Любители на Котки - Тема 115

• 36 733
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Скрит текст:
Морис изживя кастрацията сравнително тежко, заради малоумните лекари от Вяра Надежда Любов, които бяха решили, че е добра идея да не го шият, нито лепят - щели сами да се свият дупчиците... Няма да ви казвам - всеки ден го водехме да дренират течност и да го дезинфектират... Нещо, което иначе щеше да отнеме три дена възстановяване, при нас беше 2 седмици. Няма и да им стъпя повече за оперативни намеси. За капак се беше сдобил с бълхи след престоя в стационара им. Добре че поне ми го върнаха събуден и адекватен, ядящ и ходещ до тоалетна. Но вече ходим там само за ваксината веднъж годишно. Ще търся по-добра клиника за махане на зъбен камък и други манипулации... Даже ако имате препоръки за София - съм отворена към тях.
Друг е бил проблемът, защото при мъжките не се шие и лепи нищо. Още преди 20 години така правеха, но тогава не бях разпитвала много. За Кирчо разпитах и казаха, че нито се шие, нито се лепи. И тримата се възстановиха без проблеми.

Д-р Попов (преди 20 години) беше казал, че колкото повече се ближат, толкова по-добре. Да не би заради големия косморляк на Морис да не си е чистил раничката и затова да са били нужни дренажи?

# 511
  • София
Здравейте!
Ние се прибрахме от двуседмична почивка. През това време майка ми се грижеше за Том.
Вчера като го видях ми се стори огромен; много е порастнал и съвсем е пощръклял Satisfied
Опитвал се е да сваля щорите, катери се буквално навсякъде, като предишните му скришни места са му отесняли, защото не може да се пъхне - дупето е голямо Smile
В първия момент не ни позна и се скри, но после настана мъркането Sparkling Heart
Ето да го видите - голяма пума:

Скрит текст:

Имам много да наваксвам с четене в темата.
Дано всички котета да са добре!

# 512
Да споделя, че съм приятно изненадана от Мис Тейлър, че използва котешката тоалетна. Иска ми се обаче да я държа на терасата и когато иска да отиде да ми индикира по някакъв начин. Дали ще е възможно?
Купихме и вчера четка и лосион шампоан под формата на спрей на Biogance без отмиване. Напръсках я навсякъде и я разресох.

http://i.imgur.com/SQxDl6f.jpg

# 513
Възможно е, да. Дай й време да свикне да ходи там и после я наблюдавай. Като се научи ще започне да мяука или да дере за да й отвориш вратата, но го има и момента, че ако не я чуеш навреме може да направи беля другаде и после да си търси второто място в случаите, когато вратата е затворена.
На нашите дами тоалетната е на терасата, но тя е остъклена и целогодишно вратата й е отворена.

Имам въпрос към останалите - някой да е ползвал и да е доволен от закритите котешки тоалетни, обикновените без екстри като самопочистване? Харесах една в Зооплюс, но още се чудя между нея и откритите.

# 514
  • Шумен
 Е защо на терасата? Достъпът до тоалетна и  вода  е трябва  да е денонощен.  За храната всеки си решава. Аз разделям дневното количество сутрин и вечер. Стопаните трябва да осигурят максимален комфорт на котката, а не обратното. Идеята за тоалетна на терасата хич не е удачна според мен. Индикации винаги има от страна на котката за всяко нещо, но трябва да се научиш да ги разпознаваш. В случая с тоалетната на терасата трябва да  са  ти  отворени всички врати, за да стигне до тоалетната, когато се налага. И все пак се надявам да се откажете от този вариант.

# 515
  • София
Ние сме със закрита тоалетна с филтър - не е от самопочистващите си. Държим я в банята. За котешка постелка използвам Cat's Best Öko Plus екологична-  изхвърля се в човешката тоалетна. Smiley Много съм доволна. Няма никаква миризма, не се разнася като повечето котешки постелки из цялата къща, става на хубави топчета.
И малко данък от нас с Клео.

Прекрасни котенца и много бебета са се родили. Да са много здравички и много да ви радват!:revolving_hearts:

# 516
  • София - Рим и обратно
Достъпът до тоалетната наистина трябва да е денонощен. Моят ходи по голяма нужда главно през нощта. Случвало се е 1-2 пътинякой да му затвори вечер банята, без да иска, стискал е известно време и е пишкал до външната врата, милият.

