С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 096
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • при късмета
Скрит текст:
Не съм от тях!  Naughty Crossing Arms
Ами, променя се форумът, викам си – хайде и аз.  Whistling

Нали затова написах, че и двете страни трябва да са наясно каква помощ се очаква. И беше само пример и обратното може да се случи. Може и за бебето да е поискана помощ, а свекървата да се хване за тенджерите.
Така, че не е нужно да се задълбава в примера, написала съм, че е пример

Какъвто и да е примерът, изводът е един – повечето проблеми идват от липсата на или недостатъчна комуникация. Хайде, мъжете и жените били от различни планети и затова не се разбирали. Ама защо две жени не си казват направо какво искат, ами очакват другата да им чете мислите, не знам.
Тук съм абсолютно съгласна

# 331
Това с изказването на очакванията ще има добър резултат само при условие, че и двете страни са добронамерени, никой не желае да се скатава, а да помага и подкрепя другата страна, никой няма някакви подмолни намерения за властване и дирижиране на положението, и не използва неетични мерки (като например клевета, ласкателство, преднамерено оплюване на другия, лъжи и интриги).

# 332
За съжаление, добронамереността и на двете страни е рядко срещано съвпадение.

# 333
Ами казваме си, ама пак не помага.

Е, свеки каза, че иска да може да си рови по шкафовете ми и да знае какво имам и какво нямам. Аз казах, че не съм ок с това. Тя се сърди.
Аз казах, че не искам да ме занимават с глупости - тя смята, че не я разбирам.
Тя казва, че трябва да съм обслужващ персонал на сина й,  но нито сина й, нито аз смятаме така. Тя се сърди.
И още мога да изброявам, защото по принцип си ги казваме нещата. Обаче, когато си ги кажем, тя е сърдита. Когато си мълчим, пак не й е ок, защото - "вие нищо не казвате"

# 334
Ами да се сърди. Поне позицията ти по въпроса е ясна. Останалото си е неин проблем.  Laughing

Това ме потресе обаче:

Е, свеки каза, че иска да може да си рови по шкафовете ми и да знае какво имам и какво нямам.

Дано поне става въпрос само за кухненски шкафове, а не за цялата къща.

# 335
Мисля, че визираше цялата къща. Много страда от факта, че "аз не знам какво имате и какво нямате, кое къде си държите". Отговора "всичко имаме, кажи какво ти трябва" не я устройва  Mr. Green

# 336
Това е някакво патологично любопитство - да знае какво има в чуждата къща. Никак не е приятно, погледнато отстрани, но пък тя едва ли може да се погледне така и да разбере, че е грозно.

# 337
Това е някакво патологично любопитство - да знае какво има в чуждата къща. Никак не е приятно, погледнато отстрани, но пък тя едва ли може да се погледне така и да разбере, че е грозно.
Да, бе, не може. Сигурно, като иде някъде на гости, тършува из шкафовете на хората.

# 338
  • София
Но тя не е на гости, тя е в дома на сина си, т.е. в нейния дом Satisfied

# 339
Мисля, че визираше цялата къща. Много страда от факта, че "аз не знам какво имате и какво нямате, кое къде си държите". Отговора "всичко имаме, кажи какво ти трябва" не я устройва  Mr. Green
Ти си знаеш най-добре, разбира се, но дали пък просто не я притеснява това, че не може да е полезна, защото не знае кое къде е.
Сблъсквала съм се с подобно чувство при гостуване на близък, събиране на нечия вила и пр. Ми как да помогнеш нещо в домакинството, като не знаеш какво имат и нямат или кое къде държат. А с непрекъснато питане къде е солта, тиганчето или големия нож само товариш домакинята, не й помагаш.

# 340
птица, не говорим за солта и тигана все пак.

# 341
Ама и ти си много лоша, значи. Ами направи ѝ на жената един списък, опиши подробно какви гащи имаш – по вид и цвят, нарисувай схема кое къде държиш... Така де, да се знае кое къде е.  Laughing

# 342
  • София
Отдава не съм се оплаквала тук, но последните няколко дни ми дойде малко в повече, та... Свекърва ми е учителка, съответно сега са в лятна ваканция. Още откакто детето беше на 1 всяка година ни моли и обяснява как ще е по - добре детето да седи през лятото при нея, хем да си е при баба, хем да не ходи на сборни групи. До тук добре, няма лошо, даже супер. Това лято (вече на 3г.10м.) най - накрая малкия е благосклонен към идеята да седи при баба и дядо без мен и баща му и сега започва купона. Още в края на юни тя каза - аз много искам след като се приберете от почивка да го оставите при нас, целия м. Август ще го гледам. Те живеят извън СФ, на 45км., ние с баща му ще пътуваме през 1-2 дни да го виждаме. И така ние се настройваме, детето започва да се настройва и всичко е супер. Докато снощи в телефонен разговор с ММ не заяви - Ами аз реших, че най - добре ще ни е с детето да отидем на село (т.е на още 15км. от СФ) и да се гледаме там... Shocked Разяснявам - къщата им на село е зле. Имам предвид - необезопасени с парапети стълбища и тераса, външна тоалетна, нямат баня, изобщо елементарни условия за едно дете. Всякакви инструменти се въргалят наоколо, има кладенец, който е с нисък ръб, като цяло не е най - безопасното място за едно 4 годишно. Има и друго - тя по принцип е много разсеян човек, та не мислете - е нали му е баба, ще го пази. Наистина е страшно разсеяна, оставя всякакви опасни предмети като ножове, ножици и тем подобни на една ръка разстояние от него (а пък той в момента е запален по мечовете и са му супер интересни). Съответно ММ заяви по телефона, че това няма как да стане изреждайки и изброените от мен причини. Отговора и беше - Ами тогава, щом няма да го направим както аз искам, няма изобщо да го правим и заради вас детето ще си ходи на градина още цял месец.  Shocked ММ и заяви, че няма да я остави да му извива ръцете въпреки нашето мнение и виждане за нещата и каза ОК, но че всъщност заради нея детето ще ходи на ДГ. Тя се фръцна и му затвори. Разберете, нямам нищо против, че е отказала, ОК. Не я устройва - няма проблем, не държа да ми гледа детето. Не разбирам само защо е нужно това... Хем тя е човека, който от както се е родило това дете постоянно настоява да го гледа и т.н. даже веднъж се изцепи зашо не сме го оставели да живее при тях пък да ходим да си го виждаме..  Crazy Crazy Crazy и изведнъж просто ей така буквално се опитва да извива ръце и да постига своето по някакви супер долни за мен начини че чак и да вменява вина. Аз ли съм в грешка нещо и трябваше ли според вас да се съглася? За останалите и методи на възпитание, разбирания за храненето и т.н. няма да коментирам просто...  Whistling

# 343
Аз ли съм в грешка нещо и трябваше ли според вас да се съглася?
На твое място и аз не бих пуснала детето. Категорично.

# 344
Kriss.P Права си си, свекърва ти е отврат. Аз на твое място въобще няма да им дам дете за повече от няколко часа, и да идват на наша територия. А в такива лоши условия и аз не бих си пуснала децата.

Общи условия

Активация на акаунт