За леките наркотици и масовата употреба

• 64 772
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 360
Наистина ли е толкова трудно да се схване  Tired

- алкохолът е легален, продава се в магазини, има контрол върху качеството, забранен е за непълнолетни, който им продаде рискува лиценза си и солена глоба.

- конопът е забранен, дилърите не им пука дали купувачът е пълнолетен, има ги навсякъде, последните обувки на жица видях миналата седмица, точно пред Първа градска на пъпа на София. Миналата година в Русе и в Шумен се натровиха куп деца на които им бяха продали незабранени гадости от Китай, под предлог, че им продават трева.

# 361
  • София
Сега ако на 40-50 години сефте чуваш и си решила да пробваш е друго. За такива ако стане легална може и да пробват, но няма да е масово.

Присетих за онази тема, в която се оказа, че разни хора поддържат контакти с други хора в продължение на десетки години, в случай, че им потрябват за нещо. Като не съм се сетила да си поддържам контактите с единствения ми познат дилър, ако ми се прииска да се понадрусам на 40-50, ще се наложи да обикалям из дискотеки, паркове, детски площадки и училища, че белким намеря някой криминален тип, който да ми продаде дрога, в случай, че не ме помисли за полицейска писарушка под прикритие.
Ха Ха Ха, от сърце се посмях. 🤗
Тайсче, живяла съм и съм работила две лета в Гърция, не ми е направило впечатление да се ползва така масово, както тук. Пред мен не се е пушело за щяло и нещало, демек изобщо. Там съм била на работа не на клубинг все пак, Ама един грък не ми предложи да се напафкаме. Иначе гъркиня наркоманка ни просеше пари на улицата още като пристигнах. За медицински цели, все пак не значи, за шир потреба. Гърците са хитър народ, дори не и умен. Само ми е чудно здравната каса ли ще им я покрива на болните, защото са доста социална държава.
ЩЕ я узаконяват. Бъдеще време. Здравното им министерство е предложило, за мед. цели. 

# 362
  • София
Кое точно трябва да схвана? Че така или иначе хората се  друсат, ама дай да се друсат с легална дрога, така ли? Това отново е порочно мислене, защото не води до нищо добро, проблемът с друсането си остава, включително в държавите, които са го легализирали.
 А защо изобщо трябва да се друсат? Това е главният въпрос. Защо трябва да се друсат? Нещо жизненоважно ли е? Това, което се случва е, че нарочно се един въпрос, по-скоро важният въпрос, първичният въпрос (трябва ли да се друсат) се подменя с (дали да се друсат с нелегален или с легален). (Много добър подход за насочване на вниманието на хората в грешната, но важна за искащите да се легализира, посока. Върши работа, болшинството от хората се хващат и виждам, че и тук винаги се насочва към този въпрос, а когато задам въпроса кому е нуждо друсането, става истерия как не съм била разбирала. Много добре разбирам и това дразни, нали? ) Друсането не е някакво естествено право или задължение на човешките същества, за да се осигурява комфорт. А и като гледам това, че алкохолът е легален не спасява хората от ментетата. И пак става същото - дори нещо да е легално, то щом е кофти в основата си, хората пак няма да се задоволят с легалното, а ще търсят нелегалното, за да им излезе по-евтино, промерно.

# 363
Защо хората пият?

Повтарям ти го, ситуацията в момента е еквивалент на Сухия режим.
Криминализирането на конопа води до много повече проблеми от отмяната и.

Факт.

Друг факт е, че декриминализацията в Португалия на всички наркотици е довела до намаляване на употребата на "твърди наркотици", най-вече на хероин.

ФАКТ!

# 364
  • София
Защо пият хората ли? Това трябва да е отговор на въпроса за друсането ли? Моля те, откога въпросът $а защо пият хората  стана факт?
Кое е като сухия режим? Няма нищо общо със сухия режим, но е удобен аргумент, нали? Никакъв факт не е сравнението със сухия режим, сори, не ФърФи!
 Какво за Испания? Била намалена употребата на хероин. А защо изобщо трябва да употребяват хероин? Вместо да се легализират наркотиците, да започнат да ходят да спортуват, дори екстремните ще са им заместител, буквално ще ги издигнат нависоко. Та, пак даваш отговор на въпрос, който не е важен - за твърдите наркотици.
Като гледам, истерията започва, щом се пише с главни букви. Като 4-годишните - науми си нещо, ти го питаш защо, то не знае, ама си го е наумило, усеща, че каквито и да ги изприказва полза няма, и единствено остава изпадането в истерия.

