Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 100 500
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 11 743
1905W, и това с марципан Варна ли? Знаех си, че трябваше да си направя аз. Уж за хубаво купих готов фондан, а той толкова гаден се оказа... Бивши колежки са ми казвали, че с готов е много по- лесно, от колкото когато си правиш марципан, но явно трябваше да попитам коя марка. Но нищо, и моята мисия се изпълни, детето беше доволно.

# 106
  • Мнения: 802
Пина, да, с марципан са тези фигурки. Аз съм купувала готов фондан и честно казано доста по-лесно ми беше с него. Правила съм цветенца и една торта с Блейз /фигурка и кола/. Варната много ми се размазваше по пръстите. Иначе фондан Фо съм купувала и съм изключително доволна от него - разточва се тънко, не се цепи... Силно препоръчвам. Но пък и нищо сложно не съм изработвала де. Ето ги въпросните торти. На синята сама си боядисвах фондана и допуснах огромната грешка да прекаля при месенето с нишестето. Та стои ужасно, но си взех поука. Купувам готов цветен и нямам грижи.
                  

# 107
  • Мнения: 11 743
Да, Фо всички го хвалят, но късно разбрах. И е по- евтин от този, който аз купих.

# 108
  • Мнения: 60
Здравейте, може ли да споделите рецепта за крем. Искам да направя за първи път вита торта. Обикновенно правя крем с сметана, кондензирано мляко и маскарпоне, но се притеснявам да не се разтече. Отгоре ще облека с фондан.  Детето иска торта галактика и още не знам как ще докарам цвета на фондана. Май станаха много въпросителни, и незнам как ще се справя. Благодаря предварително

# 109
  • Мнения: 11 743
Не мога да дам съвет, но ми напомни, че от дълго време планирах да пробвам крем от пасирани банани, маскарпоне, пудра захар и желатин. Е, пробвах. Мисля, че е отвратителен.

# 110
  • Мнения: 802
Около мен много се тачи всичко шоколадово. Правя или шоколадов мус, или моя измишльотина - сладкарски крем + масло + разтопен черен шоколад. Може да се добави и желатин, за да стегне по-добре. Досега не ми са се разтичали. Но мисля, че момичетата с опит могат да предложат нещо по-професионално.

# 111
  • София
  • Мнения: 461
ето последния ми опит- по молба от приятели, 3 дни преди събитието. признавам си и кусурите:не ми остана време да покрия подложката и стои  много недовършено + не скрих сглобката на 2я мини-етаж,но до последния момент довършвах.. рискувахме да закъснеем много та затова Grinning иначе ми е страшна гордост перфектното покриване на 30 см диаметър и 10 см височина Grinning чак ме беше жал да правя релефа на стените на "замъка"Grinning за пореден път се убиждавам,че подходящите инструменти улесняват много - за измазването с маслен крем използвам един гигантически накрайник и полагам с пош . става страшно равномерно и ми намалява 3 пъти времето за изглаждане:)



# 112
  • Мнения: 59

Dandelionwine - много ми хареса змейчето ....Simple Smile
момичета, искам да попитам в тези жеги как съхранявате фондана и при какви температури работите с него...Имахме проблем с климатика и в помещението беше много топло...Фондана беше станал като дъвка, прибрах го в хладилника за да се изстуди, но след това  стана още по-гаден и лепкав....просто никакъв шанс да се получи нещо...Sad((

# 113
  • София
  • Мнения: 461
Ванита,като го сложиш в хладилник и извадиш на топло прави конденз,и от влагата става още по-мокър и лепкав. ако нямаш опция за климатик,използвай тайлоза - по ръцете и по повърхността,на която работиш. Може и самия фондан  да измесиш с малко количество, но не прекалявай
Иначе си го съхранявам увит във фолио и плътно затворен в кутия /кофичка,какъвто съд с капак имам под ръка. няма значение,че е топло;)

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 19:47 от Dandelionwine

# 114
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Набързо направена след морето, с тази тортичка изненадах моята принцеска Simple Smile
Скрит текст:

# 115
  • Пазарджик
  • Мнения: 169
Привет и от мен  Yellow Heart


eli_viki в блога на Димитрина има интересни рецепти за вити торти


vanita_m само в климатика е спасението.Сега в тези жеги не е за торти с декорация .Аз с последната се измъчих,измазана с маслен крем-работих много бързо и въпреки всичко за малко не се разтече.

Ето я и нея


# 116
  • Мнения: 11 743
Тути, много сладуреста торта!
ДимитрАна се казва Simple Smile

# 117
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Тути, ей такава мъка като твоята пожелавам всекиму!  Two Hearts
Чудна, чудна торта!  Heart Eyes

Глухарче, поздрав за хубавия замък! Напълно споделям впечатленията ти от работата с накрайника; неслучайно казват, че подходящите инструменти са половината свършена работа.

Ванитке, за жегите мога само да съчувствам. В Испания има фондан, който, казват, е съобразен за работа тъкмо в летни условия, но не съм уверена, че и той би се справил при отсъствието на климатик.  Confused

Тани, не ми се отваря снимката ти.  Confused

# 118
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Уф, нещо напоследък имам проблем с този сайт... качвам отново Simple Smile


И аз работя без климатик, докато мине ремонтът и е някакъв ужас Sad

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 09:16 от tany3dj

# 119
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Maлейй, Тане, без климатик на ТЕЗИ температури!  newsm45
Аз едно лято живях (Варна) на последния етаж, под плоска плоча. Естествено, черна  Mr. Green
Е то нямаше разбиване това масло, а да вкарам миксера да бие вътре в хладилника тогава така и не се сетих  Joy
Пак, че поне темата ти е действала охлаждащо.
Страхотно ти се е получило, много уважавам решения и комбинации като начина, по който си изработила Елза bouquet

Снимката ти в началото пак не се виждаше.
А норвежкият сайт, който дадох тогава, само два дни по-късно отказа да приема повече снимки. Явно се го затруднили  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт