За хигиената във връзката

• 20 742
  • 365
  •   1
Отговори
# 45
Според мен много зависи от душевния баланс. Спретнат вид може да имаш и с малък бюджет, стига психически да си стабилен и щастлив.Най-често занемаряването е в резултат на неподозирана депресия, а липсата на време, пари, мотивация и т.н. са само фактор, срещу който нямаш сили и желание да се бориш. Рутината, коловозът помагат много за занемаряването.
Ето тук е ключът от палатката и според мен.

# 46
Доколкото разбирам, темата не е за буквално хигиенни навици и кой колко често се къпе и си реже ноктите, Това е само един аспект, който нз защо толкова се преекспонира дотук, при положение, че всеки (почти) го прави откъм хигиенен минимум, а дали ноктите му са с фигурална композиция на тях или просто лакирани, е вече въпрос на лично решение.

По мое мнение се пита основно за важни елементи във връзката и това какво правиш за другия и вашето лично общуване
Скрит текст:
- говорите ли си често, разказвате ли си как е минал денят ви (може и без конкретни детайли, ако браншът не го позволява), сядате ли вече да хапнете заедно, да гледате филм, да изпиете по чаша вино, правите ли някакви неща ей-така - спонтанно, защото примерно се кефите на планина и след работа в петък решавате, че се вдигате ей-сега и отивате за уикенда някъде, защото искате да имате време само двамата, примерно този уикенд без приятелите... Или като знаете, че мъжът му е бил тегав ден, да му сготвите нещо готино, или пък сутрин да му сложа нещо дребничко за хапване в чантата за лаптопа, защото знам, че цял ден е в срещи и няма време да ходи да обядва....
Ей такива неща, които за всяка двойка са си различни и са начин да покажеш отношение...

И просто един от начините е да не запускаш, според Адел, и тя просто го даде като пример за нея. За друг има други неща и мисля, че въпросът беше в тази посока, кой какво намира за важно и прави, не само по отношение на физически белези.
Eх, браво!
Не знам, вече се чудя дали се изразявам правилно, или трябва да обяснявам всяка написана дума, защото все някъде, някой ще се припознае и обиди.
 bouquet
Ех, как го извъртя накрая...
Темата беше съвсем ясно дададена, натърти се многократно на физическото отпускане, което лично за мен няма общо с духовното, но...

# 47
  • град-държава
Описаните от Криси неща се наричат отношения, не хигиена, а и авторката в заглавния пост говори не как си прекарват и общуват заедно със съпруга 'и, а за небоядисани коси, вежди, хранене, шкембета,  козметик, в другата тема реши, че плешивите трябва да изгният сами може би и в този ред. Нищо за как е минал денят ти? Уморена ли си? Да ти сипя нещо и да ти направя масаж? Днес упя ли с това и това? И тн., и т.н.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 14:45 от Vermilion`

# 48
  • München, Deutschland
Ех, как го извъртя накрая...
Темата беше съвсем ясно дададена, натърти се многократно на физическото отпускане, което лично за мен няма общо с духовното, но...
Мисля, че не си съвсем права, ето какво се казва в първия пост, в първото изречение, описващо темата на темата.

Така, става въпрос не толкова за външния вид на двамата в една връзка, колкото до грижата им за собственото им здраве, хигиенни навици и опита да запазят страстта помежду си максимално дълго.
"Грижа за здраве, хигиенни навици и опита да запазят страстта помежду си", не само първите две!

Едит: ок, явно думата "хигиена" не описва това, което авторката има предвид, но тя пък затова го е обяснила.

# 49
Мда, и тях ги нищим само в 2-3 подфорума Simple Smile JoyJoyJoy

# 50
Ти мини една-две химиотерапии, пък после се надувай как си здрав, понеже се грижиш за себе си. Или пий кортикостероиди в конски дози, да ти порасне главата, да надеблееш и да гласът ти застърже като стар трион, пък спортувай за хубост.
Половината жени в България имат хашимото, което създава доста пречки да поддържаш добри килограми и гъста грива като от реклама на шампоан, вие ми говорите, че който иска, намира начин. Ами понякога наистина няма начин и усилията ги полагаш, за да живееш, а не за да изглеждаш добре.

# 51
"Грижа за здраве, хигиенни навици и опита да запазят страстта помежду си", не само първите две!

Едит: ок, явно думата "хигиена" не описва това, което авторката има предвид, но тя пък затова го я обяснила.

Уж е така, но основно в началния пост се пише обилно за друго.

Каква е връзката между хигиената и страстта? Приемам, че тук няма чак такива хора, които не се къпят и не си мият зъбите, та да те е гнус да те докосне с краче под чаршафа. Crazy

Даже като се замисля прекаленото вторачване в хигиената е страстоубийствено. Да кажем, че си гледате филмче на дивана и внезапно нещата се разгорещяват и става ясно, че ще се стигне до секс... но ужас, не сте си мили зъбите от 3 часа или леко са ви наболи краката...  Whistling

# 52
Страстта не се поддържа във фитнеса и банята, поддържа се чрез общуване - когато не сте изгубили близостта си, когато сте се подкрепяли в годините, вместо всеки да дърпа към себе си и да се налага, нещата се получават сякаш от самосебе си. Тия съвети за здравословен живот все едно идват от страниците на някое тъпо списание, нормалните хора знаят, че не от това зависят отношенията между хората. Пък дали носорог и глиган или два Аполона, няма значение, след като те са си добре и всеки в очите на другия вижда любов.

# 53
На мен нещо като ми е супер много наред, че чак съм предоволна и щастлива, си мисля, че и хората са така. Не забелязвам някой да е по-долу от мен.
Много, много не разсъждавам, в тая или оная че нещо си там не е баш по моя вкус. Не се онождаме, не делим един чаршаф, не се разминаваме в тоалетната и вярвам, че на тая или оная й дреме на кукуригуто за моите евентуално фризирани и лакирани мисли за нея, живота й, теглото й, свободното и заетото й лично време, мъж й, децата й, секса й, тялото й, спи ли, търчи ли, яде ли, гладува ли..............................
 Най-красивото на живота не е, че някой се мислел за красив/чист/умен/и т.н, или пък, че някой друг го мислели за красив/...
Най-красивото на живота е, че всеки е различен и неповторим и си живее своето различно и непригодно за друг.
Втриса ме само като си представя, че всички навън от мен би могло да са по мой калъп изляти. "Да ми харесват отвсякъде."

Страст, хубост, чистота, че и още други... за всекиго са различни и не подлежат на набутване в тесни рамки.

# 54
  • Асеновград
Те и циганките в махалата са мръсни, ама мъжете им правят по 10 деца. Явно не липсва страст. И явно тя се появява от различни неща при различните хора.

# 55
  • София

И аз имам две деца, и работя много. Но, не мога да преглътна мисълта, че косата ми ще е мазна с избили корени, веждите ми ще са като две космати стоножки, а ноктите ми-всеки със собствено мнение за дължина и форма. Тренирам четири пъти седмично и повярвайте ми-влизам в залата като парцал, искам само да легна и да спя някъде, но след 2 часа тренировка имам тонус, да изкарам още цял ден на работа и в домашни задължения.
Отделно, като изляза от козметичния салон, ами чувствам се по-добре, по-женствена. Това е едно малко удоволствие, което обаче те държи достатъчно дълго над тинята от битовизми.

Мисля си, всичко е чудесно, но тези две деца- за тях колко време ти остава?  newsm78
С тях колко пъти в седмицата спортуваш, ходиш на театър, опера, балет, танци или плуване?

# 56
Спортът и движението далеч не са просто средство да имаш хубав задник.

Когато се прави, както трябва (т.е с мисъл в главата и с преценка на формата, в която си) носи толкова много позитиви, че хубавата фигура е само визуален бонус.

Говорите за депресии - спортуването е един от начин да се излезе от депресия и от състоянията, които я предшестват. Майка ми имаше нещо като срив наскоро - едно от основните неща, които й препоръча психиатъра беше да спортува минимум 20 мин на ден, което за нейната възраст е ОК.

Движението подобрява сърдечния ритъм, регулира кръвното налягане, имаш по-добро оросяване, чувстваш се жив, свеж, силен, енергичен. Образуваш ендорфини и се чувстваш щастлив. След тренировка всеки душ се усеща много по-приятно. Спането е дълбоко и пълноценно. Метаболизмът се ускорява. Всякакви проблеми с нередовен стомах и прочие изчезват. Либидото се повишава.

Не знам дали си давате сметка колко много проблеми всъщност създава липсата на спорт и как въобще не опира до готино дупе и стегнати крака. Колко кисел и отпаднал се чувства човек, как се разболява по-лесно, как имунитета му боксува, как не си изпуска напрежението по здравословен начин, а всичко се трупа и нагнетява. Този стрес и това напрежение водят до много заболявания.

Не можеш да се раздадеш на хората около себе си пълноценно, ако първо не си се погрижил за себе си. Аз не разбирам темата като "Как да задържим мъжа си", а по-скоро като "Как да се погрижим за себе си така, че да сме приятна компания и ние да сме доволни в кожата си".  На кого (деца/мъж) му е нужно всичко да е перфектно излизано, къщата да е под конец, всичко да е свършено перфектно, ако човекът до него е изтощен и няма време за себе си, да се погледне в огледалото и да се хареса? Лято е. Вместо след работа да се тича за чистене, оправяне и готвене, излез с децата и цъкай волейбол/федербал малко, потичай с кучето, покарайте колела пък храна все ще се намери и никой няма да умре, ако останат малко чинии за миене или пералнята се пусне утре.

Сестрата на моя приятел има две деца (на 6 и на 2) - постоянно са нанякъде, ходят си на планина, на море, забавляват се, и тя и мъжа й ходят на спорт пък макар и веднъж седмично, карат колела. И двамата са на работа - тя се прибира след 19 часа. Ами мъжа й след работа минава, взима малките и я чака да се приберат през парка. У тях не е перфектен дзен, не винаги си готвят по 3 различни яденета на ден, но са щастливи.

За спортуване не ти трябват кой знае какви финанси. Аз бягам по 60-70 км на седмица. Трябват ми само маратонки. Имаме велоергометър и не го ползваме само за закачалка.  Mr. Green 20-30 мин на ден въртене като човек мени степените на трудност и скоростта са приятно раздвижване.

За останалото съвсем няма какво да се говори. Да си сложиш парфюм, употребата на медицинска козметика и душа вечер не отнемат никакво време.

# 57
Google76, всичко това е прекрасно, но ти не беше ли на 24 години, без деца? Малко не се ли смущавате да пишете мъдри приказки в теми за дългогодишни връзки, да давате съвети за запазване на страст с човек, с който сте били 10+ години, за умора при наличие на деца, при сблъсък със здравословни проблеми и прочее подробности, тъй далечни в момента на опита ви? Rolling Eyes

# 58
Чудесен пост, Гугъл!

# 59
Аха, ами и ние търчим по планините с децата, караме колела и прочие, имаме куп спортни и козметични уреди у дома, ама на, не кисна у фитнеса и у козметичката и а дано покривам поне за първо ниво ССФ...ако не, да си закупя един анцуг и поне за глиган да се боря... Simple Smile
И за манджите кво да кажа...мога да приготвя и мазна баница, и бюджетни безглутенови безлактозни веган мъфини, ама на...това не значи че всичко ми е по мед и масло...
Изобщо...формула няма...но пък време да минава във форума...
Какво казах изобщо...

Общи условия

Активация на акаунт