# 365

- алкохолът е легален, продава се в магазини, има контрол върху качеството, забранен е за непълнолетни, който им продаде рискува лиценза си и солена глоба.

- конопът е забранен, дилърите не им пука дали купувачът е пълнолетен, има ги навсякъде, последните обувки на жица видях миналата седмица, точно пред Първа градска на пъпа на София. Миналата година в Русе и в Шумен се натровиха куп деца на които им бяха продали незабранени гадости от Китай, под предлог, че им продават трева.

Чакай сега, ама ние искаме хората да не се друсат, а не да се друсат с чиста дрога. Усещаш ли колко е погрешно насочено да се стремим да им осигуряваме легална дрога, вместо превенция да не употребяват въобще.

# 366
  • Страната на чудесата
На 40 съм, никога не съм опитвала наркотик и не съм имала желание, нямам и познати, които да ползват ( или поне аз не знам)

# 367
Кои чужденци пушат рядко?
Англичани, американци, французи, холандци. Гърците пушат много, като нас.

На мен в Англия ми се стори че всичко живо пуши. И местни ми го казаха. Въпреки цена 12 паунда за кутия.

# 368
Кои чужденци пушат рядко?
Англичани, американци, французи, холандци. Гърците пушат много, като нас.

На мен в Англия ми се стори че всичко живо пуши. И местни ми го казаха. Въпреки цена 12 паунда за кутия.
Всичко живо пие, за цигарите не смятам че е така. Кои цигари са 12 паунда?
Ами добре превенция да не се друса, Ама как да стане? Всичко е мафия, най-вече политиците. Те правят игри за милиони, ние да четем морал файда няма. Факт е че ако го няма на пазара, дори нелегалния и да иска някой, няма от къде. Както казах за мен са нелегални, защото разните ми дилърчета печелят повече, както е било в сихия режим. Дава се хляб на мафията.

# 369
  • София
Мислех, че с времето моето поколение ще надрасне тази "епидемия". Започна се в последните класове на гимназията - трева, амфети.. Беше готино.. Разбирам, всички сме били тийнейджъри. Учила съм в елитно училище, близките ми приятели също, но и в кварталните не е различно.
Години са минали оттогава, а моите близки и далечни познати на възраст 25-40 никак не са се променили. И това не е само в София, за където имам преки наблюдения. Видях се с близък приятел от детството ми, израснал в малък град (10 хил. души), е той каза, че там е същото(доста ме очуди). Хората нямали какво да правят.. И.и. явно това правят.. newsm78
Пред дискотеките, по градинките, в парковете, където и минеш е пълно с надрусани или пушещи.  Shocked
Вие забелязали ли сте това или аз си въобразявам?  Thinking
Включително, такива са и много мои познати със семейства и деца. 
Нормално ли е или аз съм с остаряли разбирания? #Crazy
Ясно ми е, че младите минават през това, но говоря за по-зрелите вече възрастни, особено тези с деца.
Само аз ли имам такива познати? Tired

Изобщо няма да чета мненията след първото, защото си представям какво се вихри тук Simple Smile

По въпроса - не виждам кое точно те притеснява? За тебе може би тревата е била период, а после си я замениля с алкохол, захар, спорт или някакъв друг наркотик и си мислиш, че това е "по-нормално". Всеки има някаква зависимост, която му доставя кеф и понякога злоупетрябява с нея.
Аз имам познати от всички типове - такива, които пушат трева, такива които се тъпчат със захар, имам и доста които злоупотребяват с алкохол, а също и луди спортиси. Не смея да съдя никой от тях. Аз, ако трябва да съм честна, ползвам от всичко по малко Simple Smile

Според мен от всичко най-безопасна е тревата. Може да ви звучи странно, но и спортът крие доста рискове, особено когато е тъкъв, който покачва адреналина.

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 10:53 от Елл

# 370
Кое точно трябва да схвана? Че така или иначе хората се  друсат, ама дай да се друсат с легална дрога, така ли? Това отново е порочно мислене, защото не води до нищо добро, проблемът с друсането си остава, включително в държавите, които са го легализирали.
 А защо изобщо трябва да се друсат? Това е главният въпрос. Защо трябва да се друсат? Нещо жизненоважно ли е? Това, което се случва е, че нарочно се един въпрос, по-скоро важният въпрос, първичният въпрос (трябва ли да се друсат) се подменя с (дали да се друсат с нелегален или с легален). (Много добър подход за насочване на вниманието на хората в грешната, но важна за искащите да се легализира, посока. Върши работа, болшинството от хората се хващат и виждам, че и тук винаги се насочва към този въпрос, а когато задам въпроса кому е нуждо друсането, става истерия как не съм била разбирала. Много добре разбирам и това дразни, нали? ) Друсането не е някакво естествено право или задължение на човешките същества, за да се осигурява комфорт. А и като гледам това, че алкохолът е легален не спасява хората от ментетата. И пак става същото - дори нещо да е легално, то щом е кофти в основата си, хората пак няма да се задоволят с легалното, а ще търсят нелегалното, за да им излезе по-евтино, промерно.

