Любители на Котки - Тема 115

• 36 708
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ивекс, ако взимаш Хидратин Алфа прахчетата, имай предвид, че са солени на вкус и трябва да се разтварят в повече вода. Но дори и така, не знам как се дава гадна на вкус течност на котка, без да се задави.
Дано се оправи котачето по-бързо!

Прави ми впечатление, че всички ветеринари препоръчват храненето да е само с гранули. Не може това да води до куп, опасни за котето, проблеми /запушване на уретрата, проблеми с бъбреците, дехидратация/ и да се препоръчва от всички.
Лично аз подходих към моето коте точно, както преди години с детето ми - по инстинкт. Консултирах се с трима ветеринари, прочетох доста в нета и разговарях с приятели, които от години отглеждат котки. В крайна сметка избрах един начин на хранене на котето, което ми се струва съвсем добре и очевидно съществото расте като змей и се чувства чудесно.

# 571
  • София
Кукумицинка, честити бебчета!

На мен не са ми препоръчвали хранене само с гранули. Не знам кои са тези всички ветеринари при положение, че в нета първото нещо, което прочетох е да се дават гранули и мокра храна в сайтовете за отглеждане на животни. Тива, което са ми казвали е, че е хубаво да се храни и с гранули, за да си набавя разни витамини и каквото още има в тях. Абсолютно съм убедена, че консервите с месо са по-добра храна от гранулите. Все едно да сравняваме пилешко филе и хапче, съдържащо пилешко филе, с което да се храним.

Стискам палци на Топче да се оправи. Не искам да си представям какво ви е.

Не знам как съм живяла без коте аз 30 години... да допълня колекцията усмивки с Ангелина

# 572
Уникални очи, страхотна е! Hug

След един час заминаваме при ветеринаря, ММ досега гони котката да пие вода, онова бяга, та пушилка се вдига, наистина не знам откъде има сили това животно. Много ни е болнав, има ли нещо, все за него ще се лепне.

# 573
  • София
аз пък четох някъде, че храненето само с консерви е по-лошо, защото съставките били по-некачествени или по-скоро обработката им била по-натоварваща за организма на котките
демек в сухата храна имало по-малко консерванти и стабилизатори и тн химии за обработка, отколкото в мократа храна
ама трябва да потърся къде го четох

според мен Топче пие тайно

# 574
Дано Топче бързо се оправи!
Таня,прекрасна е:)))

Днес моята прекрасна принцеса Рая навършва 1 годинка.  baloni
Пожелавам си само да е здрава и да празнува още 20 рожденни дни  party023

# 575
  • София - Рим и обратно
Все едно да сравняваме пилешко филе и хапче, съдържащо пилешко филе, с което да се храним.

А защо сравняваме човешка храна и вкусове, с котки? Дали за хората е много добре да се хранят с консерви? Ти знаеш ли как се консервират тия храни и какво има в тях? Или понеже на нас ни изглежда по-апетитно, значи е по-добре за животното. Някой нагоре писа, че консервите са за удоволствие на стопанина. Така е.
Макар че, на нашия сме му вземали 2-3 пъти пастет или консерва по случай рожден ден, за да му боднем свещичката. Е, само ги помирисва и изобщо не близва, изсъхват си както са сложени и ги хвърлям.

Честит рожден ден на Рая!

# 576
  • Шумен
Най-доброто хранене е това със сурово месо, естествено. След него идва това това с приготвено месо вкъщи. Ако гранулите са висок клас, ако консервите и паучовете са добра марка не мисля, че има проблем писаните да бъдат хранени по този начин. Възможностите на всеки са различни, натовареността също. В днешно време поне има избор и достатъчно информация, което съвсем не е малко.

# 577
Честит рожден ден на Рая HugHeart Eyes

И суха и мокра храна, важното е какво е съдържанието, аз тотално се обърках от мнението на ветеринарите, едните казват, че няма проблем да яде гранула, другите държат да има и мокра храна.
Топчо яде и от двете на всяко хранене, смятам и занапред да го храня по този начин.

