Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 97 870
  • 721
  •   1
Отговори
# 240
  • Бг-мама
Може ли да ми разясните малко за третото класиране. Може би няма да стигнем до там, но девойката ми иска да се пробва. Благодаря
Записвате се там където сте приети на второ класиране и чакате да видите свободните места които ще се обявят за трето. Ако си харесате нещо си изтегляте документите от училището къде сте се записали и вече връщане назад в него няма. Подавате за желаното от вас място обявено като свободно на третото класиране и се молите. Рискът е голям обаче. обмислете  го добре. Успех!

# 241
  • Пловдив
kariem, имате две възможности
1. Не се записва след второто класиране, с което автоматично губи мястото си. След което излизат местата за трето класиране, попълвате ново заявление, но само за местата, останали за трето класиране. Гаранция, че ще попадне на мястото си от второ класиране, няма.
2. Записва се сега на мястото от второ класиране. Изчаквате да видите какви места ще бъдат обявени за трето. Ако има интересни за вас паралелки, се изтеглят документите от училището, където детето е записано след второ класиране и подавате заявление за трето.
Рисковано е, но пък има случаи на добри попадения.  Peace

Зечова, не се подава само за едно място. Редят се желания, както при първо класиране, но разликата е в ограничения брой места и паралелки.

# 242
  • София
Честито на всички приети деца, желая им да сбъднат мечтите си, независимо дали са приети в желаното училище, нека мечтите ги следват навсякъде.
Може ли да ми разясните малко за третото класиране. Може би няма да стигнем до там, но девойката ми иска да се пробва. Благодаря
Третото е като първото. След крайния срок за записване по второ гимназиите обявяват свободните места и пишеш желанията спрямо тях.

# 243
Третото е като първото, но се кандидатства само за обявените свободни места. Мястото от второ класиране не се пази.
много ви благодаря.
На второ класиране сме приети на трето желание, в хубаво училище и хубава специалност, но като сме си навили, че иска да е с най - добрата си приятелка Cry Cry Cry
Т.е. за трето трябва да я отпиша, ако я запиша за да участва?  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling EyesТова едва ли ще стане, дано да я разубедя.

Благодаря

# 244
kariem, имате две възможности
1. Не се записва след второто класиране, с което автоматично губи мястото си. След което излизат местата за трето класиране, попълвате ново заявление, но само за местата, останали за трето класиране. Гаранция, че ще попадне на мястото си от второ класиране, няма.
2. Записва се сега на мястото от второ класиране. Изчаквате да видите какви места ще бъдат обявени за трето. Ако има интересни за вас паралелки, се изтеглят документите от училището, където детето е записано след второ класиране и подавате заявление за трето.
Рисковано е, но пък има случаи на добри попадения.  Peace

Зечова, не се подава само за едно място. Редят се желания, както при първо класиране, но разликата е в ограничения брой места и паралелки.

много ви благодаря.
На второ класиране сме приети на трето желание, в хубаво училище и хубава специалност, на 5 мин. от нас, но като сме си навили, че иска да е с най - добрата си приятелка Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Ще направя второто ,че не ми се рискува и ще погледнем местата за трето.

Благодаря

# 245
  • Пловдив
 kariem, не се знае дали ще има място при приятелката ѝ. И да, при участие в трето класиране, си губите мястото, на което сте в момента. Дали си заслужава да си жертваш третото желание, за да си на едно място с приятелка, ще си прецените вие вкъщи. Това, че ще учат на различни места, няма да ги направи по-малко приятелки.  Peace

# 246
  • София
Има ли наоколо майки на деца, приети в 22 училище?

# 247
  • Варненска клюкарка
Някой може ли да сложи тук статистиката за второто класиране за Варна? На мен ми изписва да опитам по-късно и все така вече около час ooooh!

# 248
  • София
Третото е като първото, но се кандидатства само за обявените свободни места. Мястото от второ класиране не се пази.
много ви благодаря.
На второ класиране сме приети на трето желание, в хубаво училище и хубава специалност, но като сме си навили, че иска да е с най - добрата си приятелка Cry Cry Cry
Т.е. за трето трябва да я отпиша, ако я запиша за да участва?  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling EyesТова едва ли ще стане, дано да я разубедя.

Благодаря
Според мен най-доброто решение е да я разубедиш. Риска е голям, шанса малък. Да не стане накрая хем да не е с приятелката, хем да е в някое нежелано училище.

# 249
  • Варна
Моята девойка е с една идея по-добро класиране. С 406,74 т остава  в Първа ЕГ Варна, с първи английски и втори немски език, но с четвърти профилиращ предмет история ("отърва" се от химията  Mr. Green ).
За съжаление не успя да се пробори за първи немски, но се надявам да е достатъчно амбицирана и да си го научи добре, дори и като втори.
Също така се надявам да си направи правилните изводи. Много малко точки я деляха от паралелката, която искаше най-много и с малко повече самодисциплина в нужния момент можеше и да се получи. Но това е положението. Дано и този път се окаже вярна поговорката "Всяко зло за добро", в която много твърдо вярвам.

Апропо, още няма статистики за Варна, но ми прави впечатление много малките размествания... Наистина децата с подобен резултат са много...

Желая много късмет и успехи на всички деца!

# 250
Няма мърдане и при моя синковец.Хуманитарна гимназия Варна с БЕЛ и Англ.език.Утре отивам да го запиша и после да се напия.

Преди две години няколко деца от махалата се записаха там, въпреки че имаха бал за езикови.Причината е добрата локация, /гимназията им е на минути пешеходно разстояние/не на всеки му се губи време в пътуване. Децата са доволни от избора, познавам родителите на едното- също са доволни.Успех!

# 251
ИЕ+АЕ = АЕ+ИЕ
Нали знаеш, че като размениш местата на събираемите, сборът не се променя?  Grinning
Joy с майка математичка... и младежа се научи да мисли така  Crazy

# 252
Второ класиране съвпада с първо Simple Smile (първо желание беше ИЕ+АЕ в 164ГПИЕ) Остава си на второто желание (2АЕГ АЕ+ИЕ+М)... веднага след като подадохме заявлението за второ класиране заяви, че не иска да мърда напред, много харесал училището. В момента е довоооолен!
ИЕ+АЕ = АЕ+ИЕ
Нали знаеш, че като размениш местата на събираемите, сборът не се променя?  Grinning
Шегобийка  Mr. Green

peneva_a, честито на младежа!

# 253
И дъщеря ми мръдна до желаната ПАЕГ, френски и бел. Ако има някой родител с дете т
ам, моля да ми пише на Лс.

# 254
kariem, не се знае дали ще има място при приятелката ѝ. И да, при участие в трето класиране, си губите мястото, на което сте в момента. Дали си заслужава да си жертваш третото желание, за да си на едно място с приятелка, ще си прецените вие вкъщи. Това, че ще учат на различни места, няма да ги направи по-малко приятелки.  Peace
и аз това се опитвам да й обясня. Много БЛАГОДАРЯ. Като го прочете от вас има друга тежест. Утре ще се запишем. Grinning Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт