Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

• 136 238
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
Хайде, здравейте на всички и от мен, съвсем нова в темата за вените, прясно оперирана, с вчера махани конци. Накратко - фамилна обремененост, вени повече от 10 години (сега съм на 42), но не съм правила кой знае колко за превенция, понеже до това лято си беше за мен повече козметичен проблем. Верно, че от бременността и кърменето се бяха пуснали нови вени, но до там. От края на юни започнаха болки и парене, предимно вечер. В началото на септември майка ми направи дълбок тромбофлебит и се наложи по спешност връзване на вена. Така и така трябваше да я водя на преглед, реших да се прегледам и аз. Преди около 5 години бях ходила на преглед при доц. Петков от Стара Загора и той беше категоричен, че тая моята вена не става за склерозиране и лазер, а трябва да се реже. На прегледа през октомври се потвърди. На цветен доплер гледах как кръвта се връща, точно както по-назад беше обяснено. На 19.11 ме оперира д-р Бисеров от екипа на доц. Петков, страхотен доктор, горещо го препоръчвам. По епикриза - оперативно лечение на абдоминална аорта, долна празна вена и клоновете им. Много разрези, много нещо, още не съм ги броила, но само под коляното са около 13. Другата седмица ще продължи със склерозиране на останалите повърхностни вени и до края на годината ще съм приключила с левия крак. Интересно е, че нямам изписани никакви лекарства. След операцията - фраксипирин, антибиотик, Дексофен и Пантул "до свършване" и нищо повече. Да питам ли за Новарикса, който пих по-малко от месец преди операцията или е нормално да нямам поддържаща терапия на този етап

# 526
Имам проблем с разширени вени. Много обичам да ходя на сауна.
Моля, някой ако има вариант, при които да не вреди да го сподели.

# 527
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Имам проблем с разширени вени. Много обичам да ходя на сауна.
Моля, някой ако има вариант, при които да не вреди да го сподели.

Да се мушнеш само до кръста в сауната? Извинявам се за шегата, но това ми хрумна на момента Simple Smile

# 528
Ще опитам

# 529
Скрит текст:
Хайде, здравейте на всички и от мен, съвсем нова в темата за вените, прясно оперирана, с вчера махани конци. Накратко - фамилна обремененост, вени повече от 10 години (сега съм на 42), но не съм правила кой знае колко за превенция, понеже до това лято си беше за мен повече козметичен проблем. Верно, че от бременността и кърменето се бяха пуснали нови вени, но до там. От края на юни започнаха болки и парене, предимно вечер. В началото на септември майка ми направи дълбок тромбофлебит и се наложи по спешност връзване на вена. Така и така трябваше да я водя на преглед, реших да се прегледам и аз. Преди около 5 години бях ходила на преглед при доц. Петков от Стара Загора и той беше категоричен, че тая моята вена не става за склерозиране и лазер, а трябва да се реже. На прегледа през октомври се потвърди. На цветен доплер гледах как кръвта се връща, точно както по-назад беше обяснено. На 19.11 ме оперира д-р Бисеров от екипа на доц. Петков, страхотен доктор, горещо го препоръчвам. По епикриза - оперативно лечение на абдоминална аорта, долна празна вена и клоновете им. Много разрези, много нещо, още не съм ги броила, но само под коляното са около 13. Другата седмица ще продължи със склерозиране на останалите повърхностни вени и до края на годината ще съм приключила с левия крак. Интересно е, че нямам изписани никакви лекарства. След операцията - фраксипирин, антибиотик, Дексофен и Пантул "до свършване" и нищо повече.
Да питам ли за Новарикса, който пих по-малко от месец преди операцията или е нормално да нямам поддържаща терапия на този етап

Това, което са ми казвали, че венотониците се пият регулярно. След операцията , няколко пъти ми изписват вече, обикновено по 3 месеца. Но моята е по-близо до тази на майка ти.
Една операция не решава проблема със стените на вените. Той е по стените на всички съдове, а най-много се проявява по краката. Затова си мисля, че е правилно да се пият венотоници от време на време.  Но това са мои размисли, не съм лекар. Най-добре, питай лекарите, които са те оперирали дали трябва да пиеш още новарикс. Може да има някаква причина да не ти го дават в момента.

