С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 080
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Скрит текст:
Да, в апартамент живяет. Града е малък, но има площадки, паркове, забавления като за него. В техния блок той си намери 2-3 приятелчета. Момичета, повярвайте ми - зле е къщата, старо е всичко вътре, подовете скърцат, не е особено чисто... Аз също съм оставяна на село като малка, от 5 годишна по цяло лято (въпреки, че винаги сме имали баня). Няма как без баня - той се къпе всеки Божи ден. А ножовете и т.н. - като отидем при тях и преди аз и ММ да излезем аз правя една оборка, прибирам всичко и тогава го оставяме. А детето - той беше ваканция цял месец, надали ще му стане нещо ако ходи в дежурна ДГ. Като цяло не е лош човек, никога не сме се карали (лекото повишаване на тон не го броя) за това и нямам обяснения защо стана така. Тя много обича да надвива по принцип, все се мъчи да се изкара права, ама някак все не и се получава. Иначе ми е тъпо, защото детето си ги обича и нея и свекър ми. Остава с радост при тях, ако ние с баща му имаме някое излизане вечер и т.н. През 1-2 седмици ги вижда. От всичко най ме изкарват извън релси точно опитите да надделява, обаче без да има аргументи за позицията си. И когато види, че не и се получава просто спира да те слуша и си меля едно и също.
Миналата седмица имахме следния спор - детето много обича да закусва с Нескуик. Хапва си го 2-3 пъти седмично ( ако зависи от него и всеки ден ще го яде) и тъй като бяхме при тях на гости купих една кутия за него, хем да има когато ходим там, а и с презумпцията че когато той отиде през Август ще си я хапне. И тя ме започна от вратата - защо съм купувала тия боклуци
Скрит текст:
, в нейната къща той нямало да яде такива неща, тя му била баба и щяла да му прави "разнообразни" закуски. Защото един вид аз не го храня разнообразно и тя си мисли, че той всеки ден това закусва. Влязохме в спор, че просто съм купила нещо, което детето харесва и обича и е далеч по - добре да яде това, отколкото някой сух сандвич на закуска всеки ден или нейните измислени каши (тя прави една гадна каша само с брашно, сирене и масло, за която също сме имали скандали). Опита се да му пробута овесени ядки, които изобщо не бяха приготвени като хората (той не ги обича, но кой ли ме слуша) и детето си поиска закуската с Нескуика. И ето как аз съм била виновна, че съм го била донесла, той иначе щял да яде... Shocked А той от бебе не понася совесените ядки и никога не ги е обичал. Та ей такива глупости... 
Не знам иначе какъв е проблема с тая свекърва (не чета темата редовно), но за това е 10000% права.Никое дете не заслужава да го тровят с подобен боклук, пък макар и веднъж седмично/месечно.    Peace

Оппа, ето една е готова за свекърва. И моите ядат Нескуик понякога.
Не, не съм готова....казала съм на синовете, че докато не стана поне на 60, не ща и да чувам за внуци.    Laughing   МОже да почакат и докъм 65 .....

Сериозно, явно не си ме чела в другите свекървенски теми...писала съм, че ако снахите кажат, че хранят с ла..а, и аз това ще давам, щом държат да е така.
Това обаче не значи, че нямам мнение за храните, съдържанието им и опциите здравословно хранене.    Peace

# 361
  • при късмета
mpetkova, говорим за 4 годишно дете. Не може щом до сега е живяло в апартамента, да го закараш на село, да му дадеш инструктаж за безопасност и да го пуснеш спокойно на двора. не може да прецени от къде може да падне, тя каза, че нямат парапети например, а това е крайно опасно. Децата не свикват да се пазят за 5 минути, трябва си ходене след тях непрекъснато.

# 362
А на маниачките на тема чистота, хигиена, антибактериално-ст, силно препоръчвам тази книга
http://hermesbooks.com/jazhte-mr-sno.html

Има какво да се научи от нея по отношение вманиачаването по стерилността и детското здраве.    Peace

# 363
  • Добрич
mpetkova, говорим за 4 годишно дете. Не може щом до сега е живяло в апартамента, да го закараш на село, да му дадеш инструктаж за безопасност и да го пуснеш спокойно на двора. не може да прецени от къде може да падне, тя каза, че нямат парапети например, а това е крайно опасно. Децата не свикват да се пазят за 5 минути, трябва си ходене след тях непрекъснато.
Ами нали това казвам и аз, де
Да ходят за по ден-два, единия от свекърите да е постоянно с него, да обезопасят възможно на всякъде. После се връщат в града, на следващата седмица пак ....

