведете детето ще направите един оглед на къщата и двора, някои неща ще приберете, други ще обезопасите.
4годишно дете спокойно може да мине и без баня (като помещение) за няколко седмици. Стига му едно надуваемо басейнче или най-обикновено корито на двора. Дори ще му е по-добре.
Иначе бабата и дядото къде живеят - в къща с двор или апартамент. Ако и те са в апартамент, пускайте го на вилата и не го мислете. Няма да иска да се прибере накрая Simple Smile
Ножове и ножици, ако е толкова завеяна, ще има и в градския й дом!

# 346
И аз не бих пуснала детето при всичко изброено. И съпругът ти е на твоето мнение. Браво.
Но детето, след като е подготвяно затова, сега ще се окаже излъгано. Ще е хубаво да има някакъв вариант да го заведете някъде... на село.

# 347
  • София
Да, в апартамент живяет. Града е малък, но има площадки, паркове, забавления като за него. В техния блок той си намери 2-3 приятелчета. Момичета, повярвайте ми - зле е къщата, старо е всичко вътре, подовете скърцат, не е особено чисто... Аз също съм оставяна на село като малка, от 5 годишна по цяло лято (въпреки, че винаги сме имали баня). Няма как без баня - той се къпе всеки Божи ден. А ножовете и т.н. - като отидем при тях и преди аз и ММ да излезем аз правя една оборка, прибирам всичко и тогава го оставяме. А детето - той беше ваканция цял месец, надали ще му стане нещо ако ходи в дежурна ДГ. Като цяло не е лош човек, никога не сме се карали (лекото повишаване на тон не го броя) за това и нямам обяснения защо стана така. Тя много обича да надвива по принцип, все се мъчи да се изкара права, ама някак все не и се получава. Иначе ми е тъпо, защото детето си ги обича и нея и свекър ми. Остава с радост при тях, ако ние с баща му имаме някое излизане вечер и т.н. През 1-2 седмици ги вижда. От всичко най ме изкарват извън релси точно опитите да надделява, обаче без да има аргументи за позицията си. И когато види, че не и се получава просто спира да те слуша и си меля едно и също. Миналата седмица имахме следния спор - детето много обича да закусва с Нескуик. Хапва си го 2-3 пъти седмично ( ако зависи от него и всеки ден ще го яде) и тъй като бяхме при тях на гости купих една кутия за него, хем да има когато ходим там, а и с презумпцията че когато той отиде през Август ще си я хапне. И тя ме започна от вратата - защо съм купувала тия боклуци, в нейната къща той нямало да яде такива неща, тя му била баба и щяла да му прави "разнообразни" закуски. Защото един вид аз не го храня разнообразно и тя си мисли, че той всеки ден това закусва. Влязохме в спор, че просто съм купила нещо, което детето харесва и обича и е далеч по - добре да яде това, отколкото някой сух сандвич на закуска всеки ден или нейните измислени каши (тя прави една гадна каша само с брашно, сирене и масло, за която също сме имали скандали). Опита се да му пробута овесени ядки, които изобщо не бяха приготвени като хората (той не ги обича, но кой ли ме слуша) и детето си поиска закуската с Нескуика. И ето как аз съм била виновна, че съм го била донесла, той иначе щял да яде... Shocked А той от бебе не понася совесените ядки и никога не ги е обичал. Та ей такива глупости... 

# 348
Въпрос стоящ и пред мен.
Не  съм споделяла с децата си да взема внуците за малко поне.
Но  преди време стана дума хипотетично и сина ми каза:ти къде се буташ?
Първо съм сама  е две бебета още на 2  години са трудни,особено ако няма някой  за 5 мин да ги поеме.
Защото условията са подобни в частта за непригодност на описаните,имам къде да ги обслужвам,спане ,къпане ,хранене  и готвенето.Но  навсякъде  е непригодно за бебета-навиците ми  не са готови.Инструменти  и  неща ,разположение ,как да го обясня-опасни са за малките,ако не си всяка секунда до тях.Идваха и научиха стълби  и опасни места за час.Но  нямам доверие,че  ще спре и  няма се прекатури,няма да вземе опасен предмет ,да достигне до нещо нередно.И си чакам кротко да станат разбиращи.
Мога да преместя,обезопася,но вероятно не всичко,друго е да са родени тук ,с времето да са "вдигани" опасни неща  и свикнали всички с присъствието им тук.
Иска ми се да са при мен.
Ако се наложи да ги гледам-при тях.Колкото да не е помощ и  в тяхно присъствие (до минути може да са при нас),не е голяма помощ,но е по-безопасно от това да са тук.
Не  е права да ви изнудва,да ви излъже да подготвите и дете  вероятно за гости и ...Възрастните трябва да обмислят постъпки доста сериозно преди да ги представят като варианти за действие.За  осъществяване.
Да  ,повод е за яд и дразнене.Длъжна е да спази казаното.Да се съобрази с реалностите.И всички сме разсеяни от едно място нататък.Не  е точно възраст.
Там,където тя иска може да е интересно някога,след години,когато детето е  способно да се пази само.Още повече е несериозно за пръв път дълго да си с дете и да го поставиш  в екстремни условия.

# 349
  • София
Да, ММ и той това се опита да обясни - като стане живи и здрави по - голям, на 6-7 години - няма проблем. Просто на няма и 4 за нас е още малък за там. Евала Бор_яна, защото ти го осъзнаваш и се опитваш да им помогнеш както можеш. Тя в София не иска да идва. Дори когато е болен, с риск някои от нас да има проблеми в работата си - Не. Не и било комфортно, искала си у тях. Аз пък и нямам доверие на 50км. да и оставя болно дете. И така, тя в СФ не го гледа. Тук ни отменя майка ми и то когато може да излезе от работа. Нищо, че иначе свеки работи на смени и има кой да я докара и прибере примерно... И това ме втрещи - зор, зор да седи при нея, сега когато е готов - хоп, ами и така не става...  ooooh!

# 350
Абе, и на 6-7 години без баня - дете гледа ли се?

# 351
Банята не е проблем-може да сгре е вода и  в корито,аз булка бях в корито се къпах месеци.Даже ще му е интересно.На  децата наливахме вода ,минибасейн в нещо си там и пляскат  и се радват.Повече труд е .
Проблемът е ,че не е свикнало с обстановката и не се пази,а  не може да си с очи в него непрекъснато,все вдигнеш поглед.
Идва ни на гости 6 годишно ,ами било е в такава обстановка ,не го и погледнахме какво прави навън.Но  и  беля няма.Дете от апартамент направо  в двор и градина си е друго,няма навиците.

# 352
  • Добрич
А не може ли компромисен вариант-да си го гледа в апартамента и да ходят за ден-два с дядото на село. Единия да разведе детето по двора, да обезопаси и да го пази , а другият да си върши селската работа. През другото време ще си има баня и условия в града, но постепенно ще се запознае със селото и селския начин на живот.
П.С. в почти никоя селска къща няма идеални стерилни условия за деца, но нали това е целта на селото-да се калят, да се научат, да попият и друг начин на живот-природа, свобода, въздух, животни и т.н.

# 353
  • София
Абе, и на 6-7 години без баня - дете гледа ли се?

Или пък с външна тоалетна. Колкото и да не ни се иска - факт, че децата днес не са каквито сме били ние на тяхната възраст. mpetkova, не е така. Ако майка ми примерно иска да го заведе на нашата вила при баба ми и дядо ми - нямам проблем. Но там е коренно различно - бани, тоалетни, баба ми е педант на тема чистота. Парапети, зидана ограда, инструментите си седят заключени в работилницата. Там си е като малък хотел. Общо взето - няма какво да стане и там съм спокойна. При свекърва ми, колкото и да ми се иска - не съм. Свекър ми се шашка повече от нея и го пази повече. Да го оставим там за деня - Ок, надали чак нещо толкова ще стане, но да седи там един месец - няма шанс. Той познава селския живот, ходим по вилите от както е роден, не му е за сефте. Иначе за пътуването - ММ няма много доверие в шофьорските способности на свекър ми и не иска.

# 354
А не може ли компромисен вариант-да си го гледа в апартамента и да ходят за ден-два с дядото на село.
Със сигурността на дете не се прави компромисен вариант.
Майката би дала детето в апартамента на бабата и дядото. Сега компромиса трябва да дойде и от тях. Но тя явно на инат правят, или ще е по тяхната или нямя да си гледат внучето. Така не става.

# 355
  • при късмета
Прав е бил мъжа ти, да каже на майка си, че няма да ѝ даде детето.
Следващия път вие се тръшнете, че като няма да стане както искате няма да стане изобщо. Вие поне ще сте си в правото

# 356
Скрит текст:
Да, в апартамент живяет. Града е малък, но има площадки, паркове, забавления като за него. В техния блок той си намери 2-3 приятелчета. Момичета, повярвайте ми - зле е къщата, старо е всичко вътре, подовете скърцат, не е особено чисто... Аз също съм оставяна на село като малка, от 5 годишна по цяло лято (въпреки, че винаги сме имали баня). Няма как без баня - той се къпе всеки Божи ден. А ножовете и т.н. - като отидем при тях и преди аз и ММ да излезем аз правя една оборка, прибирам всичко и тогава го оставяме. А детето - той беше ваканция цял месец, надали ще му стане нещо ако ходи в дежурна ДГ. Като цяло не е лош човек, никога не сме се карали (лекото повишаване на тон не го броя) за това и нямам обяснения защо стана така. Тя много обича да надвива по принцип, все се мъчи да се изкара права, ама някак все не и се получава. Иначе ми е тъпо, защото детето си ги обича и нея и свекър ми. Остава с радост при тях, ако ние с баща му имаме някое излизане вечер и т.н. През 1-2 седмици ги вижда. От всичко най ме изкарват извън релси точно опитите да надделява, обаче без да има аргументи за позицията си. И когато види, че не и се получава просто спира да те слуша и си меля едно и също.
Миналата седмица имахме следния спор - детето много обича да закусва с Нескуик. Хапва си го 2-3 пъти седмично ( ако зависи от него и всеки ден ще го яде) и тъй като бяхме при тях на гости купих една кутия за него, хем да има когато ходим там, а и с презумпцията че когато той отиде през Август ще си я хапне. И тя ме започна от вратата - защо съм купувала тия боклуци
Скрит текст:
, в нейната къща той нямало да яде такива неща, тя му била баба и щяла да му прави "разнообразни" закуски. Защото един вид аз не го храня разнообразно и тя си мисли, че той всеки ден това закусва. Влязохме в спор, че просто съм купила нещо, което детето харесва и обича и е далеч по - добре да яде това, отколкото някой сух сандвич на закуска всеки ден или нейните измислени каши (тя прави една гадна каша само с брашно, сирене и масло, за която също сме имали скандали). Опита се да му пробута овесени ядки, които изобщо не бяха приготвени като хората (той не ги обича, но кой ли ме слуша) и детето си поиска закуската с Нескуика. И ето как аз съм била виновна, че съм го била донесла, той иначе щял да яде... Shocked А той от бебе не понася совесените ядки и никога не ги е обичал. Та ей такива глупости... 
Не знам иначе какъв е проблема с тая свекърва (не чета темата редовно), но за това е 10000% права.Никое дете не заслужава да го тровят с подобен боклук, пък макар и веднъж седмично/месечно.    Peace

# 357
  • Пловдив
Скрит текст:
Да, в апартамент живяет. Града е малък, но има площадки, паркове, забавления като за него. В техния блок той си намери 2-3 приятелчета. Момичета, повярвайте ми - зле е къщата, старо е всичко вътре, подовете скърцат, не е особено чисто... Аз също съм оставяна на село като малка, от 5 годишна по цяло лято (въпреки, че винаги сме имали баня). Няма как без баня - той се къпе всеки Божи ден. А ножовете и т.н. - като отидем при тях и преди аз и ММ да излезем аз правя една оборка, прибирам всичко и тогава го оставяме. А детето - той беше ваканция цял месец, надали ще му стане нещо ако ходи в дежурна ДГ. Като цяло не е лош човек, никога не сме се карали (лекото повишаване на тон не го броя) за това и нямам обяснения защо стана така. Тя много обича да надвива по принцип, все се мъчи да се изкара права, ама някак все не и се получава. Иначе ми е тъпо, защото детето си ги обича и нея и свекър ми. Остава с радост при тях, ако ние с баща му имаме някое излизане вечер и т.н. През 1-2 седмици ги вижда. От всичко най ме изкарват извън релси точно опитите да надделява, обаче без да има аргументи за позицията си. И когато види, че не и се получава просто спира да те слуша и си меля едно и също.
Миналата седмица имахме следния спор - детето много обича да закусва с Нескуик. Хапва си го 2-3 пъти седмично ( ако зависи от него и всеки ден ще го яде) и тъй като бяхме при тях на гости купих една кутия за него, хем да има когато ходим там, а и с презумпцията че когато той отиде през Август ще си я хапне. И тя ме започна от вратата - защо съм купувала тия боклуци
Скрит текст:
, в нейната къща той нямало да яде такива неща, тя му била баба и щяла да му прави "разнообразни" закуски. Защото един вид аз не го храня разнообразно и тя си мисли, че той всеки ден това закусва. Влязохме в спор, че просто съм купила нещо, което детето харесва и обича и е далеч по - добре да яде това, отколкото някой сух сандвич на закуска всеки ден или нейните измислени каши (тя прави една гадна каша само с брашно, сирене и масло, за която също сме имали скандали). Опита се да му пробута овесени ядки, които изобщо не бяха приготвени като хората (той не ги обича, но кой ли ме слуша) и детето си поиска закуската с Нескуика. И ето как аз съм била виновна, че съм го била донесла, той иначе щял да яде... Shocked А той от бебе не понася совесените ядки и никога не ги е обичал. Та ей такива глупости... 
Не знам иначе какъв е проблема с тая свекърва (не чета темата редовно), но за това е 10000% права.Никое дете не заслужава да го тровят с подобен боклук, пък макар и веднъж седмично/месечно.    Peace

Оппа, ето една е готова за свекърва. И моите ядат Нескуик понякога.

# 358
  • Добрич
А не може ли компромисен вариант-да си го гледа в апартамента и да ходят за ден-два с дядото на село.
Със сигурността на дете не се прави компромисен вариант.
Със сигурността не се прави, но със възможността да се научи едно дете на това как и кога да се пази, прави ли се?
 Мисля, че грешката на съвременните родители, че изпадат в крайности.. Ако се разговарят спокойно за безопасността и какво може да се направи по двора и.т.н. сигурно възрастните биха се съобразили и направили всичко.
 На колко години са всъщност?

# 359
  • София
Аз ли съм в грешка нещо и трябваше ли според вас да се съглася?
На твое място и аз не бих пуснала детето. Категорично.
При такива условия и аз не бих го пуснала. Че и по-голямо също.

Общи условия

Активация на акаунт