Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 42

• 82 613
  • 722
  •   1
Отговори
# 210
Наистина е бил супер резултат. В такъв случай защо не опиташ първо повече лубрикант (и по-чест секс Simple Smile ), за да видиш дали ти решава проблема? Глайтгелен е на водна основа и съм най-доволна от него. За разлика от силиконовите ми трябва по-голямо количество и понякога се налага да добавям, но от повечето други получавам парене и сърбеж. След подобни дълги въздържания при мен е болезнено, нищо чудно или да се наранява вагината при разпъването, или да се протриваш и от това да е оцветено течението.

# 211
Благодаря ти, ще го имам предвид Simple Smile ами и ние сме с Глайтгелен, но наистина трябва повече да се ползва явно и подозирам (и се надявам), че е това, което казваш, за разпъването и т.н., тъй като и при мен си е болезнено след по-дълга пауза - ще следя нещата и може и да отида на един преглед - за успокоение Simple Smile

# 212
Здравейте мили момичета...в момента ви чета и плача с горещи сълзи,защото до преди един месец от една изключително усмихната и весела личност се превърнах в ходеща сянка и кълбо от нерви и огромен страх.
Искам да ви разкажа моят проблем и ако може да ми дадете съвет,много ви моля.
На 7.08.2017г. отидох на най-обикновен рутинен гинекологичен преглед при който гинеколожката ми видя полип на шийката на матката 5мм. и каза,че трябва да се махне...уплашена веднага се съгласих и на 9.08 ми направиха абразио ...материалът се изпрати за хистология...
Резултатът беше: Многослоен плосък невроговяващ епител от цервикс с папиларна структура,койлоцитни промени в епитела 2-ра степен с възпалителна реакция.
Ендуметриум с полиферативни промени на жлезите.
Гинеколожката ми ме изпрати за изследване за човешки папилома вирус...излезна отрицателен кактоби за всички щамове високорискови и нискорискови.Направи ми колпоскопия и резултатът от нея е..ектопия с големина 20ст. с неравни очертания кървящ участък и зона с бял епител големина 2 на 3 мм...слабо изразена дисплазия на шийката на матката и подостър хроничен вагинит...
Слагах глобули Макмирор по нейно предписание,като и до ден днешен ме уверява,че нямам рак и т.нт.
Потърсих второ мнение и се набутах буквално ви казвам набутах в клиника Панацея при Николай Генов...каза ми ,че има още един полип който го махна с някаква щипка и го изпрати за хистология...междувременно ми изкара акъла поне десет пъти с жестоки диагнози...видя,че лигавицата ми била с дебели а 23мм.и направо ми каза това за мене е рак и други ужасии ми наговори искашв нов кюртаж да прави..
Отидох при моята гинеколожка и и разказах всичко със сълзи на очи...тя ми измери лигавицата и неговите 23мм.се оказаха 11 а бях и пред цикъл три дена.
След два дена този доктор Генов ми се обади и ми каза че ми е излязла и хистологията от премахнатия от него полип и съм със тежка дисплазия 3 та степен и веднага трябва да отида при него за ампутация на шийката ...
Пак уплашена до полудяване отидох в клиниката му и си взех стъклото от биопсията,а между другото си бях взела и стъклата от предишната биопсия на първия премахнат полип който ми беше махнала моята гинеколожка...
Та със всички стъкла та направо отидох в онкологията в Дървеница при Доцент Милев...видя той всички стъкла и ето и неговото заключение:
Ендуметриум в полиферативна фаза.Ендоцервикални жлези с плоскоклетъчна метаплазия.
И от стъклото на Генов от Панацея:
Многослоен плосък епител с лека до умерена кератоза и CIN1-2 в микроучастък.
Моля ви момичета много съм изплашена помогнете ми какво да правя и на кого да вярвам...побърках се от сълзи както аз така и семейството ми...дайте ми съвет какво ми е...моята лекарка само ме успокоява,че няма нищо страшно ще лекувала раничката и ракива работи...
Благодаря на всички предварително и много моля за извинение за дългия и объркан пост,но много съм уплашена,а и от 24 г. съм с паник атаки....ужасно е,на 44г. съм и направо за един месец рухнах тотално!

# 213
Хей, успокой се. От целия ти пост виждам, че действаш много първосигнално. Не може първия който ти каже нещо и хоп. Обаче вече си минала през доста неща. Надявам се някой да ти даде по-адекватен съвет, но при 3-ма специалисти едно е сигурно - не става въпрос за рак. Всичко друго се лекува. Ако трябва ще минеш през още един преглед, за да може поне едно мнение да се затвърди. Този лекар Генов ли е, какъв е направо ме ужасява...?!? Твоята лекарка пък как след 1 месец вижда раничка, а преди това? Правен ли е колпоскоп? Мисля, че д-ра от онкологията е дал най-точно описание на диагнозата. Стискам палци да се успокоиш и всичко да се нареди.

# 214
Нищо страшно няма според това, което пишеш, следи се при твоята гинеколожка и си подбирай по-внимателно лекарите за второ мнение. И най-важното: УСПОКОЙ се, сама си вредиш в момента с тези притеснения.

# 215
Много-много ви благодаря мили момочета за бързите отговори,но наистина съм много уплашена за ковто много допринесе и този доктор Генов..нвзная за мен това не е човек камо ли лекар да ме гледа в очите и директно да ми каже ти имаш рак...ужасен е...просто всичко ми е като на филм...детенцето ми на осем години го стрсирах плаче милият с мвн и ме прегръща силно.... много ви благодаря още веднъж ...тази вечер ще се опитам да спя по-спокойно...добре,че ви намерих...силни прегръдки от мен за всички вас!

# 216
Момичета здравейте отново,дано не ви досаждам,но искам да ви кажа,че днес ходих в онкологията в Дървеница.
В кабинета беше доктор Кюркчиева...видя ми листа с мнението на доцент Милев от направените биопсии с дисплазия 1-2 ...прегледа ме на колпоскоп видя ми раничката и ми показа микроучастъка с дисплазията и каза,че трябва да се направи конизация...казах и,че моята гинеколожка иска да се изгаря тази раничка,но тя въобще не го прие и каза,че било несериозно и трябва само конизация.
Иска да ме плануват за другият вторник за конизация.
Моля ви момичета дайте ми съвет дали да се доверя на моята гинеколожка с горене или направо да минавам на конизация!??
Благодаря ви много!

# 217
Стегни се, бе, жена, какви са тия ревове и драми, че и детето стресираш. Диагнозата ти е нищо особено. Осъзнай се малко и си запиши час за някой проверен лекар от първа страница, довери му се и го слушай. На някакви нечувани лекари не бих се доверила. Може ел.примка, защо веднага конизация предлагат? Но най-вече стига драматизира, до паник атаки за една глупост да се докараш няма нужда.

# 218
Извинете ме ...охххх дано не ставам досадна...моля ви момичета кажете ми какво е дисплазия colli uteri cin 1-2...
За cin1-2 ясно,но това colli uteri какво е ако може някой да ми обясни...моля ви за извинение!

# 219
Преди седмица бях на преглед при проф. Чакалова и още не мога да се успокоя. Толкова груб човек , че си разбих нервите!

# 220
janka2002...аз също бях на преглед при нея,през цялото време се държеше супер грубо и непрекъснато крещеше и не ме изслушваше какво и говоря...като специалист може да е много добра,но отношението и към пациента е просто стряскащо меко казано...аз не стига,че съм се побъркала от притеснения и нейното крещане направо ме досмаза!

# 221
Напишете името й в черния списък, за да предпазите други дами. Аз избягвам жени гинеколози, не че има някакви гаранции.

# 222
Kато доктор може да е добра, но по начина ,който ме посрещна ..., а и през цялото време ми крещеше.

# 223
Аз срам - не срам , да попитам -  нуждата да използвате лубрикант свързана ли е с манипулациите около проблемите с шийката или си е персонална? 

# 224
Охх аз пак да попитам някой да ми отговори моля ви...какво означава дисплазия colli uteri cin1-2.... Преди colli uteri няма CA ...само colli uteri какво оначава това наименование...
Божеее побърках се направо...благодаря ви за отговора,бъдете здрави!💐

Общи условия

Активация на акаунт