С какво ви дразнят свекървите- 84

• 70 819
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Птица ,обикновено подминавам такива изказвания  ,ама да питам сега ,какво ти преча?
Баня направихме месеци след женитбата ,преди децата,гадното е ,че при свекървата,и  ми идеше да влезна с касата като ми дотрябва нощем.Иначе си имах леген и чайник при нас.
Изказах се ,защото готвех зиме при свекървата ,де тя ,де  аз в началото.Ама тя не обича да готви.И на 50 м.си направихме кухня  и трапезария  в пригодена сграда,стопанска.Всичко с мъки постигнах и увещания  и  кво ли не.И като замрънкам,сина ми каза:защо някой трябва да живее като твоя живот.
Казах,защото имат нужда да пратят децата някъде и те за малко поне ,а  не се наемам тук ,при тези условия.Няма как да "вдигна"всичко опасно нависоко ,пък и те вече носят столовете и се качват.
И ако ме четеш наистина-няколко пъти споменах,че не банята и тоалетната вътре е причина-познавам условията на  селото,малкото градче.Не  само у нас.
И темата е за свекървите ,за снахите никой не пише.Има да капризничат.Има от омраза ,от неразбиране на различното ,от всичко ,дето не се признава да негодуват.И все пак-и  аз бях снаха.При властна и злобна свекърва. Докато  почна да ми е през китката ,се ядосвах и ревях.Немислимо да се опълчиш  тогава ,опитите ми бяха задушавани на момента. Аз хлапе ,тя  авторитет в дома си.
Ай  да не разправям повече ,доста писах в началото.Сега ми олекна ,минало  е  вече и за мен ,изпратих го,но не съм забравила,ако да съм простила отдавна.
Аз не се наемам да гледам деца без родители на такова разстояние  и без условия,без те да са свикнали да се пазят тук.За  ден може би.За  месец-само с помощ бих.Никой  дъртюга,Джони ми липсва,не може да издържи напъна денонощно да е нащрек.А трябва.Това са чужди деца,ако да са внуци,моите не съм и  мислила да пазя и се дразнех на свекървата като върви след мен и  мрънка,ще се удари ,ще падне ,ще...т.н.Слава богу ,опазила съм ги в тези условия,полеви.Но те са родени тук и  израсли,всеки ден по един урок кое  не се пипа.Деца от апартамент са любопитни за всичко и пипат. Много сте интересни с това натягане.Какво печеля?За  какво ми е харесване?

# 526
  • София
Олеле, то щото в софийските блокове с течаща топла вода хич няма хлебарки Joy
Точно в селските къщи хлебарки няма. Пък за мишки - ами село е, двор, поле наоколо, врата на кота 0 или малко над нея.
Хлебарки в селска къща няма, мишки и бръмбари, че и смокове в градините- има, нали е село.
Тук говорим за друго- елементарни условия за живот, които в наше време са кенеф и вода, плюс обезопасеност при нужда.
Вратата към терасата може да се заключи и проблемът с парапета отпада.
Мисълта ми е, че нищо не коства просто да се сложи една тоалетна чиния върху дупката и да се реши проблема, ама друго си е на години хора, да клечат с отмалели крака..........

Не го разбирам това...

# 527
И ще ми разправят, че у нас нямало аристокрация – я колко принцеси! Laughing
Между другото, и във Версай е нямало тоалетни. И не са се къпели, защото са вярвали, че чумата се пренася чрез водата.  Grinning

Моите родители живееха в къща в града, но когато взимаха сина ми през лятото, го водеха на село при дядо ми. От 2-годишен. И там не беше много обезопасено, дядо също оставяше инструменти по двора, но слава богу, сакатлъци не е имало.
И въпреки наличието на баня, майка го къпеше със слънчева вода. Всяка сутрин му пълнеше детския басейн и като се постоплеше водата към обед, го пускаше да цамбурка. Слагаше и малко морска сол във водата. Отделно пълнеше големи туби с вода, които също държеше на слънце и с тях го измиваше след "плажа". Много по-лесно щеше да ѝ е да го вкара в банята, но на нея тази хамалогия не ѝ тежеше, щом е за любимото внуче. Пък и вярваше в полезността на слънчевата вода.
Белите на село стават от скука. Когато има кой да занимава детето и да му измисля интересни занимания, няма да му остава време да мисли щуротии. А и на село през лятото не е същото като в апартамента в града и детските площадки.
В конкретния случай най-притеснителна е необезопасената площадка на втория етаж. За да са спокойни родителите, могат да я обезопасят, няма да струва милиони един прост парапет. Или да се уговорят с бабата да спят с детето долу, щом има и друга стая освен кухнята, а на самото дете да му се забрани изобщо да се качва на втория етаж.
На 4 години детето не е толкова малко, за да не разбере, че не трябва да си играе с някои неща. А ако не слуша, да се приберат.
Къпането е най-лесно – освен слънчева вода, има и портативни душове, които изобщо не са скъпи. Колкото за едно дете стават.
Или проточен бойлер.
И изобщо, вместо майка и баба да се фръцкат и цупят една на друга, по-добре е да седнат двете семейства и да се разберат. Защото безопасността на детето е по-важна от егото на този или онзи. А накрая най-страдащо от цялата ситуация ще се окаже то – вместо да беснее на воля на село, ще ходи на градина.

# 528
Аз също съм ходила на село летата, и си изкарвах много добре. Само че имаше парапети по стълбите и терасите, имаше тоалетни, имаше топла вода. Е, вярно, правили са ни басейни  и на двора, но не всеки ден. 
Имахме обаче и съседски деца, с които си играех, затова ми беше интересно. Не знам тук дали такъв е случаят.

# 529
И ще ми разправят, че у нас нямало аристокрация – я колко принцеси! Laughing
Между другото, и във Версай е нямало тоалетни. И не са се къпели, защото са вярвали, че чумата се пренася чрез водата.  Grinning

Моите родители живееха в къща в града, но когато взимаха сина ми през лятото, го водеха на село при дядо ми. От 2-годишен. И там не беше много обезопасено, дядо също оставяше инструменти по двора, но слава богу, сакатлъци не е имало.
И въпреки наличието на баня, майка го къпеше със слънчева вода. Всяка сутрин му пълнеше детския басейн и като се постоплеше водата към обед, го пускаше да цамбурка. Слагаше и малко морска сол във водата. Отделно пълнеше големи туби с вода, които също държеше на слънце и с тях го измиваше след "плажа". Много по-лесно щеше да ѝ е да го вкара в банята, но на нея тази хамалогия не ѝ тежеше, щом е за любимото внуче. Пък и вярваше в полезността на слънчевата вода.
Белите на село стават от скука. Когато има кой да занимава детето и да му измисля интересни занимания, няма да му остава време да мисли щуротии. А и на село през лятото не е същото като в апартамента в града и детските площадки.
В конкретния случай най-притеснителна е необезопасената площадка на втория етаж. За да са спокойни родителите, могат да я обезопасят, няма да струва милиони един прост парапет. Или да се уговорят с бабата да спят с детето долу, щом има и друга стая освен кухнята, а на самото дете да му се забрани изобщо да се качва на втория етаж.
На 4 години детето не е толкова малко, за да не разбере, че не трябва да си играе с някои неща. А ако не слуша, да се приберат.
Къпането е най-лесно – освен слънчева вода, има и портативни душове, които изобщо не са скъпи. Колкото за едно дете стават.
Или проточен бойлер.
И изобщо, вместо майка и баба да се фръцкат и цупят една на друга, по-добре е да седнат двете семейства и да се разберат. Защото безопасността на детето е по-важна от егото на този или онзи. А накрая най-страдащо от цялата ситуация ще се окаже то – вместо да беснее на воля на село, ще ходи на градина.

