BG-Mamma се променя. Запознайте се с новата визия и функционалности

• 213 703
  • 4 118
  •   1
Отговори
# 1 485
  • ту тук, ту там
В мобилната версия :
Падащото меню, което показва " страница Х от общо страници"  може ли като го избереш да те води директно на страницата, на която си и от там да скролваш нагоре и надолу?
Т.е . Чета например тази тема. В момента съм на 55та от 80 страници.  Не ми се чете всичко и искам да отида на 70та. Натискам падащото меню и то започва от страница 1. Има ли вариант да ми зарежда направо страница 55?
Има теми с повече от 300 страници.  Голямо скролване ще падне.

Просто напиши на коя страница искаш да отидеш! Има поле над списъка.

# 1 486
В мобилната версия :
Падащото меню, което показва " страница Х от общо страници"  може ли като го избереш да те води директно на страницата, на която си и от там да скролваш нагоре и надолу?
Т.е . Чета например тази тема. В момента съм на 55та от 80 страници.  Не ми се чете всичко и искам да отида на 70та. Натискам падащото меню и то започва от страница 1. Има ли вариант да ми зарежда направо страница 55?
Има теми с повече от 300 страници.  Голямо скролване ще падне.

Просто напиши на коя страница искаш да отидеш! Има поле над списъка.
Чак сега видях. 😶
Благодаря.

# 1 487
  • Mediterraneo
Добре де, относно линковете- как си я представяте практически тази работа? Пускам нова тема, към която трябва да дам линк в старата. Как може да дам линк към края на новата тема, като тя сега започва да се пише?!

# 1 488
  • София
Има ли вариант да махна "Изборът на редактора"?

# 1 489
  • ту тук, ту там
Има ли вариант да махна "Изборът на редактора"?

И аз бих! Или поне след като отворя тема от избора на редактора, тя да се сменя, а не цял ден да са заковани едни и същи!

# 1 490
  • София
Дай линк към темата да видим на нас как ще ни отварят линковете.  Grinning
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=797950.780 Давам само пример.Кликни на нова тема, да видиш къде ще те прати - на последната страница.

Ами прати ме на последната страница на следващата тема.

# 1 491
Днес избора на редактора е много актуален, с темата „Сокове през зимата ”.

# 1 492
  • Телиш/Плевен
Добре де, относно линковете- как си я представяте практически тази работа? Пускам нова тема, към която трябва да дам линк в старата. Как може да дам линк към края на новата тема, като тя сега започва да се пише?!
Именно.
Но мисля, че всички са наясно, че адресите, които Тайна даде за пример, по принцип не насочват точно към последната страница или пост, а към последното ново в темата. И когато една тема е стара и заключена, логично е, че най-новото е на последната ѝ страница, най-често в последния пост (който пък всъщност е с линк към новата тема).

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=797950.780 Давам само пример.Кликни на нова тема, да видиш къде ще те прати - на последната страница.
Точно това е забелязала и Тайна, но просто не е видяла, че линкът на huliganka е точно такъв, за какъвто стана дума, че не трябва да се дава. В случая причината е в huliganka (както и в Пепика, понеже видях, че и тя е давала такива линкове) и затова правилно се каза, че трябва да им се обърне внимание на това и да го имат предвид като пускат следващата нова тема.

Последна редакция: сб, 15 юли 2017, 15:07 от Лале в дъжда

# 1 493

Сокове за зимата.
Именно сега е сезонът за консервиране на вишни и подобни, затова и сега е моментът да стои горе.

Последна редакция: сб, 15 юли 2017, 14:45 от Не се сърди, човече

# 1 494
  • София
Скрит текст:
Именно.
Но мисля, че всички са наясно, че адресите по принцип не насочват точно към последната страница или пост, а към последното ново в темата. И когато една тема е стара и заключена, логично е, че най-новото е на последната ѝ страница, най-често в последния пост (който пък всъщност е с линк към новата тема).

Точно това е забелязала и Тайна, но просто не е видяла, че линкът на huliganka е точно такъв, за какъвто стана дума, че не трябва да се дава. В случая причината е в huliganka (както и в Пепика, понеже видях, че и тя е давала такива линкове) и затова правилно се каза, че трябва да им се обърне внимание на това и да го имат предвид като пускат следващата нова тема.
[/spoiler]
Темата я взех на случаен принцип, иначе четох теми от 2008-ма и 2009-та и пак същото.В тогавашния форум си работеха нормално.

# 1 495
  • ту тук, ту там
Аз пък си мислех, че адресите водят към страницата, откъдето е взет линкът, не към последното мнение. Ако си взел адреса от последната актулна страница, ще ти отвори последното мнение, но ако си го взел от предишна?!

В този ред на мисли съм съгласна, че в случая на Тайна става въпрос за бъг, защото няма как на първа страница от дадена тема да дадеш линк към последната й...

# 1 496
  • Mediterraneo

Но мисля, че всички са наясно, че адресите по принцип не насочват точно към последната страница или пост, а към последното ново в темата. И когато една тема е стара и заключена, логично е, че най-новото е на последната ѝ страница, най-често в последния пост (който пък всъщност е с линк към новата тема).

С това не съм съгласна. Или поне не разбирам какво искаш да кажеш. Не би трябвало да е така, както го казваш( или както аз го разбирам, хахаха).

# 1 497

Не е така. Случвало се е често да търся нещо, намирам го в дадена тема и започвам да търся последната пусната тема от серията.
Понякога минавам 5-6 и повече, за да стигна до последната и винаги линкът от старата, води до първия постинг на новата.
Правила съм го многократно и никога не ме е изпращал на последно мнение или на някоя от другите страници. И аз мисля, че е някакъв бъг.

# 1 498
  • Телиш/Плевен

С това не съм съгласна. Или поне не разбирам какво искаш да кажеш. Не би трябвало да е така, както го казваш( или както аз го разбирам, хахаха).
Надявам се да се включи модератор или администратор и да разясни, защото вероятно сега съвсем ще се оплета в обяснения. Blush

Когато в някоя тема се даде линк към друга и този линк завършва с ".new#new" (като тези, които е цитирала Тайна), този линк води към най-новото в темата. А ако темата е от пет страници (например), най-новото в нея е на петата страница, не на първата, нали? В случая най-новото (последно писано, актуално или не знам как да го нарека) е на 50-тата и затова излиза, че все едно е даден линк точно към нея, а това не е така (то и няма как да бъде, разбира се).

Май разбрах къде съм сбъркала - не съм написала, че визирам адресите, които Тайна даде за пример, а не всички адреси към нови теми. Защото ако са зададени така, както дадохме примери, няма да насочват към последното ново, а ще отварят точно първа страница и първи пост на темата. Редактирах поста. Извинете ме!

Последна редакция: сб, 15 юли 2017, 15:04 от Лале в дъжда

# 1 499

Сокове за зимата.
Именно сега е сезонът за консервиране на вишни и подобни, затова и сега е моментът да стои горе.

Тема отпреди 2 години, НСЧ. Да не говорим, че в днешно време малцина правят точно такава зимнина. Изобщо странен избор на редактора, но може повредата да е в моя телевизор.

Общи условия

Активация на акаунт