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 16:32 от mpetkova

# 364
  • София
Скрит текст:
Да, в апартамент живяет. Града е малък, но има площадки, паркове, забавления като за него. В техния блок той си намери 2-3 приятелчета. Момичета, повярвайте ми - зле е къщата, старо е всичко вътре, подовете скърцат, не е особено чисто... Аз също съм оставяна на село като малка, от 5 годишна по цяло лято (въпреки, че винаги сме имали баня). Няма как без баня - той се къпе всеки Божи ден. А ножовете и т.н. - като отидем при тях и преди аз и ММ да излезем аз правя една оборка, прибирам всичко и тогава го оставяме. А детето - той беше ваканция цял месец, надали ще му стане нещо ако ходи в дежурна ДГ. Като цяло не е лош човек, никога не сме се карали (лекото повишаване на тон не го броя) за това и нямам обяснения защо стана така. Тя много обича да надвива по принцип, все се мъчи да се изкара права, ама някак все не и се получава. Иначе ми е тъпо, защото детето си ги обича и нея и свекър ми. Остава с радост при тях, ако ние с баща му имаме някое излизане вечер и т.н. През 1-2 седмици ги вижда. От всичко най ме изкарват извън релси точно опитите да надделява, обаче без да има аргументи за позицията си. И когато види, че не и се получава просто спира да те слуша и си меля едно и също.
Миналата седмица имахме следния спор - детето много обича да закусва с Нескуик. Хапва си го 2-3 пъти седмично ( ако зависи от него и всеки ден ще го яде) и тъй като бяхме при тях на гости купих една кутия за него, хем да има когато ходим там, а и с презумпцията че когато той отиде през Август ще си я хапне. И тя ме започна от вратата - защо съм купувала тия боклуци
Скрит текст:
, в нейната къща той нямало да яде такива неща, тя му била баба и щяла да му прави "разнообразни" закуски. Защото един вид аз не го храня разнообразно и тя си мисли, че той всеки ден това закусва. Влязохме в спор, че просто съм купила нещо, което детето харесва и обича и е далеч по - добре да яде това, отколкото някой сух сандвич на закуска всеки ден или нейните измислени каши (тя прави една гадна каша само с брашно, сирене и масло, за която също сме имали скандали). Опита се да му пробута овесени ядки, които изобщо не бяха приготвени като хората (той не ги обича, но кой ли ме слуша) и детето си поиска закуската с Нескуика. И ето как аз съм била виновна, че съм го била донесла, той иначе щял да яде... Shocked А той от бебе не понася совесените ядки и никога не ги е обичал. Та ей такива глупости... 
Не знам иначе какъв е проблема с тая свекърва (не чета темата редовно), но за това е 10000% права.Никое дете не заслужава да го тровят с подобен боклук, пък макар и веднъж седмично/месечно.    Peace

Amour* - лично за мен е по - проблемно да му се дава забъркана каша от вода, масло, брашно и сирене, в която няма нищо полезно, отколкото да изяде 30гр. зърнена закуска с прясно мляко. Или всеки ден пържени филии и подобни.  Peace Детето ми слава Богу не си пада по боклуците - единственото сладко нещо, което яде е шоколад и сладолед. Опитва всичко, което поиска, но това са единствените "боклуци", които хапва. mpetkova той се пази добре по принцип. Но няма как да се чувствам спокойна, знаейки че на третия етаж на къщата терасата няма парапет, а в близост до ръба е сложен стар диван... Tired

# 365
  • при късмета
Парапети например не може да се сложат, като отидеш за 2 часа и междувременно правиш и нещо друго.
Айде инструменти и опасни предмети ще се приберат. Те, ако ходят за по ден, да чистят ли по-напред, да обезопасяват ли, кое?
Ако ще водиш на вила малко дете за по-дълго време, трябва да е приготвено предварително. С него не става. И това е без да споменавам хигиената изобщо. Чак на стерилността не съм привърженик, но съгласете се, че трудно се гледа без удобства.
Аз по същата причина не водех детето на село за повече от едно преспиване, преди да направи 3 години. Там няма водопровод, т.е. течаща вода, на кладенци е във всеки двор. Направени са си мивки, в които се сипва вода за удобство, но без течаща вода с дете е трудно. Като изобщо не претендираш за топла вода.
От басейна като влезе в градината и стане кален до ушите и ми иде да го върна рекламация. Колкото и да го оставиш да се цапа през деня, нали не може да го оставиш все пак да си легне кален навсякъде

# 366
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Amour* - лично за мен е по - проблемно да му се дава забъркана каша от вода, масло, брашно и сирене, в която няма нищо полезно, отколкото да изяде 30гр. зърнена закуска с прясно мляко.
Скрит текст:
Или всеки ден пържени филии и подобни.  Peace Детето ми слава Богу не си пада по боклуците - единственото сладко нещо, което яде е шоколад и сладолед. Опитва всичко, което поиска, но това са единствените "боклуци", които хапва. mpetkova той се пази добре по принцип. Но няма как да се чувствам спокойна, знаейки че на третия етаж на къщата терасата няма парапет, а в близост до ръба е сложен стар диван... Tired
Просто няма база за спор/разговор, след като смяташ, че в маслото и сиренето няма нищо полезно, а смяташ за приемлив химически боклук, пълен със захар и всякакви стабилизатори, овкусители, ароматизатори и подобни.    Peace