според мен Топче пие тайно
И аз си го помислих, не знам вече.

# 578
Кафе с мед, линкове и да ти дам, няма да ти свършат работа, защото са с регистриран достъп за професионалисти. Факторите, които изброяваш оказват влияние да, но такова оказва и хроничната дехидратация. Аз не споря, споделям безплатно професионален опит, ако на някого ще му е полезно да почерпи от него.

Както казах, в България малко ветеринари са специалисти по хранене и диетология. В световен мащаб много повече ветеринари препоръчват "мокро" или смесено хранене.

Който се интересува има достатъчно информация, може да прочете за котешкия организъм, метаболизъм, както и за хроничната дехидратация при хранене само с гранули.

Другото, "мокра" храна не означава задължително консерва. Мускулно месо и дреболии, сурови или приготвени на пара да речем, също са "мокра" храна.

# 579
  • София
Кафе с мед, не говоря за консерви тип смляна соя с ароматизатор... мислех, че става ясно. Все пак нали го виждам, че е месо. На парчета. И аз като сваря деболии знам какво съм сложила и виждам как котката ръмжи и се радва на храната.

# 580
  • София - Рим и обратно
И аз като сваря деболии знам какво съм сложила и виждам как котката ръмжи и се радва на храната.
Е, моят не ръмжи и не се радва, даже ме гледа много обидено ако му сложа месо, риба, дроб или нещо различно от гранулите в паничката. Пробвала съм го, като беше малък. Явно е сбъркана котка Laughing. А пък и засега 4 години не е боледувал, нито е показал признаци на неразположение, дехидратация и подобни, докато доста други хранени "разнообразно" се запушиха, разболяха и т.н. Съседката ми има персиец на 17 г., който също не е помирисвал меса, манджи, консерви или нещо подобно. Няма да задълбавам повече, всеки си преценява.

# 581
В@ня
Много хубава снимка, и много забавно място за наблюдение!  Laughing

# 582
  • София
 честит празник на котче Рая!

# 583
  • София
аа защо, задълбочаването е хубаво нещо
даже да сме на различни мнения
няма лошо да са на различни мнения хората

моите също не ядат готвено като за тях
и сурово не искат
капризи
а със салами и филета не е полезно да ги храня

като беше болна Сиси доктора рече да я захранвам с варено пилешко
еми никой от тримата не го искаше
е така си го дадох на служебните котки

# 584
  • София
Честит рожден ден на Рая!  newsm59

Ангелинка е прекрасна и е избрала чудесно място за почивка!  Laughing

Ивекс, много ми е мъчно за клетата душица!  Cry Бързо оздравяване на Топчо! Моите често пият вода от пода в банята.

Здравейте, пиша със следния проблем. Имам женско коте на 9 месеца, което се наложи да кастрирам защото имаше възпаление. Направихме го вчера вечерта и си я прибрахме към 21ч. Към 23ч започна да се буди от упойката и да ходи, но и до сега е още много нестабилна, клати се, пада, не пие вода и най-притеснителното е, че мяука продължително, сякаш вие. Моля за съвет, дали я боли операцията или още не е излязла от упойка и се дразни, че не може да ходи?
Имам и мъжка котка, тя също е кастрирана, но много бързо излезе от упойка и стана стабилен,.за това се притеснявам за котарачка Sad
Довечера сме пак на доктор.
Наскоро някой спомена, че котето му мяукало при събуждане. Може затова да е. Моята Боги мяукаше на следващия ден след операцията при всяко по-рязко движение. Аз си го обяснявам с това, че действието на болкоуспокояващото е свършило и я боли. След още една нощ престана да плаче и започна да скача. Или я изтърпете малко, или отидете до ветеринарите да ви дадат една спринцовка с противовъзпалително и болкоуспокояващо сиропче, което да дадете в устата. Спринцовката без игла се пъха между страничните зъби и се насочва в посока към гърлото. Много лесно се приема от котетата.

possessed, благодаря за линковете!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт