Многодетни мами - тема 68

• 100 580
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
лора др, 40...Та ти си във вихъра си...Изживей си една прекрасна бременност, а сила ще намериш, че и отгоре  Heart Eyes

# 511
Браво Лорa, трудно ще е, но така е било писано.Аз също искам четвърто, но то още третото не е излязло. Има месец още, а аз умирам от страх заради раждането. Мн ми е пресен все още споменa от второто раждане. Незнaм как да се преборя с тези мисли и да не се нaстройвaм, че ще е мн трудно.

# 512
Благодаря ви за укоражаването.Много сте мили.Казах на мъжа ми и както и очаквах,той е щастлив.Но с последната бременност преди 3,5 г много се измъчих,2 месеца бях на системи,после изкървях,хормони,лежане....Това още един път няма да го понеса.А и тогава беше лято,бабата беше взел децата.Сега нито на баба разчитам,а и големите са на училище....Отделно съм самоосигуряваща,съответно на на минималната възможна сума,та сигурно и майчинството ще е минимално,ама да стигна до там.

# 513
Ох, трудно ще е с бременност и ученици, но щом таткото е щастлив, някак ще се организирате! Пък и никой не е казал, че и тази бременност ще е тежка, настрой се положително  bouquet Лека и успешна!

# 514
Много е важно и таткото да е щастлив! Тогава трудностите се понасят по-лесно. Пожелавам ти лека бременност.

# 515
Лора, честито! Ще се справите!
Колко са големи другите дечица?

# 516
  • offshore & overseas
Лора, страхотна новина!! Много се радвам за теб (за вас)! Hug

Пази се много и се грижи за себе си, не допускай компромиси по отношение на бременността и искай помощ, винаги когато ти е нужна!

Моето положение беше същото, само че с втората бременност. Съответно при третата не се погрижих достатъчно за себе си и имаше последствия. Слава Богу, не трайни - 4 години по-късно всичко вече е на път да бъде съвсем наред. Обаче предполагам, че на мен психически ми се е отразило и това изпитание. Или пък, онова, което не ни убива, ни прави по-силни.Thinking

И в друго отношение нещата са сходни, с третото дете бях на минимално майчинство и двете години, точно поради работа на свободна практика. При нас това доведе до голямо напрежение, но при вас може и да не е така. Зависи от таткото, дали ще има възможност да работи по-сериозно. И дали се отнася с обич и уважение към семейството си.

От друга страна, децата стават по-големи, по-отговорни, могат да помагат и те, ако им позволиш. За таткото ще бъде по-лесно, ако се наложи да остане с тях. При нас това беше основен препъни камък, че лъвю не искаше да остане с децата (дори с помощта на моите родители) и ме молеше да не се обаждам на моя гинеколог, а аз го послушах, защото се безпокоях не само за него, а и за децата.

Но както и да е, пожелавам ти да не изпадаш в моите дилеми, размисли и страсти! Flowers Hibiscus

# 517
То,че таткото е щастлив, добре,ама той неговата я свършил,сега останалото ще е на мой гръб.Иначе не мога да се оплача,помага ми много,но много и работи,т.е.организацията по домакинство и деца е почти изцяло моя грижа.Големите са на 8 и на 12, ходят на училище,не се занимавам с уроците им,но най-малкото е на 3,5 и е много палаво и своенравно.С нея виждаме зор.Отделно е лепната за мен изцяло от както се прибере от градина.Дори в моето легло спи.Няма откачане.Сигурно аз съм си виновна,досега някак си се бях находила ,но вече трябва да се промени това.
Отново благодаря за подкрепата

# 518
  • Sofia
Лора, подкрепа морална ще имаш от нас Simple Smile Другото си е Божа работа. И ние се шегуваме чат пат за още едно, но знам, че трудно шегите ще станат реални намерения..Много ни беше трудно през последните 9 години, а сме млади още - иска ми се и да се порадваме един на друг Simple Smile Винаги новина за бебе ме радва и частично я преживявам дори. Дано всичко да е наред и тази бременност да те изненада Simple Smile

# 519
  • offshore & overseas
Значи горе-долу като при нас са възрастите, нашите са почти на 8, почти на 11 и почти на 4. Туй малкото още спи при мен и определено сме се сраснали.

Не знам дали ще можеш лесно да се откачиш, особено като усети накъде духа вятъра, но дано пък да не е проблем и дано да не иска носене и кърмене (щото аз още нося 18 кг. тулуп и още кърмя).

Както и да е, давай сведения чат-пат, за да не те мислим, но аз вярвам, че нещата ще се наредят.

На мен това, което най-много ми тежи, е отношението на таткото към нас и най-вече към децата, към мен не толкова. Смятам, че ако беше по-любящо (а не диаметрално противоположно), щях да се чувствам по-добре и щях да имам повече енергия за справяне.

Защото вярвам, че можем всичко, стига да намерим източник, от който да черпим сили. Или по-точно източници. Единият е любовта към децата, но установих, че трябват и още...

# 520
Лора, новината е чудесна, ако решите да запазите детето, ще бъдете щастливи. Аз лично не намирам в себе си сили за 4-то такова приключение, и ако при мен се получи, грях - не грях, но няма да го задържа. Много обичам децата, и имам вече 3 - но не се чувствам достатъчно силна за още едно предизвикателство. Мооже би, като минат 1-2 г., да си променя мисленето, но засега не съм склонна. И искам малко да оставя време за мен и за мъжа ми, да ни се махне напрежението от болестите по децата, което с още едно бебе просто няма да стане.

Въпреки всичко знай, че се радвам за теб, и ти пожелавам успех Wink

# 521
  • София
Здравейте,
бяхме обсъждали безплатните работилници на Кодер Дожо в Телерик.
Няма да имаме възможност да посетим, тъй като ги поканиха на РД
Цитат
Ще ви очакваме на 9 декември 2017 г., от 15:00 до 16:00 часа вТелерик Академия, зала Enterprise 1 на бул. Ал. Малинов 31.
Необходимо е всяко дете да носи свой лаптоп, зарядно и външна мишка.
Ако някой желае може да отиде на мястото на Ваня Илиева и на Елена Илиева. Мисля, че изискването беше да са над 7 г и до 12 може би....

# 522
  • София
Копирам това съобщение и тук за тези, които не участват във Фейсбук групата:

Специално за Клуб "Пълна къща" от ръководството на ледена пързалка "Славия" предлагат два часа безплатно пързаляне за деца от многодетни семейства с вкл. кънки под наем и треньор. Датата ще бъде 27, 28 или 29 декември в интервала между10 и 14 часа. Капацитетът на пързалката е до 50 деца, все още има свободни места за около 15 деца. Записване в коментар или на лични до мен с брой деца и дата, ако имате предпочитания.

# 523
  • София
Лора, честито! Това, че таткото е щастлив е голяма подкрепа. Пък дано тази бременност те изненада приятно и е по-лека!

За поканата за ледената пързалка ние можем ли да се включим? Имам предвид като не участваме в Пълна къща.

# 524
Ей, пързаляне с кънки! И в нашия град има такава пързалка от няколко години. Отварят я само през зимата. Ние обаче още не сме я посещавали, защото две от децата са твърде малки. Ще видим тази или другата зима дали ще стане на въпрос да я посетим изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт