Любители на Котки - Тема 115

• 36 714
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Кафе с мед, ще пробвам различни варианти, явно не съм се ориентирала още. В момента съм на силикон и за миризмата определено съм доволна, както и за това, че попива пишканото.
Mayyal, такава сме ползвали вкъщи (Бенто) аз като бях дете и имахме котка, та не помня какво ми е било впечатлението (сигурно никакво, предвид, че майка ми е чистила Laughing ).

Chicci, днес взимах обезпаразитяващо от вета и го питах точно по въпроса с гранулите и смесването с друго. Момчетата, които работят там са ми и приятели, освен добри вет-ове (няма такава дума!) и няма ей така да ми кажат нещо. Та той ми каза, че ако можеш да ги научиш само на гранула(разбира се, не Уйскас или Роял), то по-добре само това да хапват и им е напълно достатъчно. Каза, ако искам да им правя гурме (явно по-скоро за човешко удоволствие, не толкова за котешко), да им давам на 3-4 дни пауч или консерва по-малко. Аз му казах, че им давам на моите, точно на толкова, като им омесвам лакомството пак с гранула,  а не чисто и той каза, че е перфектно. Т.е. научи ги на гранула,  а после ако държиш си ги глези от време на време по малко Simple Smile

Епона, писали сме заедно. Не споря ни с изследванията, ни с вета. Аз си гледам животинката и по нея и изследванията, които ще пускаме редовно, ще си правя изводи. Все пак и за хората казват, че най-добре здравословно хранене с еди какво и спорт...но нищо не е перфектно. Аз съм против изпадането в крайности. Всеки да прави максималното...но и предварително да си прецени възможностите като реши да взима животинка Hug

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 21:56 от Анонимен

# 541
Chicci,

при положение, че котето не е родословно, не че искам да те разочаровам, но просто да си имаш едно на ум, има доста голяма вероятност да не развие някаква част (повече или по-малко) от класическите характеристики на породата, за които си чела.

Имай предвид, че "качествена" гранула е с над 80% животиснки продукти. Чети съдържанието.

И за всички:
Пак бих искала да припомня изследванията, които показват, че котките, хранещи се само с гранули (дори и най-качествените) са значително по-дехидратирани от котки, които ядат комбинирано или само "мокра" храна, колкото и вода да пият. Мократа храна не е глезотия, а естествена необходимост за котката! Гранулата е само за удобство на човека!

За тоалетните:
Ние сме също с тези дървените топчета. Минахме през няколко вида, но тези се оказаха най-добрия вариант.

# 542
Епона, всъщност се оказа че в джобчето със сертификата има и родословие от FFE мисля, където освен майка и баща пише и баби и дядовци и т н. Не знам дали са истински, тъй като не съм запозната с федерации и т н. Ще го видим котето колко е породисто тепърва, макар че не ми е ясно аз по какво трябва да разбера дали е или не е, освен от външния вид.

# 543
  • София
Chicci много, много сладко коте !!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И аз много я заглеждах тази порода, защото пишеше, че не се страхуват да излизат навън. На мен ми трябва куче-кот /или обратното, че често пътувам/. Въпреки че си оставам върл привърженик на уличничетата. Peace

'Кафе с мед' супер че сте свикнали и ви е Ок със силиконова тоалетна. И моя приятелка гледа 2 котки и тя е доволна от силиконовата. Кой как се научи. Wink

DivaOrhideq чудесно, че и ти си доволна от силикончето. Sunglasses Относно храненето, аз мисля като Епона, въпреки че повечето котки, които съм гледала или гледам се хранят с гранули. Но, това е за моя комфорт. Peace

# 544
  • София
и чисто породисто да е, пак си има собствен характер, имай го предвид

у нас голям водопой пада, надали са дехидратирани
ама знае ли човек

Бентото хич не го харесвам, купувам само по изключение, като ми се забави доставка
ползвам това: https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/bentonitovi-i-naturalni-poste … dula-4-6-kg-33436, но по-често го поръчвам от Емаг, там редовно е и с намаление
и това: https://www.emag.bg/pjasyk-za-kotki-magicat-aromatique-lavandula … 150/pd/DYL5GBBBM/ и в другите му аромати, но повече харесвам лавандула
на втората са по-едри гранулките, а и аз си предпочитам първата, ама и двете стават

моите зверове не харесват силикон

разнасят навсякъде бетонит, мисля, че е предимно пенсионера
като велкро е

Chicci твърдо вярвам, че е добре да се остави ново коте само да започне да идва при хората
е няма лошо да се примамва де, с игри и някое лакомство /в нета има лакомства и за котки, моите обожават/
и огромна част от котките, малки или пораснали се страхуват от деца
трябва си внимателно привикване

пенсионера се правеше на умрял, а като не му минеше номера им фучеше
още се шегуваме с на една приятелка дъщеря и, която като бебе вярваше че кучетата правят бау бау, а котките ххххх
Сиси и Джуджи просто се крият, като влезе дете

# 545
То и аз съм доволна от силиконовата, обаче мисля да я сменям, когато и малките започнат да ходят в тоалетна, защото 1 пакет от 7 литра Клумпе сега за двете големи им стига за около седмица, а е 11 лева.

Том е все така ококорен сладур, Клео май е една от най-големите и красиви котани, показвани тук!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 22:30 от кукумицинка

# 546
  • София
То и аз съм доволна от силиконовата,

Как са бебчовците? Снимчици, м? Sparkling Heart

редактирам се : ся какво сте се хванали колко породисто е котето, какво родословно дърво има? Момичето каза, че е чела много за породата, избрала си го е, обича си го. Какво повече???
Аз през комп не смея да давам съвети относно поведение човек - животно или малко дете - животно. При всеки е различно. Едни котки обичат да ги мачкотят, други - средно, други - не. За хората важи същото : едни като ДЕТЕЛИНКА ще "ядат" коремчета на Кот, други се задоволяват само с погалване. А и не знаем детето на каква възраст е и колко ще му е интересно и до кога да се занимава с ново присъствие в семейството.  При всички случаи трябва взаимно опознаване. И ще се "срещнат".Sparkling Heart

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 22:40 от MayyaI

# 547
Мая, добре са бебчовците, днес махнах онези завивки, върху които беше родила, та ги опипах едно хубаво, докато ги преместя, ама не са още много интересни за снимане, слепички са Simple Smile Опитах се всъщност да ги снимам с майка им в шкафа, но много тъмни стават снимките, нищо не се вижда. Пури пък нещо не дава да му снимам дупето.

# 548
  • София
Супер Sparkling Heart!!!!
Нищо, ще даде! Kissing Face

# 549
Топче е с вирус, имаше разстройство, не е пил вода от ден и половина вече, утре сигурно ще го сложат на системи, имало много вируси, следете си животните, ветеринарите казаха, че 90% ние сме му го внесли отвън. Ако не се беше случило в неделя вечерта, а в понеделник щяхме да се озовем с котката в самолета, какво щяхме да правим 12 часа с болно животно с разстройство не ми го побира акъла.
Женското коте за което писах преди няколко страници тази вечер като слизах да им сипвам вода го намерих с пяна на устата, отровено е, но беше живо, ММ в момента е с него в една клиника, сигурно ще умре, отровил го е нещастника /собственика/ на котарака, който заварих да се чифтосва с малката животинка, сам си каза говедото, говорил с ветеринар и той му казал, че животното е малко и ако роди ще умре сигурно при раждането при повечето случаи било така, всъщност не знам дали е вярно, та решил да се отърве от него, не ми се пиши за този Бог да го съди, иначе много обича животните, да. Много съжалявам, че няма зоополиция в България, много, съжалявам, че и действието не се развива в Щатите, щяха да го съсипят.
Искам да ви питам, имам ли право да подам сигнал към Екоравновесие или към общината да дойдат и да вземат да кастрират животното при положение, че има собственик, паспорт или ваксинации няма със сигурност.
Извинете за дългия пост, тъжно ми е за животинката и не знаех къде да пиша.
Много се радвам, че Пури е добре.

# 550
  • София
за сигнал не знам ще свърши ли работа, но можеш да го хванеш за ушите и да го заведеш са го кръцнат като бездомен
съжалявам за коте
и за Топче
да се оправя бързо

# 551
  • София - Рим и обратно

И за всички:
Пак бих искала да припомня изследванията, които показват, че котките, хранещи се само с гранули (дори и най-качествените) са значително по-дехидратирани от котки, които ядат комбинирано или само "мокра" храна, колкото и вода да пият. Мократа храна не е глезотия, а естествена необходимост за котката! Гранулата е само за удобство на човека!

Кои са тези научни изследвания? Може ли линк.
Лео пишка по 6-7 пъти на денонощие, не ми прилича на дехидратиране.
Гранулата е удобство на човека - може би имаш предвид, че никой човек няма да си посвети дните в мерене на всички вещества, които котката трябва да си набави, за да осигури точно тези продукти в домашни условия. Ако е така, съгласна съм.

# 552
  • София
Ивекс, ако можеш да изчакаш до утре ще питам приятелка и ще ти кажа. Тъй като няма връзка с темата:
Скрит текст:
ходихме да вземем едно куче от приюта на Екоравновесие??? ,  беше в Горни Богоров. Доколкото разбрах те се занимават само с бездомни животни, основно кучета. Котки не видях, макар че карах колата между клетките.
 Но, не си спомням дали беше точно еко...то.

Еййй, така ме хвана яд!!! Angry

Оправя ли се Топче?

# 553
Изобщо не знам дали имам право да се разпореждам с чуждо животно, въпреки че живее отзад повече от година, дефакто е бездомно и аз храня много котки, но не са мои, утре смятам да ида да питам в общината, би трябвало да ме насочат.
Горе-долу е добре, на инжекции е, няма други симптоми, днес също не позволиха да яде, само ориз да му предлагаме, но той отказва, иначе търси храна, ще видим утре какво ще кажат ветеринарите, страх ме е да не се обезводни.

# 554
  • София

Цитат
И за всички:

Кои са тези научни изследвания? Може ли линк.
Лео пишка по 6-7 пъти на денонощие, не ми прилича на дехидратиране.
Гранулата е удобство на човека - може би имаш предвид, че никой човек няма да си посвети дните в мерене на всички вещества, които котката трябва да си набави, за да осигури точно тези продукти в домашни условия. Ако е така, съгласна съм.

Не мисля, че е нормално толкова много пишкане на ден. А през нощта пишка ли?
Мисля, че това имаше предвид Епона , поне аз това имам предвид. За научни изследвания, хм, кой, къде ги правят, кой го спонсорира това изследване???
Аз и друг път съм писала, взема ли ново коте - домашна храна/пържжоли/ Wink

Общи условия

Активация на акаунт