Електронни четци - тема XX

• 66 488
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • София

DivaOrhideq - виждам, че си от СФ, ако не си вързана за леглото, иди в някой по-голям магазин за техника, дори така като гледам в технополис има повече ел. книги от техномаркет и ги разгледай и разцъкай наживо.
Пийпъра го намаляват на 80 Е рядко, но доста редовно на 99,99Е, доставката с превозвач е  към 4 лв.

Тези също ти се вписват в бюджета и са с подсветка
http://www.technopolis.bg/bg/Ebook-readers/Ebook-reader-BOOKEEN- … ONTLIGHT/p/517731
http://www.technopolis.bg/bg/Ebook-readers/Ebook-reader-POCKETBO … 2%29-RED/p/517733
http://www.technopolis.bg/bg/Ebook-readers/Ebook-reader-BOOKEEN- … TLIGHT-2/p/517759

# 646
Angel_Dust, вече не живея в София, а в малък град от няколко месеца, но и тук има Техномаркет и вярно ще си завлека д-то до там поне за основна представа. Иначе видях, че са повече в Технополис и ще разгледам след това.
Благодаря за линковете!

# 647
  • София
Аха, ясно... тогава другото, което може да ти е полезно е да погледаш малко ревюта в ютуб, особено ако намериш такива, в които да правят директни сравнения между два от моделите.
https://www.youtube.com/watch?v=-SQpRTrF6GI тук даже има за трите, обаче не е на английски... но може да се поразровиш и да намериш и на разбираем език.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 11:43 от Angel_Dust

# 648
Angel_Dust, отлична идея, отново много благодаря!

# 649
Аз имам един проблем.На лаптопа си направих папки с книгите,както и ги преименувах,тъй като някои от книгите бяха с числа вместо заглавието и автора.Но когато ги качих на киндъла си бяха по същия начин както преди(изписани с числа).Въпросът ми как да преименувам заглавието на книгата в киндъла?Как да си направя папките с книгите?Възможно ли е да се направи от лаптоп или трябва да е от самия четец?

# 650
nelly.m, в Calibre или програмата, която ползваш ти за конвертиране.

# 651
Би ли ми обяснила как става с Калибре?

# 652
nelly.m, както ти е списъкът на отворено Калибре, кликаш на заглавие или автор и редактираш. Но трябва да знаеш все пак какво се крие под числата. Simple Smile Аз затова винаги внимавам като слагам книга и ако има нужда редактирам веднага, да не се чудя после коя е книгата, защото не винаги вдясно излиза корица или 1 стр., за да се види, но все пак пробвай и така да се ориентираш..

# 653
Здравейте, не знам дали е тук мястото да попитам, ако не е, моля да ме насочите към правилната тема.
Получих като подарък за Коледа pocketbook touch  luxe 3, в момента чета за изпити и основно исках да си сваля 3 учебника, които ми трябват, иначе за книги нямам време. Те са в пдф формат. Този модел чете пдф, но е много дребен шрифта и зарежда много бавно. Опитах се да го конвертирам в друг формат чрез програмата Калибри, обаче нещо не го конвертира както трябва-разбъркват се страниците, никаква последователност-общо взето неползваем е.
Моля помогнете, защото времето си чете, а с ел.книга ще ми е удобно да си чета навсякъде. Simple Smile

# 654
nteri, няма как да стане да четеш удобно PDF с четец. Просто не можеш да ползваш нито едно от предимствата на електронната книга с този формат. Сама си видяла, че при директно конветиране нещата не се подобряват, а се влошават. Чети си учебниците на компютъра, таблет.

# 655
nelly.m, както ти е списъкът на отворено Калибре, кликаш на заглавие или автор и редактираш. Но трябва да знаеш все пак какво се крие под числата. Simple Smile Аз затова винаги внимавам като слагам книга и ако има нужда редактирам веднага, да не се чудя после коя е книгата, защото не винаги вдясно излиза корица или 1 стр., за да се види, но все пак пробвай и така да се ориентираш..

Благодаря,ще пробвам и се надявам да се получи.

# 656
Е, не, сериозно ли? Предимно заради това ми го подариха.
А дали има вариант тези учебници да ги сканирам или кача в друг формат и как става това? Извинявам се, не съм много запозната.

# 657
Зависи от учебниците, дали са основно текст или има схеми, графики и прочие.
Няма смисъл от ново сканиране. Така или иначе след сканирането мисля, че задължително се минава през PDF, но оттам нататък има още доста работа. Минава се и през други формати, ръчна редакция, докато най-накрая можеш да стигнеш до epub и подобните. В нета се намират описания на цялата процедура, но си е енергоемко като време. Няма как да стане по схемата "клик-клик".

# 658
Напротив, елементарно е и отнема минутки /в случай че файла е добре четим/, но наистина това си е цяла друга тема. Килибре не се използва за пдф преформатиране. Програмата се казва ABBYY FineReader, но е платена. Има тема във форума какво и как се прави.

# 659
Не са ми необходими графики, снимки и прочие. Само текста. Но в учебника има много такива.

Общи условия

Активация на акаунт