Абсолютно съм съгласна. Ама няма да стане майка и баба да се разберат - първо, свекървата е разсеяна, второ - свекърът не е по ремонтите. Я да си ходи на градина детето, че да мирясаме Peace.

# 530
  • София
При подобни, но по-лоши, условия, също не пускам сина ми. Става въпрос за къща, която мъжът ми, брат му и свекърът ми строят в момента, тоалетната пак е външна, необезопасено е и е много първобитно. Когато и ако стане нормално и приемливо за живеене, тогава ще отиде, ако иска.

# 531
  • София
Момичета, аз не се цупя на никой. Все си мислех, че като не искам детето ми да ходи там, при тези условия може би пресилвам нещата, може би преувеличавам. Мисля, че не е така. Всички скачате - парапети, обезопасяване, нагреватели. ОК, нямам против, но това можеше да се случи, ако беше казано още от самото начало, че тя така иска, и изобщо аз и ММ да си направим някаква сметка на финансите и времето. Вече и двамата сме взели полагащия ни се отпуск, време освен уикендите нямаме. Няма как да реагирам толкова бързо на такава ситуация (не че вие го мислите това, ама дай да храните). Друго - разберете ме, страшно много уважавам и обичам свекър си. Но той е страшен инат и труден като цяло характер. Навил си е на пръста, че каквото се прави там, ще си го прави той, когато отидел там да живее след пенсия. Онзи ден се бил нацупил на брата на ММ, че сменил входната врата с нова и хубава....вдигнал скандал до небесата. Еми хайде позволете ми да не искам да си късам нервите с неговите скандали, още повече за нещо, което аз не съм изисквала от тях, като гледането на детето ми.  Peace

# 532
  • София

Абсолютно съм съгласна. Ама няма да стане майка и баба да се разберат - първо, свекървата е разсеяна, второ - свекърът не е по ремонтите. Я да си ходи на градина детето, че да мирясаме Peace.

Е, тук стигаме до това- има ли мъжка и женска работа, и трябва ли мъжете да знаят да простират, а в случаи като този, да са безпомощни? newsm78

# 533
Абе, девойче, що така с рогата, никой не те храни, всеки си казва мнението. Не можеш да очакваш всички дружно да оплюят свекърите ти. В крайна сметка си стигнала до изводите си, гледай си живота. Истината е, че когато човек иска, нещата се случват, другото са оправдания. Още повече за нещо, което не е свързано с чак толкова много пари.

# 534
  • София
Понеже няколко пъти се спомена, да попитам. Какво й е полезното на слънчевата вода?

# 535
Не знам какво точно ѝ е полезното, но знам със сигурност, че е по-малко вредна от тази, която се ползва директно от водопровода. Най-малкото е престояла и хлорът е изфирясал.  Laughing
А дали "се зарежда" от слънчевите лъчи, или не – не мога да кажа. Но определено действа доста закаляващо на децата, особено в комбинация с морска сол. Миниморенце в селския двор.  Grinning

# 536
Аз не бих го пуснала при тези условия. Трябвало е според мен да подготвят всичко предварително и да го съгласуват с вас. Явно не е планирано подобрения на този етап, на тях там най-вероятно им изглежда ок, както си е.

# 537
Понеже няколко пъти се спомена, да попитам. Какво й е полезното на слънчевата вода?

И аз това се зачудих. Даже мислех да питам гугъл след малко.

# 538
  • София

Тук вече се изложи! Peace
Чети, в нета е обяснено нАучно, а нашите баби и дядовци са го разбрали емпирично.
Затова и дрехите е хубаво да се простират на слънце да съхнат.

# 539
  • София

И аз това се зачудих. Даже мислех да питам гугъл след малко.

Ето едно забавно четиво Joy  https://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1% … D0%BE%D0%B4%D0%B0

Общи условия

Активация на акаунт