BG-Mamma се променя. Запознайте се с новата визия и функционалности

• 213 767
  • 4 118
  •   1
Отговори
# 1 185
  • В Космоса
Хаха, не знам какво, що, но три дена се побърках и явно е трябвало да измрънкам и да се отприщи опровергателната  бг мамска вълна и към моя тел, че да тръгне работата. Оправи се сега изведнъж. Дано не е нещо временно!

# 1 186
Нови теми и последно активни не се ли припокриват?
Възможно е понякога да има припокриване, но иначе са съвсем различни.
В „Нови теми“ се показват последно пуснатите теми в групите, които следиш.
В „Последно активни“ са темите, в които е писано последно.

В "Последно активни" забелязвам, че има само теми от групите, които следя. Затова ми се струва, че се припокриват. От бутона "Нови" на начална страница излизат всички теми, независимо дали следя групите или не.

# 1 187
  • Сф
На  компа м дразнят черните букви и изобщо черно белия изглед на форума; лентата с темата и отговор;гадният, гадният гайд сложен на най-неподходящото място

# 1 188
... престани да се държиш като адвокат и да размахваш пръст. Вече започва много да дразни. Expressionless

Всъщност преподавател в елитно ямболско учебно заведение Mr. Green Професионална деформация, не й се сърди!

Новата версия ми изглежда като с резолюция 800х600, включително иконите, дето били предвидени за най-новите монитори.

# 1 189
Включих новата версия още по време на тестовия период, върнах няколко обратни връзки и писах в тестовата тема с оплакване за организацията на "камбанката".
След като разбрах, как сама да я организирам, с помощ от тази тема, сега съм много доволна от тази функционалност. 

Преди да си я организирам, беше досадно дълъг списък с неща, които не ме интересуват. Мислех, че трябва да се отпиша от разделите, в които съм абонирана, което и мислех да направя. Оказа се, че няма нужда от отписване, а просто спиране на следене на целия раздел или на някой от подразделите.
Интересите ми се променят и тази функционалност / камбанката/ ми предоставя възможност да следя раздел, със всичките му теми, да спра да го следя, да вкюча друг и т.н.

По време на тестовата версия, в падащия списък на камбанката, беше разбъркана информацията, сега най-отгоре винаги излизат първо следените теми и чак тогава по хронология останалите, които съм включила за следене.

С една дума, благодаря на екипа.

# 1 190
С всичко в настройките ще свикна, все някак ще си наглася нещата за да ми е удобно, но не ми харесва това изрязване на снимки и разцъкването ако не искам да се изрязва, логично е обратното, изрязване само ако го поискам.

Ами то е само ако го поискаш. Като не искаш, хващаш със стрелките очертанията на снимката и я раздърпваш докъдето искаш, ако искаш и цялата. Само за аватарите не става, но къде по-добре е сега от предишната лудост с преоразмеряването.
Вчера писах, днес - отново. Досадно е и отнема време на тези, които всеки ден публикуват много снимки и не желаят да ги изрязват. Изрязването трябва да е втора опция, а не първа и да не се налага да махам нагоре - надолу, наляво - надясно, за да публикувам десет и повече снимки в цял размер.
Няма нужда да ги очертаваш от четирите страни. Докосни с произволни два раздалечени пръста върху снимката и после си ги събери, за секунда снимката се побира в рамката и си готова да публикуваш.

# 1 191
  • ту тук, ту там
Еее, много е лесно прикачването на снимка от телефон. Peace

# 1 192

Вчера писах, днес - отново. Досадно е и отнема време на тези, които всеки ден публикуват много снимки и не желаят да ги изрязват. Изрязването трябва да е втора опция, а не първа и да не се налага да махам нагоре - надолу, наляво - надясно, за да публикувам десет и повече снимки в цял размер.

Не мога да ти помогна. Явно ще продължава да ти е досадно, какво да се прави. На мен новия начин за качване на снимки ми харесва много повече, особено за аватара. Предишният начин беше като от друга историческа епоха.

# 1 193
С всичко в настройките ще свикна, все някак ще си наглася нещата за да ми е удобно, но не ми харесва това изрязване на снимки и разцъкването ако не искам да се изрязва, логично е обратното, изрязване само ако го поискам.

Ами то е само ако го поискаш. Като не искаш, хващаш със стрелките очертанията на снимката и я раздърпваш докъдето искаш, ако искаш и цялата. Само за аватарите не става, но къде по-добре е сега от предишната лудост с преоразмеряването.
Няма нужда да ги очертаваш от четирите страни. Докосни с произволни два раздалечени пръста върху снимката и после си ги събери, за секунда снимката се побира в рамката и си готова да публикуваш.

На комп това не работи Blush
Не съм против новия вариант на качване, добавянето на възможност за изрязване е удобство, но не трябва да е първа опция, а втора. Под прозореца има икони за ротация на снимката, та би могло и изрязването да е там. Досадното е в губенето на време. Аз все пак съм измислила лесен и бърз начин- ще нащракам  10 броя копи пейст img /img със скобите [ ] и после само ще слагам адресите, но идеята на обновлението не е тази, нали.

# 1 194
По време на тестовата версия, в падащия списък на камбанката, беше разбъркана информацията, сега най-отгоре винаги излизат първо следените теми и чак тогава по хронология останалите, които съм включила за следене.
С една дума, благодаря на екипа.

Явно отваряме различни форуми....
Аз се отписах от цяла група, за да спра излизането в Камбанката на известия за тема, в която съм писала един-единствен път и скоро, предполагам, няма да ми се наложи да пиша. Но нотификацията продължава нагло да ми излиза!
Това вече го  пишем за стотен път!

# 1 195
А защо не я игнорирате камбаната?
Нека си свети.

# 1 196
Маги, от следенето на групата се откажи, не се отписвай от нея

# 1 197
Преди малко за пръв път използвах за малко по-дълго време мобилната версия (ISO) и установих, че по никакъв начин не мога да:

- изпратя писмо на потребител, писал в тема, която чета. Натискайки в/у 3те вертикални точки в лентата до ника му, ме връща в началото на четената страница Shocked

-въобще не мога да изпратя писмо, дори през пощата си Astonished Иконката за писане на ново съобщение не реагира.

Сигурно има и други неразбории, но се "изнесох" мн бързо от мобилната, която при мен зарежда мн бавно

Друг с подобни проблеми?

Още:

- цветният банер показващ подфорумът, в който четеш е излишно широк, ЯРЪК (особено при "Красива мама"- покъртително, святкащо коралово, което ми докарва аритмия всеки път, когато скролна надолу по страницата Confounded)

- btw. Емотиконите са повече от отвратителни
- твърде яркият/светъл/сивкав фон в комбинация с черен шрифт са ясни- натоварващи за зрението и плоско монохромни (да не се чете все едно харесвам шарениите, напротив! Но това е далеч от елегантно, ако това е била целта- не е постигната. Седи чисто и просто п л о с к о)

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 14:58 от Figs

# 1 198
  • ... да усещаш мириса на море ...
Здравейте,

Аз имам проблем с качването на снимки. Първоначално не можах и по трите начина:

нито с drag and drop: никакъв ефект
нито с качване от компа: дава грешка 1827, тази услуга е временно недостъпна
нито с писане на адрес.

След това успях 2 пъти да кача, използвайки url-адрес, но после пак не можех. Като сложа адреса и започва да "върти" сякаш качвам не 1 снимка, а скрижалите на Стария завет. Затова искам да попитам има ли ограничение в дължината на адреса, колко бързо става качването на снимката,  и като "забие" как да се прекрати качването на снимката? Сега просто връщам страница назад...

# 1 199
Маги, от следенето на групата се откажи, не се отписвай от нея
Направих го. Да видим сега как ще бъде. Благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт