За леките наркотици и масовата употреба

• 64 734
  • 1 192
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ми, супер, ще го подготвят още три, че и тринайсет, според зависи каква е целта на отговорните фактори и кой за какво лобира. Няма никаква конспирация, просто такива са правилата на играта. Все едно да кажеш, че има конспирация, когато при реклама на водка ти дават послението за успешност.

# 391

Пълни глупости, в кой Блиц или Пик го прочете?
Имаш ли идея как въобще действа тревата?  newsm78
Когато си напушен при движение дори с 30км всичко ти се вижда все едно си в изтребител.

Тестовете, с които се предполага, че ще проверяват за употреба са изключително неточни, а са закупени хиляди, явно пак е трябвало да се усвои някоя комисионна.

Изследванията са супер елементарни, пуска им се пушек, като на пасивни пушачи, те не могат да си задържат дъха

Нямам опит от първо лице как действа тревата, но е факт, че при изследвания след катастрофи се оказва, че на някои от шофьорите в кръвта им откриват наличие на марихуана. Според теб как е попаднала в кръвта им тревата? Извънземни са ги отвлекли, за да правят опити с трева с тях?

Напълно е възможно. Не е редно да караш пил или пушил. Но...ако сравняваме катастрофи причинени от употреба на марихуана и на такива от алкохол, просто сравнение няма да може да се направи. Алкохолните ще са в пъти, пъти, пъти повече.

# 392
Марихуаната не прави неадекватен, ако не е друсана такава или в смес с други опиати. В България на улицата няма как да те тестват. Колко, 3 катастрофи от напушване и колко от пиене? Да забраняват всичко. Аз съм да забранят твърдия алкохол, но да разрешат бирата, виното и марихуаната. Като продажбата може да е в ограничени количества. Както не можеш да станеш на маймуна с бира, така не можеш с марихуана, иначе всеки може да си фантазира колкото иска.

# 393
Този последният, който споменах, беше употребил И марихуана, И алкохол. Доказано в кръвта му е имало наличие и от двете вещества. Алкохолните катастрофи са в пъти повече просто защото повече като брой хора пият, отколкото се напушват, а ако се напушват, се случва и да са пили. Ако не докажете, че катастрофите, причинени от напушени шофьори, са по-леки и с по-малко умрели и ранени жертви, отколкото тези, причинени от пияни шофьори, броят на катастрофите не е аргумент в полза на безвредността на тревата.

# 394
Кукумицинка, ще ми извиниш, при цялото ми уважение, говориш 100% глупости. А ти докажи, че е катастрофирал защото е бил И напушен, а не защото е пил. Катастрофи се правят и от трезвени шофьори. В България не ги тестват за наркотици на пътя, освен ако не правят някой репортаж. Една катастрофа си е катастрофа, не си прави гаргара със загиналите на пътя. Много има катастрофирали, защото са заспали на волана от преумора, лоши пътища, висока скорост. ...

# 395
Вие си правите гаргара, не аз - по-малко катастрофи били причинени от напушени шофьори, отколкото от пияни. Това нищо не доказва. То и със самолети, и с влакове, и с танкове са по-малко катастрофите, отколкото с леки автомобили.

# 396

Нямам опит от първо лице как действа тревата, но е факт, че при изследвания след катастрофи се оказва, че на някои от шофьорите в кръвта им откриват наличие на марихуана. Според теб как е попаднала в кръвта им тревата? Извънземни са ги отвлекли, за да правят опити с трева с тях?

Напълно е възможно. Не е редно да караш пил или пушил. Но...ако сравняваме катастрофи причинени от употреба на марихуана и на такива от алкохол, просто сравнение няма да може да се направи. Алкохолните ще са в пъти, пъти, пъти повече.

Засега. Обаче ако почнат да ги продават в магазина до цигарите и алкохола, дали няма да си карат напушени без да им мигне окото. Сега са само тия, дето вече им се занимава с дилъри и са привикнали, друго е да ги плеснеш на щанда. И промоцийки може да има в супера, заедно с бира радлер...

# 397
Ирис, само ми е чудно каква разлика правиш с уискито, което се продава свободно на щанда. Пушила съм и категорично твърдя, че си в адекватност на 99%, за разлика че съм се напивала от чаша бира в жегите, като съм на диета.
Също няма как да си тровиш белия дроб, няма кой да изпуши 20 марихуани на ден, а лично пуша по 20 цигари.