# 367
  • Добрич

[/quote]

Amour* - лично за мен е по - проблемно да му се дава забъркана каша от вода, масло, брашно и сирене, в която няма нищо полезно, отколкото да изяде 30гр. зърнена закуска с прясно мляко. Или всеки ден пържени филии и подобни.  Peace Детето ми слава Богу не си пада по боклуците - единственото сладко нещо, което яде е шоколад и сладолед. Опитва всичко, което поиска, но това са единствените "боклуци", които хапва. mpetkova той се пази добре по принцип. Но няма как да се чувствам спокойна, знаейки че на третия етаж на къщата терасата няма парапет, а в близост до ръба е сложен стар диван... Tired
[/quote]
 Мислех да пиша още, но се отказвам

Щом за теб сирене и масло са боклуци и в тях няма нищо полезно, а зърнената закуска е супер;  свекърва ти е супер  инат, а ти не приемащ чуждо мнение .......  ...всичко е.о.к. "търкулнал се похлупака и ......т.н."

...отказвам се.

# 368
  • Пловдив
И за мен брашнената каша е гнусна. Защото основното в нея НЕ е сирене и масло, а запържено брашно. Много полезно.

# 369
  • София

[/quote]
 Мислех да пиша още, но се отказвам

Щом за теб сирене и масло са боклуци и в тях няма нищо полезно, а зърнената закуска е супер;  свекърва ти е супер  инат, а ти не приемащ чуждо мнение .......  ...всичко е.о.к. "търкулнал се похлупака и ......т.н."

...отказвам се.
[/quote]

Нямам проблем, напротив даже. Със сирене и масло съм захранила отрано. Но това за мен не е полезна закуска....а тя искаше да му я дава за първи път когато беше на годинка...добре ли е? Не ме разбирайте погрешно - старая се детето ми да се храни пълноценно, но не и с каши от вода и брашно, моля.... По - добре една попара да му направи, отколкото това. А и темата не е какво яде детето ми. Здраво, право, без хранителни алергии е, та, да не сменяме посоките. Вие ако искате - хранете децата си с такива каши. Аз съм помолила моето да не ги консумира, това ми е важно. На който му харесва - да дава.  Peace

# 370
  • София
И за мен брашнената каша е гнусна. Защото основното в нея НЕ е сирене и масло, а запържено брашно. Много полезно.

Аз лично никога не съм яла такава. Факт - малкия е опитвал, когато тя беше направила веднъж - не му хареса. Но тя продължава да се напъва с тая пуста каша и това е... И между другото само защото я познвам добре съм абсолюююютно убедена, че дори и да остане при нея и т.н. - тя ще ме прескочи и ще дава за ядене и пиене каквото си иска, без изооообщо да се съобразява.  Tired

# 371
Не, не съм готова....казала съм на синовете, че докато не стана поне на 60, не ща и да чувам за внуци.    Laughing   МОже да почакат и докъм 65 .....
А защо смяташ, че някой ще те пита Grinning моята майка ми казваше същото. 

# 372
Абе, Краси, що ме заряза и ме остави да тъна в неведение, мен, "непознаващата хората и в частност мъжете"? Ся има да се чудя, през колко връзки евентуално трябва да мина, че да ми се получи познанието както при тебе? Worried И пък, може да е късно. Не съм на 25 - млада и невинна/да се чете "агнешко"/...  Направо не знам как ще се оправям от тук насетне... Смяташ ли, че е късно?

# 373
А защо смяташ, че някой ще те пита Grinning моята майка ми казваше същото. 
И предполагам, не смяташ, че е длъжна да помага за детето ТИ/децата ТИ?    Laughing
Няма проблем, ако щат и утре да се сдобият с деца, достатъчно големи са.ВАжното е да не очакват постоянна и целодневна помощ.    Grinning

Скрит текст:
Абе, Краси, що ме заряза и ме остави да тъна в неведение, мен, "непознаващата хората и в частност мъжете"? Ся има да се чудя, през колко връзки евентуално трябва да мина, че да ми се получи познанието както при тебе? Worried И пък, може да е късно. Не съм на 25 - млада и невинна/да се чете "агнешко"/...  Направо не знам как ще се оправям от тук насетне...
Смяташ ли, че е късно?
Смятам, да.    Laughing

# 374
Язък, значи! Няма да имам шанс да ми го налеят познанието по оня начин.
Е, кво да се прави!? Ще разчитаме на твоето. 

Общи условия

Активация на акаунт