Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - 2

• 136 212
  • 764
  •   2
Отговори
# 555
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Чорапите с компресия защо от септември до май? Не е ли от май до септември.. Казват че лятото е проблема..

Ами това ми каза д-р Кюркчиев, или поне аз така го разбрах Simple Smile Но може и да бъркам.

# 556
Да, точно така. Прави се почти ежегодно. Ами то къде ще му излезе краят. Накрая ще остана без повърхностни вени. Сякаш няма спасение.

Има -  венотоници, мазила, спорт, подържане на тегло и чорапи с компресия от септември до май.
Да, всичко това правя, плюс хапчета, но появилите се вече мрежи и синини не се махат. Надявам се поне да не ми се появяват нови.

# 557
Здравейте, и аз имам проблем с мрежа от разширени капиляри отзад на сгъвката на коляното и от външната страна на бедрото. Консултирах се с хирург от града и каза, че е козметичен проблема, предлага склерозиране, но директно ми каза, че е до няколко години и после пак ще се появят. Имам записан час и за дерматолог - искам да проверя за заличаване с лазер. Вие какво бихте ми препоръчали - склерозиране или лазер за разширени капиляри ? И след време пак ли се появяват и повече ли са?

# 558
  • София, България
Привет, Кючуков и Кюркчиев различни лекари ли са?
Всъщност видях, различни са ... вече съм в тримислие ...

Колко време след аблацията и минифлебектомии /каквито мислят да ми правят/ може да се спортува?

Последна редакция: вт, 21 яну 2020, 17:12 от радос

# 559
  • have faith and be patient ..
След склерото ми казахаведнага 30-40 минути вървене.. След аблацията не помнв, но първив ден ми беше почивка определено, после си с бинтове, конци.. Зависи за какъв спорт говорим, вървенето няма да вреди вярвам, но за нещо по-сериозно питай лекаря

# 560
  • София, България
Аз пак ... Ходих на второ мнение при д-р Кючуков. Много го харесах, сериозен, много подробно обяснява. Обаче ще струва повече пари и може да ме вземе чак в началото на март.
И ми предлага различна процедура - от средата на прасеца нагоре - аблация, а надолу каза, че като се направи аблацията разширенията ще изчезнат, а каквото остане - може да се направи склеротерапия.
В Трета градска пък предлагат аблация от коляното нагоре, а от коляното надолу минифлебектомии ...
Дайте мнение ....

# 561
РАДОС, и на мен така ми обясни.Аз съм за другата седмица . Аз пък ходих на второ мнение в "Надежда"- същото ми обясниха, че ще трябва комбиниран метод

# 562
  • София, България
Ок, комбиниран, но коя от двете комбинации. Кючуков каза, че нямало нужда чак от минифлебектомии и щял да направи склеротизация на остатъчните вени. Николов пък каза, че от склерото се получавали сраствания ...
Ти къде ще се оперираш?

# 563
Кючуков, аблация + склеротерапия

# 564
Следоперативно какви лекарства се пият?

# 565
През последните години доста се обездвижих и започнаха да се появяват разширени вени отзад на сгъвката на коляното и външната страна от коляното надолу. Чувствам някакво стягане (напрежение) в тази област, в която са се появили тези разширени вени. Като гледам и на другия крак отзад на сгъвката на коляното и по външната страна надолу от коляното доста се виждат вени, но не са в лилаво-син цвят, а в светлозелен-светлосин цвят - могат да се виждат по този начин, защото съм много слаба и с тънка кожа. Също майка ми и баба ми имат разширени вени. Целите крака са в разширени и изпъкнали вени. Страхувам се да не ми станат краката като на майка ми и баба ми. Изглежда, че имам наследствена обремененост. Много слаба съм, но явно "лоша игра" ми играе това обездвижване. Стоя твърде много седнала на стол пред лаптопа. Забравям да се раздвижа с часове. Не мога да си гледам в какво състояние стават краката ми. А толкова много обичам през лятото да нося пола и рокля над коляното.  Не искам да забравя обличането на такива поли и рокли над коляното.

Решила съм да отида на съдов хирург през март месец. Говорих с майка ми и тя каза, че няма смисъл. Също така, че нищо няма да ми каже. Казах й, че явно имам наследствена обремененост, тъй като баба ми и тя имат разширени капиляри. Тя ми отговори, че това са глупости. Няма да послушам майка ми и ще отида на преглед.

Искам да попитам ЗК поема ли Доплерово изследване? Дори още се чудя дали да не отида на платен преглед, защото може и личният лекар да не даде направление, смятайки го, че това е глупост от моя страна. Ако отида на платен преглед, в цената включва ли се и Доплерово изследване? Прочетох статии и разбрах, че това изследване е доста важно да се установи състоянието на тези появили се разширени вени и състоянието на останалите вени, въпреки че не са разширени.

Благодаря предварително за оказаната помощ.

# 566
  • Sofia
Мисля,че личният лекар може да даде направление за съдов хирург или ангеолог,ще те прегледат и доплер ще направят.

# 567
Здравейте, изчетох и двете теми за вените, но все още се чудя как да процедирам.
Марангозов във ВМА предлага радиофреквентна аблация плюс минифлебектомия с 2 дни болничен престой и спинална упойка. Болничен 30 дни.
Ангел Радев предлага лазерна аблация плюс склеротерапия на по-късен етап с тумисцентна упойка. Твърди че възстановяването е доста бързо и леко и дава не повече от 5-6 дни болничен.
От една страна ме блазни леката упойка и бързото възстановяване при Радев, но доколкото виждам повечето големи болници като Сити клиник, Трета градска и ВМА работят по метода на Марангозов.
Имате ли конкретни наблюдения върху работата на двамата доктори и какви за отзивите ви за тези упойки и възстановяването след двата типа операция?
Цената е около 1500 лв навсякъде, плюс-минус 100 лв.
Благодаря за помощта Simple Smile

# 568
  • Sofia
Два пъти минах през лазерна аблация със спинална анестезия.
Бързо се възстанових.

# 569
Не познавам Радев, но от д-р Марангозов съм възхитена! 

Общи условия

Активация на акаунт