Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 98 903
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Според вас има ли начин да се манипулира цялата тая история с това кандидатстване след 7ми клас? Защото имам съмнения за едно дете, което според мен не му стига бала за определена паралелка, но е прието още на 1во класиране  newsm78 питам просто от любопитство.

Може-някои затова си изкараха децата инвалиди, извинете "с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания"

Защо изкараха? Има деца с увреждания и не е задължително всички около тях да са осведомени за заболяванията им. Това с изкараха прозвуча ужасно грозно!

# 586
Според вас има ли начин да се манипулира цялата тая история с това кандидатстване след 7ми клас? Защото имам съмнения за едно дете, което според мен не му стига бала за определена паралелка, но е прието още на 1во класиране  newsm78 питам просто от любопитство.

Може-някои затова си изкараха децата инвалиди, извинете "с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания"

Защо изкараха? Има деца с увреждания и не е задължително всички около тях да са усведомени за заболяванията им. Това с изкараха прозвуча ужасно грозно!

Съжалявам, наистина звучи грозно и действително има деца с увреждания, но имам лични наблюдения и за други.

# 587
  • София
Ваче, някои родители наистина не се свенят да си "изкарат" децата с увреждания. Това е един от начините, по които паралелките набъбват от 26 на 30 деца.
Мисля, че това има предвид Машката.
Мога да допълня какво ми обясниха на мен, но няма да давам идеи на тези, които не са се сетили.  Crossing Arms

# 588
  • София
Ваче, това че  ти или друг не би го направил, не значи, че го няма.. Никое, ама никое училище, не би трябвало да е повод някой да  си играе документално със здравето на детето с оправданието, че го прави в името на доброто му образование.. Но грозно или не - има и такива, светът е шерен и не непремнно в хубавия смисъл. Peace

# 589
  • София
Ваче, това че  ти или друг не би го направил, не значи, че го няма.. Никое, ама никое училище, не би трябвало да е повод някой да  си играе документално със здравето на детето с оправданието, че го прави в името на доброто му образование.. Но грозно или не - има и такива, светът е шерен и не непремнно в хубавия смисъл. Peace
Това е ужасно!
Един-единствен път излъгах, че детето е болно /беше малка/, защото не ми се ходеше на някакъв рожден ден, и след 2 дни тя се разболя наистина! С антибиотици за разкош! От тогава си имам обеца на ухото! Не мога да си представя как и документ изкарваш... на здравото си дете, че е болно... Ужас!

# 590
  • Burgas
Изобщо не знаех, че децата с ТЕЛК ползват някакви предимства при кандидатстването след 7ми клас  newsm78 не знам това дете дали има ТЕЛК, възможно е, все пак не всеки споделя за такъв проблем.

# 591
Ваче, някои родители наистина не се свенят да си "изкарат" децата с увреждания. Това е един от начините, по които паралелките набъбват от 26 на 30 деца.
Мисля, че това има предвид Машката.
Мога да допълня какво ми обясниха на мен, но няма да давам идеи на тези, които не са се сетили.  Crossing Arms
Не разбирам, защо им е да изкарват децата инвалиди и да обикалят и да се занимават с комисии, като могат да платят 4000 - 5000 лева и да решат въпроса. Една приятелка го направи...

# 592
Децата с ТЕЛК преди НВО на специална комисия представят документи, с които удостоверяват че е болно и се освобождава от изпити. Влиза с предимство в училището, което си е избрало. Но списъкът със заболявания е твърде ограничен и касае много тежки състояния. Твърдя го, защото синът ми е с ТЕЛК  - 86%  С диагноза Вродена ихтиоза и бронхиална астма, но не попадаме в този списък. Яви се на НВО и тъй като не успяхме нито на първо, нито на второ класиране да влезе в училището , което иска, затова сега ще бъдем на трето.

# 593
  • столицата
И аз съм суеверна с темата за здравето и манипулациите по темата Shocked
По същия начин считам, че ако злоупотребиш неминуемо се случва нещо неприятно и някой се разболява.
Иначе и аз с интерес ще следя за едно дете, чийто бал със сигурност знам, че не е достатъчен за дадена много желана гимназия, а детето твърди, че е прието на второ класиране. С тази анонимност под мотото "защита на личните данни" ми се струва по-възможна злоупотребата.
Поля72, успех на трето! Дано влезе детенце където желае.

# 594
  • София
Монца, това е друг от начините.   smile3516
ТЕЛК излиза по-евтино, все пак. Пък и хората разполагат с различни канали.

polia72, успех на твоето момче!

# 595
  • софия
www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=172 Точно определени заболявания са , с който никой не може да спекулира. Да не дава господ се казва и се замълчава по темата......

# 596
  • София
Не, не.... не става дума за тези заболявания изобщо. Доста по-леки състояния дават някои предимства след изпитите, класиранията и записванията. Има си едни други начини.

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 17:01 от Vivi

# 597
  • Burgas
Не, не.... не става дума за тези заболявания изобщо. Доста по-леки състояния дават някои предимства след изпитите, класиранията и записванията. Има си едни други начини.
Аз мисля, че е по другия начин, но се чудя как са изманипулирали системата...

# 598
  • София
Начини разни за излъгване на системата. Коментирани са в годините всичките:
- кандидатстване в друга област, записване там и преместване в паралелка-аналог тук, за която иначе балът не би стигнал
- връзки и спонсорства в различни размери
- заигравки със  заболявания на детето
- надпланов прием, уж регламентиран, ама не съвсем
- преместване в горни класове след уж  издържан приравнителен, който никъде обаче не е бил обявен
 и т.н..
Наскоро чух и нов метод, за който не бих се сетила, и макар да е за малки, спокойно  е приложим вероятно и при гимназисти..  Гладът за качествени учители е отворил явно и такава ниша. Майка-учител  в сочено за елитно училище разговаря с директор на друго такова за евентуален начин за прием, с възползване от критерия "Родител, работещ в сферата на образованието". Отговорът бил : "Веднага, само се преместете да преподавате при нас." Mr. Green

# 599
  • София
Аз искам да сменя темата и да питам... за "задължителната литература". Simple Smile
Вчера връчих на Ивайло Библията.
Той е в лек шок, разбира се, и би я изчел цялата, ако наистина се налага, обаче не съм сигурна, че на този етап ще я осмисли и разбере, та реших да му спестя част от мъките.
Ще съм благодарна на всеки, който може да ме насочи - кои глави трябва да прочете, за да покрие ето това:
"Стар завет. Библейски сюжети за грехопадението, Каин и Авел.  Историята на Мойсей. Десетте Божи заповеди.
Нов завет. Произход на християнството. Основен сюжет.
Евангелие от Матей и Евангелие от Йоан."
Съдържанието на Библията, която имаме, не помага изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт