С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 102
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Аз доколкото знам, младото семейство живее в нейният дом Simple Smile Според синът й, всички се разбират чудесно Grinning е, не сме им у дома.

Скрит текст:
Моята свекърва си тръгна, е, успя да ме ядоса. Бебето сутрин след млякото в 6 заспива, но в повечето случаи спи, реве, спи, реве, гушкаме си се на спалнята и се опитваме да заспим, а тя връхлетя, като хуна в стаята, блъскайки вратата, без дори да почука, започна да я закача, да я дърпа, за да я вземе в хола. Казвам й да ни остави, детето така си прави, от това й се оплаквам, уж, всеки път ама то, магистрала м/у ушите. Взе детето, вика ти спи още малко. Ама чакай бре жена, памперс трябва да сменя, да се сложи детето на гърне, а тя дърпа бебето и ми вика "лягай". Едва се сдържах да не й кресна! Не знам какво й има на тая жена, но въобще не слуша като й се говори, уж чува, но - нищо не остава. Оправих си детето, а то вече разсънено и кисело до безобразие, оставих й го и си легнах в спалнята, а не в детската стая. Докато върша нещо, постоянно ми се бута в ръцете, дърпа ми хавлията, взима пампито, това го прави винаги. Детето се изходило в пампито, а тя не го преобула 2 часа, за да не ме събудела. Взимам си детето да го измия и преобуя, а тя пак ми се навира в ръцете, стиснах зъби и най-учтиво я питах, дали ще довърши обличането, а тя ми вика "щом искаш", оле, щях да се взривя, но оставаха 2ч до автобуса й. Друг е въпроса, че всичко на всичко е сменила 3 пампита за 10-те месеца, 2 пъти ми беше неудобно да ги преправя и после прах дрехи и чаршафи, но днес си съблекох детето и нагласих пампито.
 Всеки път й давам ясни и точни инструкции, уж си общуваме, уж й разказвам за навиците на детето, тя ме пита и разпитва, не й натрапвам информацията самоволно, но явно само си проветрява устата.
Добър човек е, но е много далеч от моите разбирания за държание и възпитание, знам че не го прави нарочно, знам че иска всичко да е ок, знам че иска да прекарва време с детето, но изобщо не се и опитва да разбере моя свят и моя дом.
 Оф оплаках се, олекна ми. Добре, че идва по веднъж на 2-3 месеца за по един уикенд и живеем далеч.
Няма значение на кого е домът, щом младото семейство се настани, тогава домът е на всички. Моите деца вкъщи си казват, че нашата къща си е тяхна, и са си прави. Който живее в един дом има еднакви права с другите.

Скрит текст:
Аз децата ми като бебета си ги гледах съвсем сама, без никаква помощ. С малка разлика са, нямат и година и половина разлика. Физически ми беше малко трудно, но психически си бях спокойна. Когато някой идваше на гости беше дразнител за мен, понеже ми объркваше дневният план.

Е, именно! По същата логика, Катето има равни права над внучето и желанието за още едно, бъдещо такова Simple Smile

kati_v, да, може би, знае ли човек. Едва ли щях да се разсърдя, че детето се наакало и трябва да му се сменя памперс, все пак го правя постоянно Grinning. Детската стая с всички бебешки неща бяха свободни, идеята ми е, че няма как да ме събуди, като аз съм в спалнята, но здраве да е.

# 316
Аз доколкото знам, младото семейство живее в нейният дом Simple Smile Според синът й, всички се разбират чудесно Grinning е, не сме им у дома.

Скрит текст:
Моята свекърва си тръгна, е, успя да ме ядоса. Бебето сутрин след млякото в 6 заспива, но в повечето случаи спи, реве, спи, реве, гушкаме си се на спалнята и се опитваме да заспим, а тя връхлетя, като хуна в стаята, блъскайки вратата, без дори да почука, започна да я закача, да я дърпа, за да я вземе в хола. Казвам й да ни остави, детето така си прави, от това й се оплаквам, уж, всеки път ама то, магистрала м/у ушите. Взе детето, вика ти спи още малко. Ама чакай бре жена, памперс трябва да сменя, да се сложи детето на гърне, а тя дърпа бебето и ми вика "лягай". Едва се сдържах да не й кресна! Не знам какво й има на тая жена, но въобще не слуша като й се говори, уж чува, но - нищо не остава. Оправих си детето, а то вече разсънено и кисело до безобразие, оставих й го и си легнах в спалнята, а не в детската стая. Докато върша нещо, постоянно ми се бута в ръцете, дърпа ми хавлията, взима пампито, това го прави винаги. Детето се изходило в пампито, а тя не го преобула 2 часа, за да не ме събудела. Взимам си детето да го измия и преобуя, а тя пак ми се навира в ръцете, стиснах зъби и най-учтиво я питах, дали ще довърши обличането, а тя ми вика "щом искаш", оле, щях да се взривя, но оставаха 2ч до автобуса й. Друг е въпроса, че всичко на всичко е сменила 3 пампита за 10-те месеца, 2 пъти ми беше неудобно да ги преправя и после прах дрехи и чаршафи, но днес си съблекох детето и нагласих пампито.
 Всеки път й давам ясни и точни инструкции, уж си общуваме, уж й разказвам за навиците на детето, тя ме пита и разпитва, не й натрапвам информацията самоволно, но явно само си проветрява устата.
Добър човек е, но е много далеч от моите разбирания за държание и възпитание, знам че не го прави нарочно, знам че иска всичко да е ок, знам че иска да прекарва време с детето, но изобщо не се и опитва да разбере моя свят и моя дом.
 Оф оплаках се, олекна ми. Добре, че идва по веднъж на 2-3 месеца за по един уикенд и живеем далеч.
Няма значение на кого е домът, щом младото семейство се настани, тогава домът е на всички. Моите деца вкъщи си казват, че нашата къща си е тяхна, и са си прави. Който живее в един дом има еднакви права с другите.

Скрит текст:
Аз децата ми като бебета си ги гледах съвсем сама, без никаква помощ. С малка разлика са, нямат и година и половина разлика. Физически ми беше малко трудно, но психически си бях спокойна. Когато някой идваше на гости беше дразнител за мен, понеже ми объркваше дневният план.

Е, именно! По същата логика, Катето има равни права над внучето и желанието за още едно, бъдещо такова Simple Smile

А, чакай, чакай, аз писах само за дома.
Децата са друга работа, за тях родителите носят отговорност, за това бабите и дядовците трябва да се съобразяват с изискванията на родителите. Само един родител си познава детето най-добре и знае какво е най-доброто за него.
Във филма Дом за нашите деца, Коста Цонев казва, нека младите сами да си разрешават проблемите помежду си, иначе съдилищата ще се напълнят с молби за развод. И така си е. Бабите и дядовците трябва да помагат, когато младите имат нужда, но не и да се бъркат.  Peace

# 317
По повод Евро и сина й, не знаем какви точно са им отношенията, нали! Хората са различни, може и да им е добре така. Може снахата сама да е поискала да танцува в Черешката! А и явно не си поплюват много-много, нито Катеринка, нито младите, казват си нещата директно при проблем Grinning
Не съм й особен фен на Евро, мисля, че е манипулативна хитрушана, но пък е майтапчийка, има си много приятели, работи все още, има най-различни хобита и занимания, т.е. собствен живот, т.е. не им виси чак толкова на главите Laughing Отделно, че си обожава внучето. Не мисля, че такъв човек е труден за съжителство.

Цитат
Бабите и дядовците трябва да помагат, когато младите имат нужда, но не и да се бъркат.  Peace
Така е Peace

# 318
  • София
Бабите и дядовците трябва да помагат, когато младите имат нужда, но не и да се бъркат.  Peace
Цитат
Така е Peace

Така е, но зависи от настройката на снахата- кое ще приеме за "бъркане" и кое за помощ.
Спомням си една снаха, която беше вдигнала огромен скандал на мъжа си, съпроводен с " преместване на разни предмети" пред свекървата, дошла у тях, защото свекърът е постъпил в болницата в същия град.

Жената се опитала да им каже да не се карат, при което снахата завлича мъжа си в другата стая и продължава в същия дух, а после тук с пяна на уста се оплакваше от нетактичната и бъркаща се свекърва. Mr. Green

# 319
Трябва? Не е ли ако искат?  Laughing
Между другото, самата помощ вече е "бъркане" в чуждото семейство. Независимо под каква форма е.
Или само помощта под формата на съвет е намеса, но ако е под формата на жилище, пари или гледане на децата – вече не е?
За ненамеса може да се говори тогава, когато младите сами си уреждат живота и си живеят така, както си искат и могат. Без да разчитат на мама и татко за нищо. Тогава – да.
Иначе пак стигаме до въпроса за меда и жилото.

# 320
Е, сега Stop В случая "трябва" е използвано като "могат, редно е", пожелателна форма в българския език. Мисля, че Madame_Butterfly го е използвала в този смисъл, аз съм го цитирала, разбирайко го така Peace
И да, щом сме хора, още повече с претенции за добри, щом сме близки, то трябва да си помогаме - стари на млади, млади на стари, приятел на приятел, съсед на съсед, непознат на непознат в беда. Иначе какво сме? Говеда? А нищо чудно и те дори да си помагат.

# 321
  • София
Трябва? Не е ли ако искат?  Laughing
Между другото, самата помощ вече е "бъркане" в чуждото семейство. Независимо под каква форма е.
Или само помощта под формата на съвет е намеса, но ако е под формата на жилище, пари или гледане на децата – вече не е?
За ненамеса може да се говори тогава, когато младите сами си уреждат живота и си живеят така, както си искат и могат. Без да разчитат на мама и татко за нищо. Тогава – да.
Иначе пак стигаме до въпроса за меда и жилото.
Ако искат и ако могат. Не са и са длъжни – минало им е времето, в което са били длъжни на децата си.

# 322
И двете сте прави според моето скромно мнение. Всеки различно го тълкува това с помощта, трябва-то или може-то. И точно щото не сме говеда, а човеци и помагаме - когато трябва и не трябва, и бъркаме - когато не трябва, и се намесваме - и когато трябва и когато не трябва. Това е положението.

# 323
Е, сега Stop В случая "трябва" е използвано като "могат, редно е", пожелателна форма в българския език. Мисля, че Madame_Butterfly го е използвала в този смисъл, аз съм го цитирала, разбирайко го така Peace
И да, щом сме хора, още повече с претенции за добри, щом сме близки, то трябва да си помогаме - стари на млади, млади на стари, приятел на приятел, съсед на съсед, непознат на непознат в беда. Иначе какво сме? Говеда? А нищо чудно и те дори да си помагат.
Благодаря, точно това исках да кажа с думата трябва, би трябвало, редно е.
Говорех за себе си, имам две деца- момиче и момче и каква ще съм аз като свекърва и тъща.
Дай Боже всички да сме здрави, децата да порастнат, да се изучат, да работят, да си намерят половинката в живота, да са много щастливи, а аз да се радвам на внуци.
Ще помагам с всичко, което мога, без да се меся, съпругът ми и той.
От моите деца нищо не искам, само да са щастливи. Аз и съпругът ми сме достатъчно предприемчиви за да си подсигуриме старините и да не тежим на децата.  Peace

# 324
  • при късмета
Помощ е когато двете страни са наясно в какво трябва да се изразява тя и е поискана.
Не е помощ, ако снахата иска помощ в домакинството примерно, свекървата се съгласява да помага, а идва и грабва бебето. Толкова пъти е обсъждано

# 325
Е, обсъждано е. Както и това, че свекървата я канят "да помага за бебето", без изрично да се спомене, че очакват от нея помощ в домакинството.  Laughing

# 326
  • при късмета
Нали затова написах, че и двете страни трябва да са наясно каква помощ се очаква. И беше само пример и обратното може да се случи. Може и за бебето да е поискана помощ, а свекървата да се хване за тенджерите.
Така, че не е нужно да се задълбава в примера, написала съм, че е пример

# 327
Извинете за офф-а, но Как'Сийке,
Скрит текст:
как можа да се разделиш с аватара от Чудомир? Страхотен беше.
 Или вече не си от тях?  Laughing

# 328
... но Как'Сийке, как можа да се разделиш с аватара от Чудомир...?
Ами поостаря жената, недовижда вече Joy

# 329
Скрит текст:
Не съм от тях!  Naughty Crossing Arms
Ами, променя се форумът, викам си – хайде и аз.  Whistling

Нали затова написах, че и двете страни трябва да са наясно каква помощ се очаква. И беше само пример и обратното може да се случи. Може и за бебето да е поискана помощ, а свекървата да се хване за тенджерите.
Така, че не е нужно да се задълбава в примера, написала съм, че е пример

Какъвто и да е примерът, изводът е един – повечето проблеми идват от липсата на или недостатъчна комуникация. Хайде, мъжете и жените били от различни планети и затова не се разбирали. Ама защо две жени не си казват направо какво искат, ами очакват другата да им чете мислите, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт