притеснявам се и че не излизаме в тоя студ,а и не се срещаме с други деца заради моята бременност сега и дали това няма да й навреди на социалността? Иначе в къщи не липсват хора-баба й,дядо й,аз,пра-дядо й, лели и чичовци,братовчеди(всяка седмица са тук),че и кученце,което тя безжалостно хвана за козината и вдигна във въздуха да разгледа,защото й се пречкаше в крачетата. Въобще е голяма вагабонтка.
Сега ако успявам да скрия нещо от баща ѝ, или другите двама, то като проговори няма да мога 
Демек след 9 години
А тъкмо щяхме да си взимаме чихуахуа, защото много обичаме да пътуваме и това е единственото куче което може да е с нас, и се оказа че чакаме Марина
Не че съжалявам 
Моите само играха на надпищяване, което после премина в пищене само от Йоана, защото кака й беше нагласили "легло" от възглавници и одеяла и искаше да я слага да"спи". Но Йоана нещо не беше много ок с идеята. Достига завидни децибели като писне, горките съседи. Добре, че под нас са само мази, ще и тропането си го бива.
Поне са две в нас.
Разбират все повече команди, сочат къде е носленцето, оченцето, пъпчето, дупето. Сами си носят пантофите за да ги обуем и подават крачета. Носят ни книжките с животни, за да им показваме кое какво е. Хвърлят боклуци в кошчето за боклук по команда. Момата борави с повече думички, а младежът предпочита бебешкия език. В този ред на мисли да ви питам, някой започна ли вече да говори на детето на чужд език? Аз съм лингвист и искам да въведа на децата английски, но още ми се струва прекалено рано. Опасявам се да не ги объркам съвсем и накрая да забавя проговарянето им. 
( пък не съм й дърпала наистина ушите...) 
, но и кака им на тази възраст беше така, а и аз съм бърборила.Нали едно време ни записваха на касетофон,та им запис как си казвам трите имена и че съм на едно пРъстче т.е на 1г.
))
,които сякаш преди по-добре изговаряше.

Но ми става все по-коледно. А съм си измислила толкова задачи, че Йолинка се гледа с телевизора, вече дори "говори" на английски ( сутринта викаше "бай,бай" на края на някакво филмче).
Видяла е някъде някой да го прави
А Английския им е по-лесен за научаване, така че е нормално ако гледа филмчета да го запомни и проговори.
Препоръчани теми