Баня направихме месеци след женитбата ,преди децата,гадното е ,че при свекървата,и ми идеше да влезна с касата като ми дотрябва нощем.Иначе си имах леген и чайник при нас.
Изказах се ,защото готвех зиме при свекървата ,де тя ,де аз в началото.Ама тя не обича да готви.И на 50 м.си направихме кухня и трапезария в пригодена сграда,стопанска.Всичко с мъки постигнах и увещания и кво ли не.И като замрънкам,сина ми каза:защо някой трябва да живее като твоя живот.
Казах,защото имат нужда да пратят децата някъде и те за малко поне ,а не се наемам тук ,при тези условия.Няма как да "вдигна"всичко опасно нависоко ,пък и те вече носят столовете и се качват.
И ако ме четеш наистина-няколко пъти споменах,че не банята и тоалетната вътре е причина-познавам условията на селото,малкото градче.Не само у нас.
И темата е за свекървите ,за снахите никой не пише.Има да капризничат.Има от омраза ,от неразбиране на различното ,от всичко ,дето не се признава да негодуват.И все пак-и аз бях снаха.При властна и злобна свекърва. Докато почна да ми е през китката ,се ядосвах и ревях.Немислимо да се опълчиш тогава ,опитите ми бяха задушавани на момента. Аз хлапе ,тя авторитет в дома си.
Ай да не разправям повече ,доста писах в началото.Сега ми олекна ,минало е вече и за мен ,изпратих го,но не съм забравила,ако да съм простила отдавна.
Аз не се наемам да гледам деца без родители на такова разстояние и без условия,без те да са свикнали да се пазят тук.За ден може би.За месец-само с помощ бих.Никой дъртюга,Джони ми липсва,не може да издържи напъна денонощно да е нащрек.А трябва.Това са чужди деца,ако да са внуци,моите не съм и мислила да пазя и се дразнех на свекървата като върви след мен и мрънка,ще се удари ,ще падне ,ще...т.н.Слава богу ,опазила съм ги в тези условия,полеви.Но те са родени тук и израсли,всеки ден по един урок кое не се пипа.Деца от апартамент са любопитни за всичко и пипат. Много сте интересни с това натягане.Какво печеля?За какво ми е харесване?