Октомврийче вече е голямо - опитва се да казва Мамо! - Тема 16

• 56 741
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Лина, честит рожден ден! Бъди здрава, обичана и късметлийка в живота! Весело изкарване на празника.
Ясла не мога да препоръчам, защото нямам отзиви за никоя, а сама все още не съм правила проучвания.

Краси, и на мен много, много ми хареса хладинката навън. Само да го нямаше гадния вятър тук и щеше да е разкошно.

# 406
Честит рожден ден Hug
Моят хубавец снощи от 2 до 6 не искаше да спи. А аз точно тогава се бях засилила да спя. Ми спах от 6 до 7.30, след което го сурнах на баща му и си легнах за още 2 часа. Сега виждам двойно и тройно.

# 407
Честито на всечке бебоци месечките и на всички мами рождените дни.
След няколко дни затишие пак сме в клуба на неспящите. Днес е хлано и при нас, но не духа за това се разходихме и напазарувахме. Добре ми дойде да си събера ума, че пак не знам къде се намирам.
Опротивя ми вкуса на кафето вече.

Кристи ти големи манджи правиш бре, душа. Ние си ядем съвсем прости пюренца с две - три съставки.
Кога ще заминавате на моренце?

Купихме уокъра Зебра на Фишър Прайз, ми да ви кажа не му се кефи много. Уча я да го ползва, но тя предпочита да си се изправя по мебелите. Гледам сутринта изръфано нощтното шкафче, кога успя таз маймуна бре ... Joy

# 408
  • Пловдив
Честит рожден ден на Лина
 Мъничка бебка е по-добре,даже и аз успях да поспя снощи.Водих я до доцентката която я израждаше,че ми се стори че пак е започнала да сраства.Слава Богу няма нищо,аз се филмирам.Мисля че имаше и друго бебче със синехия и затова споделям-всяка вечер мазане с дефламол и махане на памперса възможно най-рано.
Има ли още кърмещи мами,ако да да попитам как сте с количеството?При мен е страшно,ще се пръсна и постоянно тече.Не смея да цедя,че става още повече.Ето сега бубата спи и закъснява с 30мин за ядене,а аз съм мокра до коленете и са като камък твърди.Нека има,но това е боли вече

# 409
Ейджъл аз не кърмя, но мои кърмещи приятелки си ги кърмят и в спящо състояние, защо не и дадеш да засуче както си спинка? Пробвала ли си?
Пожелавам бързо оздравяване Simple Smile

# 410
  • Варна
Честит рожден ден на Лина
 Мъничка бебка е по-добре,даже и аз успях да поспя снощи.Водих я до доцентката която я израждаше,че ми се стори че пак е започнала да сраства.Слава Богу няма нищо,аз се филмирам.Мисля че имаше и друго бебче със синехия и затова споделям-всяка вечер мазане с дефламол и махане на памперса възможно най-рано.
Има ли още кърмещи мами,ако да да попитам как сте с количеството?При мен е страшно,ще се пръсна и постоянно тече.Не смея да цедя,че става още повече.Ето сега бубата спи и закъснява с 30мин за ядене,а аз съм мокра до коленете и са като камък твърди.Нека има,но това е боли вече

Обърни се към консултант по кърмене тук има ЛЛЛ имат и национален телефон може да се обадиш и да попиташ за консултант да те посети и да ти покаже обясни техники и всякакви съвети са ти даде безплатно е и в много полезно.

# 411
  • София
Честит рожден ден, linaa1707! С пожелания за здраве, много любов и сън! Wink

За ясла... може би ще е добре да се насочиш първо към район, който ще ти е удобен. Щото ако живееш в Бояна, а яслата е в Левски - няма да е добра идея. Stuck Out Tongue Winking Eye (Нарочно не давам пример с квартали с метро Stuck Out Tongue Winking Eye )

n0richka Изяж му бузите, наистина! Simple Smile

Червеното цвекло и при нас се одобрява. Имам още половин глава, така че ще скоро пак ще се яде Simple Smile Последно го правих с картоф, морков и чушка. После добавих и яйце и сирене.

Моят звяр не иска да спи и днес. Вчера заспа в колата, след като специално заради него излязохме, за да спи поне малко. Sad Сега си лежи в леглото и от 20-ина минути се мъчи да заспи. А дано, поне час. После ще излизаме. Поне днес не вали. Иначе е хладно, ама честно казано на тази температура аз вирея много добре. Simple Smile

# 412
[video][/v
    ideo]
    Честит рожден ден на Лина!При нас ту вали ту не , ама чак като гледам народа по якета!
    Някой питаше за количествата кърма..Нз вече ще пръсна , имам доста..
    Чакам с нетърпение да стане време за тренировка..Че малко да почина психически..Хубав ден

# 413
    Искам да ви попитам някой слага ли подправки за овкусяване на пюретата, говоря за сухи такива и за сол? Както и за прибавяне на капка лимон?

Питането ми е продиктувано от това, че снощи излезнахме да вечеряме навън и гледайки ни малкият искаше да му дам нещо от нашето. Предложих му от моето картофено пюре ( направено от варени картофи, а не от кутия на прах, но овкусено) и за мое удивление той полудя... искаше още, и още, и още, като вкъщи зеленчуково пюре хапва, но не с такъв апетит. Днес при педиатърката й споменах за случката, а тя ми разреши да овкусявам...

Мисис, попитах и за рибата. Каза, че спокойно мога да давам около 20-25 гр бяла риба филе веднъж в седмицата. Като в деня с риба да не давам жълтък. Относно сьомгата каза, че може, но само веднъж в месеца, защото е по-мазна и може да затормозява стомахчето. Относно приготвянето на рибата - печена във фолио или на пара. Дано да съм ти полезна.

# 414
    Цвекло като давам, обличам и на мен, и на звяра стари дрехи Simple Smile Той много обича внезапно да каже Брррр, а напоследък се усъвършенства и в далечно плюене.. В допълнение има и някакъв мерак за самостоятелност, та и за лъжицата се сдърпваме понякога. Абе мацаницата е пълна.

Кърмя и аз още, даже теоритично не знам дали имаме заместено ядене, 180мл не сме минали, но яде два пъти преди обяд на яслата. Количествата са си все същите май, от време на време едната гърда ми протича, но тя ми е по-производителна по принцип. Аз съм писала в темата "Бързи въпроси и отговори за кърмене" (или нещо такова се казва), в подфорума за кърмене, много бързо и подробно отговарят майките там Peace

Подправки слагам специално на овесени ядки като му правя - канела. Иначе няколко пъти му давам от нашата манджа, аз и по принцип си готвя безсолно, а като знам, че ще му давам, слагам още по-малко. Също и подправям по-леко (черен, червен пипер и т.н.) - хапва, не е имал проблем със стомахчето. Риба в яслата казаха, че от 9-10 месец дават по веднъж на седмица, така че е ОК мисля. Само с ракообразните трябва да се внимава, често има алергии там май.

# 415
    Честити месечинки на бебоците Heart
    ЧРД, Лина Hug

Гадна нова визия...

angel eyes, аз все още кърмя, но кърмата ми се регулира според нуждите на бебка още от 4тия месец. Не съм се препълвала горе-долу от тогава. От както започна да яде твърда храна като хората, се кърмим само сутрин и вечер. Когато намалихме кърменията имах период в който усещах напрежение докато се регулират нещата.Да не би и при теб да се дължи на това?

# 416
    • София
    Благодаря Ви! Heartpulse

Слагам подправки - магданоз, копър, чубрица, джоджен, канела. Друго май не съм слагала все още...

# 417
    • Пловдив
    Бубче аз не съм заместила хранене,все още след твърдата храна си суче.Беше се регулирала,та дори и спря да ми става лошо при слизането на кърмата.
    Чуби когато спи или си играе не я закачам.Иначе вечер си ставаме по 2-3пъти.Оказа се голямо предизвикателство кърменето.
    Иначе душанка е добре и си отспа днес.Утре дано е хубаво времето да излезем вече.
    Подправки ръсвам чубричка,магданоз,мащерка,риган и копър.Миналата седмица подквасих кисело мляко и много се хареса и айрянче си пийна.

Лекинка ви желая

# 418
    Норичка чак сега видях на Гого снимката - мале колко е порастнал! Да ти е жив и здрав тоз юнак Simple Smile

# 419
    Още 8 (осем) дни до края на шести скок, голям зор, голямо нещо.
    От 3 до 7 сутринта мрънкане, рев, но в същото време спи, а аз не Stuck Out Tongue

Респект за всички, които още кърмят!

CoffeeCoffeeCoffeeCoffeeCoffeeCoffee

Общи условия

Активация на акаунт