# 398
Ти си в адекватност на 99%, а онзи другият любител на тревата твърди, че виждал като в изтребител, когато се напушвал. На кой от двамата да вярваме?

# 399
Ти си в адекватност на 99%, а онзи другият любител на тревата твърди, че виждал като в тунел, когато се напушвал. На кой от двамата да вярваме?
Като в тунел от ЛСД. Има друсани марихуани. Чиста трева няма как да има такъв ефект. Тревата не предизвиква халюцинации. Има в нета достатъчно описано какво предизвиква. Няма как да вярваш нито на мен, нито на другия.

# 400
Ирис, само ми е чудно каква разлика правиш с уискито, което се продава свободно на щанда. Пушила съм и категорично твърдя, че си в адекватност на 99%, за разлика че съм се напивала от чаша бира в жегите, като съм на диета.
Също няма как да си тровиш белия дроб, няма кой да изпуши 20 марихуани на ден, а лично пуша по 20 цигари.

Никаква разлика не правя с уискито, просто не искамдо уискито да застане и дрога.

Не е вярно, че всички масово се друсат. Когато нещо е незаконно и достъпът до него е чрез някакви дилъри и престъпници, това има възпиращ ефект върху много от обикновените хора.
Не намирам логика държавата да прави кампании против тютюнопушене и алкохол и да вземе да легализира леката дрога.

Честно казано, хич не съм загрижена, че някой ще се пробва да се надруса на Слънчев бряг с треволяк наскубан от градинката или да шмърка стрит аспирин, та държавата да му осигурява чиста дрога.

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 14:15 от Iris04

# 401
Понеже споменахте опиума по едно време, не знам дали сте чели, че значителен процент от белите англичани, пращани на някаква длъжност в колонии (Малайзия и др.) се пристрастявали към опиума, който е можел да се намери там свободно и ставали наркомани. Тези същите хора, ако си бяха останали в Англия, вероятно нямаше да станат наркомани, въпреки че и там се е намирал нелегално внесен опиум. Колкото по-голям и свободен достъп има до даден наркотик, толкова повече хора има вероятност да го пробват и да се пристрастят. Хора, които иначе не биха имали достъп, ако наркотикът беше нелегален или с някакви рестрикции.

Егоистично звучи, ама изобщо не ми е жал, че употребяващите някакви нелегални вещества нямали достъп до "качествени" продукти. На фона на възможния брой хора, които биха употребявали продукти, свободно залели пазара, това е малка жертва.

# 402
  • София
Ти си в адекватност на 99%, а онзи другият любител на тревата твърди, че виждал като в тунел, когато се напушвал. На кой от двамата да вярваме?
Като в тунел от ЛСД. Има друсани марихуани. Чиста трева няма как да има такъв ефект. Тревата не предизвиква халюцинации. Има в нета достатъчно описано какво предизвиква. Няма как да вярваш нито на мен, нито на другия.
Вместо да чете, да вземе да изпуши един качествен джойнт.
Честно, почва да ми идва прекалено да чета в темата откровено наивни мнения, затова и не пиша толкова. Като искат Куку и кой беше там още да критикуват с такъв хъс, първо поне да пробват за какво иде реч.

# 403
Престъпници, контрабанда- смешна работа. Престъпници и контрабанда се прави и на цигари без бандерол. Точно стедностатистическя ългарин, храни престъпниците и контрабандата, защото държавата им е осигурила почва за това .. За мен сте наивници робуващи на клишетата. Праволинейни, които си мислят,  че политиците мислят за тяхното благо. Пристрастявали се към опиум в чужди държави, секс с местни жени, а и дома благоверни, ти да видиш. Все другите са им виновни. Като да са били попораснали да се обвинява лошото другарче, ама на. Като не е опиум са жмулили абсент по елитните кръчми в Париж. А опиума 19 век са го предписвали лекари, Та не знам за кои години говориш, че го е нямало свободно в Англия, като че по време съвпада. Много от благородницте са били пристрастени, ако не греша романа Ана Каренина е бил писан в този ред на мисли. То и сега наркотиците не са хоби за средностатическия българин, защото са скъпи. Докато парламента не жули нищо евтино, вие си стойте благоверните наивници.

# 404
То и сега наркотиците не са хоби за средностатическия българин, защото са скъпи.

Ами не са, аз още в началото на темата казах, че нямам пари за наркотици. Като се има предвид, че повечето българи са средностатистически, като мен, защо настоявате за легализация на наркотиците, след като повечето така или иначе нямаме пари да си купим?

Общи условия

Активация на акаунт