Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 3

• 124 891
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • тук и там
И според мен няма място за притеснение (за евентуална бременност имам предвид)-щом тестовете са отрицателни.При последната ми бременност-ползвах  "само" три теста в рамките на един ден-при три дневно закъснение..И трите  бяха положителни...Та и според мен-максимума са два-три теста и после -на лекар-поне първият път. Simple SmileКогато започне да прескача редовно-не знам и аз как се процедира.Предполагам че всеки месец със "липса" се прави и тест за бременност-за всеки случай,ако не сте сигурни във метода на предпазване който ползвате.. newsm78 .

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 07:32 от Kaisia

# 181
Здравейте, на 40 год. съм. До преди два месеца пиех Ясмин. Веднага след последното хапче цикълът ми беше ОК. През октомври се забави с ден. Сега още го чакам. Имах записан час за лекар - уж за профилактика, споделих и за закъснението и за спряните хапчета.  Прпоръча ми да изчакам още няколко дни и ако цикъла не започне да го предизвикам,  и още от първия ден пак да започна Ясмина за 2-3 години. Ха ... менопаузата ли ме зове! Означава ли, че само с Ясмин мога да я отложа с 2-3 години!

# 182
Най вероятно нищо не те зове. Около 6 месеца трябват на организма да се синхронизира след прием на хормони. Предполагам се нагажда според собствените си правила.

# 183
Благодаря ти Desi.67
Може да се каже, че се стреснах. И без друго имам проблем с кръвно, пулс, главата ми гори, а той ме засили.

# 184
  • оттам, откъдето започва България
При мен е като, че ли съм изгоряла на слънцето ,  цялата ми кожа по лицето, ръцете и шията сякаш гори. Отминава за няколко минути. Много е неприятно. Случва се нощем. Не мога да търпя завивката и цяла зима спях с лятна нощница, а по принцип съм зиморничав човек. Отминаха когато пиех  Клименум. Сега не пия нищо и се чудя дали пак няма да се върнат. Много съм напълняла - около корема, кръста и от долната страна на ръцете.и някак подпухнала голяма гадост. Цикълът ме пропусна за 3 месеца, след това се върна с ужасни болки. Този месец пак го няма никакъв. Но, но не ми липсва. Станала съм много избухлива и нервна. Избухвам понякога от най-неочаквани неща, дори и маловажни. Има периоди в които не мога да спя - събуждам се в 3, 3.30 и до сутринта не мога да заспя. В такива дни съм пълен парцал. Изобщо ...не съм щастлива ...Навърших 48 и се чудя дали някога ще се върна в предишния си вид..? Оплаках се...

Би ли могла да кажеш колко време си пила Клименум?

# 185
Около 6 месеца, но по 1 таблетка. От 2 таблетки не се чувствах добре. Вълните преминаха вече, но буденето по среднощ - не/.

# 186
  • София
Само дневната или само вечерната?

# 187
Редувах ги. Един ден дневната, на другия ден вечерната.

# 188
Около 6 месеца, но по 1 таблетка. От 2 таблетки не се чувствах добре. Вълните преминаха вече, но буденето по среднощ - не/.
Почти всички ( и докторите) си мислят, че употребата на фитоестрогени допълва човешкия естроген. Все едно да сложиш на катар половин кило пирони и до допълниш до едно кило. По сложно е. Става заместване на силния човешки естроген със слаби фитоестрогени в рецепторите за естроген. Реално се получава намаляване на действието на естрогена.
Тогава намаляват горещите вълни. Преди менопаузата проблемите се появяват от висок, а не от нисък естроген.
Това е половината работа. За да се подобри съня трябва да се повдигне прогестерона. Има няколко начина. Vitex насочва организма към нормализиране на прогестерона. Действа бавно.
Див Ям / Сладък картоф (корен)  действа по-бързо. Той доставя субстанция, от коята организма лесно произвежда прогестерон. На обяд пиеш, през нощта спиш.
Healthy Progesterone Cream  -  крем с натурален прогестерон – действа след 20 минути.
Никога не пипайте прогестин.

# 189
На всеки действа различно прогестерона. На мен ми пречеше на съня, без него нямах проблеми. Мазане с Прогестогел.
От Див ям пък бях на ръба на нервна криза. Никога не ми е било толкова напрегнато! Crazy
Нищо с прогестерон не ща да чувам. Naughty
Оргаметрил съм пила преди години, за фоликулярна киста, никакви странични ефекти нямах.

# 190
На всеки действа различно прогестерона. На мен ми пречеше на съня, без него нямах проблеми. Мазане с Прогестогел.
От Див ям пък бях на ръба на нервна криза. Никога не ми е било толкова напрегнато! Crazy
Нищо с прогестерон не ща да чувам. Naughty
Оргаметрил съм пила преди години, за фоликулярна киста, никакви странични ефекти нямах.
Прогестогел съдържа прогестин. Достатъчно ясно казах - не пипайте прогестин.

# 191
Прогестогел мисля, че е с естествен прогестерон.
Оргаметрил съдържа прогестин, с него проблеми нямам аз.

# 192
Прогестогел мисля, че е с естествен прогестерон.
Оргаметрил съдържа прогестин, с него проблеми нямам аз.
Прогестогел е с прогестин. 
Оргаметрил е препарат за перорален прием, съдържащ синтетичния прогестаген Линестренол, който притежава много от свойствата на естествения хормон прогестерон.

# 193
Да, така е, моя е грешката за Оргаметрил.
Но за Прогестогел не съм убедена. Някъде съм чела, че е с естествен.

# 194
А какво им е на прогестините?

Общи условия

Активация на акаунт