# 517
За котешка постелка използвам Cat's Best Öko Plus екологична-  изхвърля се в човешката тоалетна. Smiley Много съм доволна. Няма никаква миризма, не се разнася като повечето котешки постелки из цялата къща, става на хубави топчета.

Страхотен топчо Hushed

А тази тоалетна от къде я взимате?

Май в zooplus има...

# 518
  • София
Години наред Мъро сам си отваряше вратите, за да отиде до тоалетната, а когато остаря и вече не можеше да скача, просто мяукаше на вратата да му отворим. Никога не свърши беля на друго място. Но той ходеше веднъж дневно по голяма и 2 пъти по малка нужда (с редки изключения) и нямаше проблем да му се отвори 3 пъти. Има котки, които ходят през един час.  Wink

Ние сме с обикновена закрита тоалетна с филтър от дунапрен. Раздвоена съм. От една страна не мирише толкова по време на "деянието" и разпръснатите камъчета са по-малко, но от друга - миризмата остава вътре и минава през разни пролуки по мъничко, но постоянно.  Grinning Освен това кожухчето попива "аромата" и когато излезе, котето мирише на тоалетна. Sad 

Прекрасни Мис Тейлър, Том и Клео!  Heart Eyes

# 519
  • София
ползвам джъмбо закрита с филтър, несамопочистваща
джъмбо, щото на пенсионера все му е тясно
пък и с три котки... Джуджи задължително влиза и тя, за да провери какво прави някой вътре

Сиси сме я забравяли затворена в стаята на батко и, тя понякога спи при него нощем, ми стискало си е 24 часа момичето
като я пуснах почти три минути пишка
сега проверявам да не е затворена някъде

три котки разнасят достатъчно камъчета
това ми е най-големия проблем
още не съм го разрешила

# 520
Нашата тоалетна е открита със силикон на остъклената ни тераса.
И аз съм на мнение,че котето трябва да има достъп до тоалетната си 24/7.
Аз съм против закритата,именно заради това,което описа Таня.
Убедената съм,че нашата дългокоска ще мирише на аки,а и предполагам,че има вероятност и да се омаже  Laughing Laughing Laughing

# 521
Уау, колко много видиве имало. Който не е гледал животно от сто години като мен не знае Laughing Нашата тоалетна е леген с вътре пълнеж, купен от DM. Там, откъдето взехме мис Тейлър ми казаха, че досега е ползвала бентонитна или нещо такова и аз реших да взема тази, на която е свикнала. Ако сменяте настилката котетата пак ли си ходят там? Извинявам се ако въпросите ми се струват глупави, но съм боса по темата още.
На мен лично ми е много приятно когато качвате снимки на котетата Grinning

# 522
  • София - Рим и обратно

Убедената съм,че нашата дългокоска ще мирише на аки,а и предполагам,че има вероятност и да се омаже  Laughing Laughing Laughing
Няма да се омаже, ако не ака меко. Нашият се мажеше, докато не знаех с какво да го храня.
Не мирише изобщо, дори и некъпан е като плюшена играчка.

# 523

Убедената съм,че нашата дългокоска ще мирише на аки,а и предполагам,че има вероятност и да се омаже  Laughing Laughing Laughing
Няма да се омаже, ако не ака меко. Нашият се мажеше, докато не знаех с какво да го храня.
Не мирише изобщо, дори и некъпан е като плюшена играчка.

Напоследък доста често ми ака рядко..
Храня я с orijen,като от време на време й давам паучове.
Милата от 2 дни ми мяука за пауч,но съм решила да ги спра малко,че не ми харесва тази работа..

# 524
  • София - Рим и обратно
Паучове, консерви и манджи не давам никога и акото му е неизменно малко и твърдо.
Имай предвид, че персийците са с доста чувствителни стомаси и меки храни не им действат добре. Орижен е добър избор, пробвай и Акана, тя е с малко по-нисък протеин, пак без зърно и се приема много добре.

Обезпаразитяваш ли вътрешно редовно?

Общи условия

Активация на акаунт