Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

• 136 215
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Е,как пък ще се мерят чорапите?!Не бих си взела от там
Те се слагат в легнало положение след сън или почивка,така се взимат и мерките.Купуваш си чорапите според тези размери.

# 541
Здравейте,и аз преди месец направих консултация с Големанов,но не бях много впечатлена Sad Такъв бърз преглед се опита да ми направи ,че чак загубих ума и дума Simple Smile) Но като разбра че няма да му се получи смени подхода.Казват че бил добър специалист,но не се впуска в подробни разяснения.

# 542
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Е,как пък ще се мерят чорапите?!Не бих си взела от там
Те се слагат в легнало положение след сън или почивка,така се взимат и мерките.Купуваш си чорапите според тези размери.

В Меди Лайт Сървис ЕООД ми нахлузиха един оборотен чорап, за да усетя как стои, и ми показваха как се слага. Продадоха ми нов, в кутия.

# 543
На мен също, мериха ми, даваха ми съвети.  Много съм доволна от Меди Лайт, с две ръце гласувам за тях.  Мисля, че не си заслужава да се дават двойно повече пари за Сигварис, при положение, че качеството на немските е същото. А и ако се окаже, че не сте си взели правилно мярката, чорапът става неизползваем. Аз не бях взела моите мерки както трябва, доста е трудно да си ги вземеш сам. Освен това, при меренето се оказа и , че моделът, който мислехме, че ще е най-подходящ за мен, всъщност не беше подходящ. Затова е добре да се мери.
И да, не ти продават мерените чорапи, а нови. Това е като тестерите в магазините за козметика.
Като се интересувах за сигварис, бяха много груби, никакви съвети, оправяй се сам. Светлинна разлика с обслужването в Меди Лайт.
Все пак за чорапите има отделна тема. там сме коментирали доста неща.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 15:57 от Diorela

# 544
Може ли линк към темата за чорапите?

# 545
  • София, България
Оставам с впечатление, че всички са решили проблема с вените. Явно през зимата, когато оплакванията са по-малко, няма активност тук. Иначе след като изчетох за резултатите от склеротерапията, се разколебах сериозно. Обмислям направо операция. Ще се радвам, ако някой сподели впечатленията си от съдовото на Националната кардиологична болница. До момента във форума има само едно мнение, но се радвам, че е положително. Дано да е ок там.

Вероятно знаеш, но все пак да кажа, защото много хора ги бъркат.
Това е в т. нар. Трета градска болница - на 5-ти етаж е на НКБ.  На 3-ти етаж е друга съдова хирургия - УМБАЛ „Св. Екатерина“  ( бившата на Чирков).

Извинявайте, че още не съм дочела цялата тема, до 24 страница стигнах, но да питам.
Имам разширени вени на десния крак. През 2017 ходих на преглед при доцент Луканова в Трета градска. Тя ми препоръча да се свържа с доктор Николов за процедурата. Не знам от кой етаж бяха, май от третия. Миналата седмица ходих при него, каза - от коляното на горе аблация, от коляното надолу - минифлебектомии. Цената е 1400 лв. Много ми се струва, да търся ли други специалисти, или навсякъде е толкова?

# 546
  • have faith and be patient ..
Толкова е.. За жалост. Аз правих при големанов 2 та крака през 2016 с лазер, принципно бях доволна, но миналата година, може би и след 2рата бременност, ми се отвори много голяма вена над коляното отвътре, точно където той ми беше бил някакви инжекции, отделно от лазера, сигурно склерозант, а видимо там не съм имала проблем.. Сега ходя при ангелов , който ми твърди че тази веба е следствие от неправилна лазерна аблация.. Рецидив мсй каза.. Не знам вече, и той иска да ми прави лазер, викам трети път толкова пари няма от къде да изкарам.. И предвид и резултатите.. Та сега ще правим със склерозант със пяна, макар че каза че вената е голяма и може би ще се отвори..  Септември оравихме със течен склезорант на другия крак дребни неразположения, добре са за сега..

# 547
Такива са цените, аз в петък имам час за консултация в болница Надежда, и там правят лазер, там е 1600. Иначе мисля да го правя при Кючуков в болница Здраве, там мналата година беше 1200, но незнам какво се включва. Но всеки случай неговият опит е доста по-голям, специализирал е във Франция . Иначе аз след склеротерапия преди две години, ми излязоха вени наоколо склерозираната.

# 548
И аз съм за склеротерапия с пяна, но все още ме е страх да си направя, защото докторът каза, че винаги има риск от рецидив.
Хванеш ли се на хорото, няма край.

# 549
Такива са цените, аз в петък имам час за консултация в болница Надежда, и там правят лазер, там е 1600. Иначе мисля да го правя при Кючуков в болница Здраве, там мналата година беше 1200, но незнам какво се включва. Но всеки случай неговият опит е доста по-голям, специализирал е във Франция . Иначе аз след склеротерапия преди две години, ми излязоха вени наоколо склерозираната.

Няма да сгреште, аз преди 2 години си правих и двата крака при него и съм много доволна....до момента! Успех!

# 550
И аз съм за склеротерапия с пяна, но все още ме е страх да си направя, защото докторът каза, че винаги има риск от рецидив.
Хванеш ли се на хорото, няма край.

При мен има рецидив, на голямата вена, малките са добре. В общи линии, д-р Кюркчиев ми каза, че склеротерапията е по-скоро козметична процедура, и се правела през година, две...

# 551
Да, точно така. Прави се почти ежегодно. Ами то къде ще му излезе краят. Накрая ще остана без повърхностни вени. Сякаш няма спасение.

# 552
Да, точно така. Прави се почти ежегодно. Ами то къде ще му излезе краят. Накрая ще остана без повърхностни вени. Сякаш няма спасение.

Има -  венотоници, мазила, спорт, подържане на тегло и чорапи с компресия от септември до май.

# 553
А за капиляри по лицето кой лазер ще препоръчате?

# 554
  • have faith and be patient ..
Чорапите с компресия защо от септември до май? Не е ли от май до септември.. Казват че лятото е проблема..

Общи условия

Активация на акаунт