Искам да кажа ... (130)_10.07-16.07

• 51 960
  • 776
  •   1
Отговори
# 720
Не бих сменила градски апартамент за селска къща, ако ще златна да е. А с деца в училищна възраст още повече. Големият ми син често излиза с приятели, обикновено се събират някъде в центъра, та едно придвижване с междуселските линии би му затруднило доста социалния живот, а на тази възраст точно този живот ги интересува най-много, отделно да пътуваш до училище с още 20 км в двете посоки ми се струва убийствено. Двор изобщо не ти трябва, децата ти не са бебета, че да ги пуснеш в двора да играят, те всъщност няма да има какво да правят в тоя двор.

# 721
  • София
Янтра, за мен в случая има два важни въпроса: Може ли един гимназист (значи от 8 клас нататък) да ходи сам до училище в града? И няма ли да мрънкат децата като станат тинейджъри, че на едно кино не могат да отидат с приятели, защото сте извън града?
Всичко останало изглежда супер.

# 722
  • Пловдив
Калояново е мястото.

Иначе от 7 клас нататък гимназистът може да ходи сам до училище. Последния автобус за прибиране е в 19:30.

# 723
  • Sofia
те всъщност няма да има какво да правят в тоя двор.
аааа,как да няма-ще косят,ще поливат...и ще си заработват левчета,разбира се  Mr. Green (от собствен опит  Crazy).
Ако има и други деца,учещи в Пловдив (каквито вероятно има), ще си правите схеми по возенето. Но в тийн възрастта, живеенето в къща не е плюс, а напротив-ограничение и изолация  Thinking. Наемателите в съседство се преместиха обратно в центъра, когато синът им стана 15-16 годишен. Яко се охарчваха за таксита.

Последна редакция: нд, 16 юли 2017, 21:25 от ДжеНа

# 724
Къща с двор и апартамент,ако ще и в центъра да е,не могат да се сравнят.Родителите ми са ви съседи,и през седмицата големия племенник е у тях заради училището.Но няма търпение да си отиде на село,заради свободата която там има.Близоста до центъра изобщо не го блазни.Пък и малкия е в града на градина,та така или иначе успяват с развозването на децата.

# 725
Бих избрала къщата на 100%!!!

# 726
Калояново е мястото.

Иначе от 7 клас нататък гимназистът може да ходи сам до училище. Последния автобус за прибиране е в 19:30.

То си е и въпрос на свикване, а и на желание. Пишеш, че децата са харесали къщата, така че винаги можеш да им кажеш "вие си я поискахте", когато кажат, че другите седят до 22.00, пък те трябва да бързат за рейса. Лятно време нито един гимназист не си тръгва в 19,30. Според мен в дългосрочен план децата ще са ощетени.

# 727
  • Пловдив
Аз честно казано не мога да реша. А мъжът ми отявлено иска в къщата.

# 728
Аз в подрастващата си възраст съм живяла на 20 км от Бургас с редовни автобусни линии на всеки час не бих се изказала одобрително да се преместите в къщата.Винаги се съобразявах с транспорта, на едно късно кино или купон не можех да остана.Много страдах като малка, че все трябваше да се съобразявам с последния автобус - 20 часа.

# 729
Янтра, не ми е познат този регион добре. Ще проуча и ако желаеш ще ти пратя линк към темата.
Но е доста близо до града и не ми се струва чак толкова много пътуването.

Бих избрала къща пред апартамент винаги!

# 730
Янтра, твърдо ЗА къщата.
Ти и сега ги возиш постоянно, няма да е много по-различно.
И аз искам вече къща, но в близките села са безумно скъпи при нас.

# 731
И аз съм за къщата, но съм пристрастна Simple Smile Редовният транспорт е огромен плюс, който наше село не притежава на този етап. Помисли си какви позитиви имаш сега, след като си в центъра. После седни и си представи бъдещият живот и на двете места. И двете места ще имат минуси, разбира се, зависи плюсовете колко са големи. Ама преди да се вкараш в целия филм иди да я видиш тази къща, може и изобщо да не ти хареса.

Дворът си е двор. Въпреки, че иска много работа е плюс, за който лично аз винаги съм мечтала. Свободно пространство, въздух и слънце, които в апартамента нямам. Ние точно в перспектива, за децата, купихме къщата. За да има къде да растат на воля, вместо да ги пасем по 1 час на ден в някой парк. И в селото има много деца, особено почивните дни. Викат и играят по улиците. Нещо, което в нашия квартал не се среща. Та така. Ама всеки с гледа от собствената камбанария, разбира се...

# 732
  • Germany
Аз категорично не бих сменила апаратамент в центъра на града с къща на село. Колкото и да е голямо това село, си е село. Автобус до 19,30 означава никакви вечерни излизания и за вас и за децата, като пораснат, без кола...  Също така къщата с двор и то толкова голям си изисква сериозна подръжка.

# 733
Янтра,Асеновград е по—близо и транспорта е на по—често,а и до по—късно Mr. Green .Пък и тук вечер лятото е по—хладно Smirk

# 734
Дори най-елемнтарното храна за вкъщи няма да можете да си поръчате. Може веднъж да ти се прииска и все пак. Децата наистина ще бъдат доста ограничени, а и Вие - една водка да пиеш с Бела и някой трябва да те прибере или да гостуваш с преспиване.

Общи условия

Активация на акаунт