Защото Анди така са устроени хората Laughing. Да се друсат, да си вдигат ендорфините, допамините, адреналините, ацетилхолините и т.н. с всяко нещо от храна до дрога. Обичат хубавите преживявания, защото вдигат невротрансмитерите и избягват лошите, защото ги свалят. Ти това го знаеш много добре. Да искаш да си вдигаш нивата на невротрансмитерите е нещо, което правим ежедневно. Защото така сме устроени. Когато сме щастливи в мозъка ни има високи нива на допамин и т.н., когато сме нещастни са ниски. Това го знаеш много добре, точно ти. Посоката е към легализация на все повече дроги.

Цитат
Всеки има някаква зависимост, която му доставя кеф и понякога злоупетрябява с нея.

Абсолютно. Е, дори и да злоупотребяват, ако зависимостта им е социално приета, някак не прави впечатление. Работохолизъм, например.

# 371
  • София
Ама,то и убийството вдига всичко, знаеш ли какво екстремно преживяване е за извършителя, но не сме тръгнали да го легализираме, защото хората били такива и така или иначе ще убиват, дай да им спретнем нещо комфортно. Ето, тези пубери, които измъчваха малкото коте са се кефели, познай колко ендорфин е щъкал из главите им - да вземем да им осигуряваме легално малки котета, че и на клубове наа любителите на измъчването на котета специално да ги доставяме, защото хората са такива и винаги ще има измъчващи животни. Легализирането на едно нещо е като разрешително - щом е легално, значи е ок. Това с друсането е оправдание за щастливите и нещаствните - оправданието е като гъза - всеки си го има. Не може да се създава комфорт за избуяване на полу-патологични състояния, само защото много хора ги влече да си обслужват патологияята.

# 372
  • София
Нали се сещаш с какво се тровят децата ни, а и някои възрастни, след като няма контрол над това, което се продава на пазара. Риторичен е въпроса Simple Smile Замисли се.

# 373

Чакай сега, ама ние искаме хората да не се друсат, а не да се друсат с чиста дрога. Усещаш ли колко е погрешно насочено да се стремим да им осигуряваме легална дрога, вместо превенция да не употребяват въобще.

Забраните имат обратен ефект, вече има достатъчно статистики от страните, които легализираха конопа.

За да не се друсат хората, парите, които сега се изливат напълно безсмислено в полиция, се пренасочват към програми за превенция. Справка отново Португалия и Нидерландия

Затова дадох пример със Сухия режим, забраната на алкохола не е намалила потреблението, само качеството на продукта.
Парите плащани за алкохол не са отивали за данъци, а директно в мафията.
Сега ситуацията е напълно идентична.

Мисля, че аз или някой друг го спомена в предната тема, преди по-малко от година на Комисия в НС е било обсъждано легализирането в България на медицинския коноп.
Едно позвъняване на телефона на шефа на комисията, пред всички присъстващи, някъде 30-ина човека от НС, министерства и НПО-та и обсъждането е спряно.
Познайте кой се е обадил и защо?
(жокер името и фамилията му почват с една и съща буква)

# 374
Ама,то и убийството вдига всичко, знаеш ли какво екстремно преживяване е за извършителя, но не сме тръгнали да го легализираме, защото хората били такива и така или иначе ще убиват, дай да им спретнем нещо комфортно. Ето, тези пубери, които измъчваха малкото коте са се кефели, познай колко ендорфин е щъкал из главите им - да вземем да им осигуряваме легално малки котета, че и на клубове наа любителите на измъчването на котета специално да ги доставяме, защото хората са такива и винаги ще има измъчващи животни. Легализирането на едно нещо е като разрешително - щом е легално, значи е ок. Това с друсането е оправдание за щастливите и нещаствните - оправданието е като гъза - всеки си го има. Не може да се създава комфорт за избуяване на полу-патологични състояния, само защото много хора ги влече да си обслужват патологияята.

Не сме, защото вреди на околните. Да пуша трева не вредя на никого, освен на себе си, ако въобще вредя, според последните прочвания. Разликата е огромна. А да не коментирам тютюнопушенето, което е легално и вреди и на мен като непушач, защото трябва да им дишам лайната с извинение на пушещите.

Общи условия

Активация на акаунт