След като пак по ваши думи всеки е свободен да си организира тържествата както иска, тогава къде е проблемът?
Мишенце, не е същото. В бялата рокля ще се откроиш като маргаритка сред макове, всички ще те видят. Като не пуснеш нищо в кутията, никой няма да разбере, защото пускаш парите свободно, или в ненаименован плик, ако желаеш. Ако не желаеш, даже не припарваш до пустата кутия. До нея едва ли седи пазвантин с лист и химикал, да записва кой пуснал и кой не.
Абсурт, равностойността на цветята не се полага по презумпция, затова се пише думата моля. Който иска ще даде букет, който прегърне идеята, ще пусне пари без букет, който не иска на с неговата пита да правят помен, има два варианта: 1.Да не донесе букет и да не даде пари и 2.Да не отиде на сватбата. Никой няма да се впечатли, че гост Х липсва на тържеството.
Има разлика между това да поставиш условие и да помолиш. Поставяйки условие, даваш право на избор на лицето Х да свърши или нещо, в замяна нещо, което ще получи от теб. Пак имаш някаква свободна воля, но си зависим от това колко силно искаш да получиш нещото. При молбата си изцяло свободен да приемеш или не, защото там липсва моментът дай ми ти, за да ти дам аз.
Аз пък това още вчера го обясних на група 3 годишни деца на площадката и схванаха, че имат избор да се прецакат или да не се прецакат.