# 530
Diorela, благодаря за отговора, размишленията ти са абсолютно точни, вчера доктора ми каза същото. Остави ме без терапия до следващата седмица. В понеделник вероятно пак ще се чувам с него, понеже като свалих чорапа за влизане в банята, напипах болезнена и подута вена над единият разрез. Смятам да го питам дали да мажа хепароид, или да си чакам да отшуми

# 531
Здравейте , някой има ли телефон на др.Марангозов от ВМИ ?
пиши ми на месинджер vladislav Bonev имам го

# 532
Здравейте, бихте ли ми препоръчали съдов хирург във Варна, който да ми направи преглед с доплер.
И мнение за доктор Големанов.
Благодаря

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 14:38 от Шийла

# 533
И аз търся мнения за Големанов.
Имам капиляри по лицето и се чудя как да ги премахвам.

# 534
Кой беше добър специалист по съдова хирургия във ВМА? Там съм ходил преди 5-6г. съм ходил при едно светило за една вена на крака, но не си спомням името му.  Мисля, че е време за нова консултация. Ще съм благодарен за отзиви.

# 535
Кой беше добър специалист по съдова хирургия във ВМА? Там съм ходил преди 5-6г. съм ходил при едно светило за една вена на крака, но не си спомням името му.  Мисля, че е време за нова консултация. Ще съм благодарен за отзиви.
Професор  Гиров  е "светилото", мисля. Аз съм била при д-р Кюркчиев.

# 536
След всичко изчетено по темата не намерих някой, който да каже, че има траен резултат след интервенция.
Чудя се има ли смисъл да се подлагам на операция, ако нямам оплаквания.
Досега лекарите, при които съм ходила казват, че проблемът е повърхностни разширени вени, но трябвало да се обработят.
Страхувам се от рецидив.

# 537
  • In transit
Здравейте, бихте ли ми препоръчали съдов хирург във Варна, който да ми направи преглед с доплер.
И мнение за доктор Големанов.
Благодаря
Скоро ходих при д-р Драгнева в курортна поликлиника. Доволна съм, добре обяснява всичко. Баща ми също беше ходил преди това и ми я препоръча.

# 538
Здравейте, нова съм в темата. В събота бях на съдов хирург в болница Надежда- д-р. Георгиев. Като цяло съм доволна от прегледа, доста подробно ме прегледа, каза че няма нищо притеснително. Начални варикозни промени от пръснат тип, липсват данни за варикофлебит. Почнала съм да правя упражнения за варикоза, но какви други мерки мога да взема за превенция? Не съм с наднормено тегло и родих преди 3 години. Вие от кои чорапи сте доволни?

# 539
Здравейте, нова съм в темата. В събота бях на съдов хирург в болница Надежда- д-р. Георгиев. Като цяло съм доволна от прегледа, доста подробно ме прегледа, каза че няма нищо притеснително. Начални варикозни промени от пръснат тип, липсват данни за варикофлебит. Почнала съм да правя упражнения за варикоза, но какви други мерки мога да взема за превенция? Не съм с наднормено тегло и родих преди 3 години. Вие от кои чорапи сте доволни?

"Екос Медика"  са близо до ВМА, на ул."Ами Буе" 52. Чорапите са около 100 лв. бройката, марката е Sigvaris, продавач-консултантите  са много нелюбезни, не може да пипате,  мерите, пробвате и тествате нищо. Иначе чорапите са с много високо качество.
 Меди Лайт Сървис ЕООД,  на бул. Евлоги и Христо Георгиеви №90, мерите, пробвате, като цяло се държат приятелски с клиентите, цените са по-ниски, но също са хубави, от немски производител са.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 11:54 от Sunshine-rainbow-lollipop

Общи условия

Активация на акаунт