Милано - 8

• 91 563
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
А къде ще отседнете?

# 331
Здравейте! Ще бъда в Милано 30.10 - 03.11, но от инфото на първа страница видях, че на 03.11 ще има стачка,  мислите ли, че ще има проблем с транспорта до летището, летим с уиз и полета е 8:20 сутринта от Бергамо? Благодаря предварително!

# 332
Здравейте! Ще бъда в Милано 30.10 - 03.11, но от инфото на първа страница видях, че на 03.11 ще има стачка,  мислите ли, че ще има проблем с транспорта до летището, летим с уиз и полета е 8:20 сутринта от Бергамо? Благодаря предварително!
Транспорта до летището не съм чувала да се включва в тези стачки, но знам ли...

# 333
  • Milano
Tази стачка на 03.11 е на градският транспорт в Биелла и Верчелли, които са в област Пиемонте.

Виж, пътуващите с влак  и самолет могат да имат проблеми на 27.10, има национална стачка.

Поздрав от номер 1, чакайки м.юни  newsm76:

https://www.youtube.com/watch?v=Kmlu8rzWCn0

# 334
Tази стачка на 03.11 е на градският транспорт в Биелла и Верчелли, които са в област Пиемонте.

Виж, пътуващите с влак  и самолет могат да имат проблеми на 27.10, има национална стачка.

Поздрав от номер 1, чакайки м.юни  newsm76:

https://www.youtube.com/watch?v=Kmlu8rzWCn0

Heart Eyes
Къде ще е купона през юни?

А на 27-ми кой ще стачкува?

# 335
  • Milano
Самолети, влакове, кораби.

А,а незнам. Важното е, че ще има...минимум 7 стадиона - кеф.

Мисля в края на този месец да узнаем или началото на следващият.

# 336
Благодаря ви за отговорите Simple Smile

# 337
  • Варна
Katia_N , благодаря за разказа  bouquet Върна ме мислено там и ми се дояде пица от "Spontini"  Heart Eyes
Hug

# 338
Привет на всички!😄
И аз да споделя накратко  като прясно завърнали се вчера   !😊😊😊

Искам да благодаря на  абсолютно всички в тази тема, които помогнаха с инфо  най-вече на Реджи и Мими -за стоическото търпение ,с което отговаряха на всички въпроси !Несъмнено научих много и  ми беше страшно от полза!
Така,ще  гледам да съм кратка ,защото още не съм си починала ,но ако има някой с въпроси да пита 😉

Милано-страхотен град!Още не вярвам,че има хора,които смятат,че е град за 1 ден!

Кацнахме в Малпенса-доста голямо се оказа това летище ,изненанадани сме.
Шатъла до  Милано Централна гара се хваща точно отпред пред терминала -8 Евро е на човек и има няколко строени буса чакаши.Билетът се купува от шофьорите и около час и нещо е пътуването .
Гарата в Милано е уникално красива и голяма ,макар ,че има страшно много криминални типове.Жандармия обаче има  около гарата на 4-5 места с автомати ,така,че няма нищо притеснително.😉😊😊

Дуомото и плошада уникални!
Голяма красота!
Особено горе на покрива на Катедралата!
9 евро е по стълбите да се качите без асансьор,12 евро с асансьор,16 евро комбиниран билет за горе с терасата и влизане вход за Катедралата.Чакахме 20 минути на опашка за да си купим билетите.
Виктор Емануел е също много зашеметяващо!Приказно красиво  е и има страхотни тълпи от хора!
Отдавна  не съм попадала на такава лудница и  с толкова много туристи на едно място
 Обаче ми направи силно впечатление присъствието на огромен брой емигранти ,напаво си бяха мнозинство.
 От площада продължихме по главната улица до Замъкът Сфорца.Между другото  на Via Dante има невероятни заведения и кафенета,грандиозни сгради-много приятно сме изненадани!Не очаквах такава архитектура./В интерес на истината преди около година и нещо бях на едно обучение от фирмата в Милано ,но така и нищо не видяхме от града все по-тъмно ,а и не разполагахме с  никакво свободно време за да разхледаме Милано/.
Замъкът Сфорца е нещо ,което задължително трябва да се посети, макар да не е от най-красивите сгради,които съм виждала,но е доста голям и внушителен.
Снимките между впрочем тук стават супер😉
От там през парка  -стигнахме на Арката/на фона на тази в Париж и Рим си бледнае,но все пак е красива/.

На вторият ден лежерно посетихме Брера,Ла Скала ,минахме покрай Санта Мария дел Кармине,,еидяхме Verticale Bosco,Тайната вечеря на Леонардо /успяхме да вземем онлайн билети /-доста зашеметяващо усещане струват си  3 месеца дебнене и 12 евро на човек !Трябва да се види-аз лично останах без дъх!
Накрая отидохме до Каналите.
Признавам -това е мястото,което най не ни хареса,но го отдавам на факта,че бяхме много изморени.или може би имах големи очаквания,че приличат на Венецианските,но за жалост нищо общо.....Опитахме аперативо-не си струва -голяма блъсканица  и навалица според мен ,но това си е лично мое мнение не искам никого да ангажирам.
На третия ден посетихме Комо и Беладжо .Езерото е много красиво ,на мен Беладжо страшно ми допадна .Там и хапнахме ,че с тези деца -не може без почивка😉
Вечерта в Милано се разходихме отново на площада и направихме малко нощни снимки-страхотна атмосфера.
На другия ден продължихме за Франция-неземен рай!Но това ще го опиша в темата за Кан,Монако....
С две думи само за  транспорта -возихме се основно в метрото-много претъпкано ,но пък бързо и удобно на 3-4 мин минават.

Цените по магазините и заведенията не са ниски,но не са  и високи.В зависимост от местоположението на заведенията варират,като пред всяка тратория има ценоразпис.
 Коперто-от 1,50 до 4 евро на човек зависи къде сте седнали.

За шопинг е супер,нямаше почти никакви кой знае какви намаления,/то не е и в сезон/,но има толкова хубави магазини!😊
Като цяло Милано е чудесен град с много голям дух и атмосфера!

Ако някой има въпроси да пита ще помагам с каквото  мога. 😊

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 14:55 от macapisa

# 339
  • Пловдив
 bouquet
А къде отседнахте? И...какво е Коперто? Simple Smile Blush

# 340
Тъй като се помотахме с тази дестинация /обикновено резервирам 4-5 месеца напред/,хубавите хотели на центъра вече бяха заети ,а търсихме и разумен бюджет  с деца -резервирахме през Букинг Hotel Florence  2 месеца преди заминаването ,с право на безплатна анулация и включена закуска ,което тогава си беше на супер цена/после видях ,че цената скочи двойно/-много сме доволни мскср,че не е нещо претенциозно но е ,на 3 спирки от Дуомото пеша за 35 -40минути се стига зависи кой ка ходи😉Чистичко беше и Wifi беше добър.
Копертото  с две думи е таксата на човек ,която ти взимат в Италия затова,че си седнал в заведение -Реджи може да обясни по-подробно😉

# 341
  • Пловдив
 Peace

Резервацията в Букинг,която изисква кр.карта не ти дърпат никаква сума,когато е безпл. анулирането,нали?Или до тая дата ти блокират някаква сума???

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 09:47 от mystic woman

# 342
  • Вестерос
Коперто е сервиз един вид, всеки го плаща, добавя се накрая в сметката в зависимост колко човека сте.

Мистик, нашият хотел беше с безплатно анулиране и с плащане кеш на място, но пак ми искаше данни от картата (дебитна) без 3-цифрения код за плащане , който е. Това е , ако не отидеш, сигурно тогава си отдържат парите. Не са ми блокирали никаква сума, нито са ми теглили. Платихме си на място като пристигнахме. Показах им кода от резервацията.  
Между другото в Атина бях на една конференция и там като пристигнахме пак ни искаха дебитните карти в хотела с предлог, че ако нещо липсва от стаята да си изтеглят сумата от картата. Беше 4 звезди хотела и не запазван през букинг, ако има значение.

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 10:22 от Tiffany А

# 343
  • София
Дори да е с безплатно анулиране, хотелът пак може да блокира сума, ако отмените резервацията ще ви ги отблокират, но ще отнеме някакво техническо време.

# 344
Не ти дърпат сума.само блокират като се откажеш-я освобождват

Общи условия

Активация на акаунт