BG-Mamma се променя. Запознайте се с новата визия и функционалности

• 213 684
  • 4 118
  •   1
Отговори
# 1 440
Бях изключила следенето на тази тема,понеже съм все още на стария изглед, но днес открих случайно, че като търся в гугъл нещо и ми покаже адрес от бг мама,  като стигна до края на някоя стара тема и кликна на линка, който трябва да води към новата тема, форумът ме препраща не в началото на новата, а направо на последната страница, където е линка за следващата нова тема.Smiling Imp

Това най-вероятно е по вина на този, който е пускал темата и слагал линковете. Такъв линк е сложил, такъв ти се отваря. Явно, като са бързали да пускат темата, не са мислили много-много.  Grinning

# 1 441
  • София
Лошо впечатление прави, когато стандартната и мобилната версия са с различни функционалности.
На мобилната версия много от функционалностите ги няма. На много постове ми излиза надписа "виж целия пост", като ако това е на последното мнение, линка не работи (при мен).

# 1 442
  • Mediterraneo
Бях изключила следенето на тази тема,понеже съм все още на стария изглед, но днес открих случайно, че като търся в гугъл нещо и ми покаже адрес от бг мама,  като стигна до края на някоя стара тема и кликна на линка, който трябва да води към новата тема, форумът ме препраща не в началото на новата, а направо на последната страница, където е линка за следващата нова тема.Smiling Imp

Това най-вероятно е по вина на този, който е пускал темата и слагал линковете. Такъв линк е сложил, такъв ти се отваря. Явно, като са бързали да пускат темата, не са мислили много-много.  Grinning

И в старата версия се случваше често, така че не е виновна версията.

# 1 443
Работи си „виж последен пост” и на последното мнение. Обратното би било странно и нелогично.

# 1 444
  • София
Тайна - Да, това не зависи от версията, а от човека правил линка и до къде е сложил да води.
В разни тип отчетни теми съм го виждала това. Вероятно защото са пускали новата тема от последната страница на старата и са копнали съответния линк.
По принцип не е съвсем неудобно ако търсиш отзад напред инфо в отчетни теми, въпреки че е най-естествено и логично да те праща към първия пост в темата, не към последен.

# 1 445
  • Телиш/Плевен
Бях изключила следенето на тази тема,понеже съм все още на стария изглед, но днес открих случайно, че като търся в гугъл нещо и ми покаже адрес от бг мама,  като стигна до края на някоя стара тема и кликна на линка, който трябва да води към новата тема, форумът ме препраща не в началото на новата, а направо на последната страница, където е линка за следващата нова тема.Smiling Imp
Снощи така и не успях да намеря подходящите думи, за да го обясня, та се радвам, че Как` Сийка е отговорила.
И да, точно това е причината, на мен ми се е случвало стотици пъти като отворя по-стара тема да ме праща на последния пост. И затова когато аз започнах да пускам теми, винаги изтривам всичко, което е след номера на темата (който пуска теми, би трябвало да ме разбира). За тези, които не ме разбират, ето два примера с произволно избрана тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=719365.new#new - това е оригиналният адрес, който е даден като линк от старата към новата тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=719365 - така бих дала адреса аз (както и всъщност правя).
Има разлика, нали?

Лошо впечатление прави, когато стандартната и мобилната версия са с различни функционалности.
На мобилната версия много от функционалностите ги няма. На много постове ми излиза надписа "виж целия пост", като ако това е на последното мнение, линка не работи (при мен).
Написаха многократно, че се работи по мобилната версия, това не е окончателният ѝ вариант.

# 1 446
  • Ямбол
Когато линкът е взет от последната страница, съвсем логично е да се отвори последната страница.
Когато оформям нови теми, линковете към предишните са винаги в началото на темата, а не от последната страница, на която съм била. Това не е от форума, а от този, който оформя темата.

# 1 447
За тези, които не ме разбират, ето два примера с произволно избрана тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=719365.new#new - това е оригиналният адрес, който е даден като линк от старата към новата тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=719365 - така бих дала адреса аз (както и всъщност правя).
Има разлика, нали?

А още по-добре е линкът да изглежда така:
http://www.bg-mamma.com/?topic=719365
Simple Smile
Получава се, когато цъкнеш на името на темата и копираш "изчистения" адрес.

Последна редакция: сб, 15 юли 2017, 09:30 от Как` Сийка

# 1 448
  • Телиш/Плевен
А още по-добре е линкът да изглежда така:
http://www.bg-mamma.com/?topic=719365
Simple Smile
Така е, но нали казах, че трия само последното, сега видях, че имало и друго, но щях да се оплета в обясненията. Blush

Добре е редактирала Как` Сийка с нагледно обяснение. Hands Plus1
Ето затова и аз обяснявам със скрийншотове, иначе просто не ми се получава добре (макар в случая да исках да покажа най-бързия и лесен начин да се даде коректен линк, без значение дали изглежда добре).Blush

Последна редакция: сб, 15 юли 2017, 10:39 от Лале в дъжда

# 1 449
  • София
Ако ще е до красота на линка, най-хубаво той въобще да не се вижда, а да пише нещо от типа на  Тема 1, Името на старата тема 1 и т.н.

# 1 450
Влязох в темата от 2014...пак ги болят хората очите, ама от тази, дето сега казват пък, че им липсва... странна работа сме, пък и подредбата била ужасна и нищо не намират, а сега плачат за същата така добре подредена визия Smiley
Даже си мислех да сложа скрийншотове, ама ме домързя Simple Smile. Едно към едно драма, само с няколко години разлика Simple Smile. Най-смешното е, че се плаче от това, дето сега го Фалят Simple SmileSimple SmileSimple Smile, а аз си мислех, че аз съм "консерва" и не обичам новостите...явно си има просто дежурни мрънкала Simple Smile. Форум, като форум. Ако ми харесва, чета, ако не ми харесва ще изляза, кво пък толкоз Simple Smile.

# 1 451
Вижте какво. Ползвайте каквото искате, ако искате и Уиндоуз 2000 си инсталирайте, той както е известно беше най- хубав, после само боза. Междувременно обаче оставете хората да си задават въпросите относно новата версия, като за целта спрете да пълните с мъката си нарочно създадената за тях тема.
Ето я вашата тема:
http://m.bg-mamma.com/?topic=986022.msg35298365#new

В мобилната версия има ли скрит текст?

Що за отношение ... от къде накъде се отнасяте така с редовни посетители, които си губят времето да коментират и тестват новата нестабилна - даже не знам и Алфа версия ли е, честно - на форума. Дори да ви дразни, ми мерете си изказванията ... никой не ви е длъжен да ви търпи раздразнението.

Хората споделят колко неща не са ОК, а тук седят няколко човека дето или ги овикват, или им обесняват колко са некадърни, че не разбират новите функционалности ... че и колко удобни били и как се свиквало с тях - без дори да искат да чуят коментарите на потребителите. Ми ваша работа - или ще се убие форума така, или ще намалее интереса към него - и в двата случая знаем кой ще загуби.

# 1 452
На няколко пъти, когато искам да публикувам в дадена тема и натисна публикувай ми изписва, че има нови отговори в темата, докато пиша. На практика обаче няма такива, тези съм ги прочела още преди да реша да отговарям.

# 1 453
или им обесняват колко са некадърни

Взимам повод от този пост, за да попитам админите и разработчиците - възможно ли е да промените функцията "Проверка на правопис" така, че не само дискретно да подчертава думата, но да ѝ слага ярко червен, мигащ фон?
След като новата визия и функционалност на форума търсят максимална полезност, мисля, че да сме полезни на хората с пропуснати уроци по български език е добра крачка в тази насока.
Благодаря предварително за отговора.

# 1 454
Моля екипа за внимание. Когато в тема се постави линк към клипче и се натисне на връзката в "предварителен преглед", клипчето се отваря на нова страница като затваря страницата на темата и поста. Така си изтрих две публикации, защото не обърнах внимание, че клипчето не се отваря в отделна страница / в случая - на инстаграм, както беше в старата версия / Проверих и с линк към фейсбук, случва се същото. Сега се връщам обратно в темата със стрелката горе на лентата на браузъра. Вградените клипове от ютюб се отварят нормално в поста.
Във вече е публикуван пост в темата, клипчето се отваря в отделна, нова страница.

https://www.instagram.com/p/BWi0f3RAQ-7/?taken-by=robertobolle

Общи условия

Активация на акаунт