Априлки 2018

• 66 622
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
didi95 за да те добавят във фейса трябва да си дадеш емейла и във профила да е видим за всички.
След това ще получиш писмо във пощата си, трябва да го отвориш и да се присъединиш към фейс групата.

# 646
Момичета, може ли малко помощ? Знаете  ли как се изчислява болничния, колко процента от брутната заплата? Аз съм сега в 4 ти месец, в болничен съм от 13.09 и болничния ми е до днес. Днес ми преведоха много малко пари. Как мислите първо превеждат за септември и после за октомври, а не за 1 месец нали.

Целувки на всички, хубав ден. :*

# 647
Kakair, направила съм всичко, което си изброила 😊

# 648
  • София
Момичета, може ли малко помощ? Знаете  ли как се изчислява болничния, колко процента от брутната заплата? Аз съм сега в 4 ти месец, в болничен съм от 13.09 и болничния ми е до днес. Днес ми преведоха много малко пари. Как мислите първо превеждат за септември и после за октомври, а не за 1 месец нали.

Болничния се изплаща 80 % от средно дневното брутно възнаграждения, но не може да е повече от среднодневното нетно възнаграждение, така че реално е 80% от нетната надницата. Отделно първите 3 дни се плащат от работодател на 70% заедно със заплатата. Нои изплаща от 4-ти ден нататък, за работните дни от болничния. Относно периода, ако включва  повече от един календарен месец(както е в твоя случай)  ако няма продължение на болничния до 5 работни дни след изтичането на болничния, ако не до 5 работни дни след изтичане на месеца

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 11:31 от Маринела

# 649
  • Перник
Момичета, може ли малко помощ? Знаете  ли как се изчислява болничния, колко процента от брутната заплата? Аз съм сега в 4 ти месец, в болничен съм от 13.09 и болничния ми е до днес. Днес ми преведоха много малко пари. Как мислите първо превеждат за септември и после за октомври, а не за 1 месец нали.

Болничния мисля, че е 80% от заплатата ти. И до колкото знам се превежда месец назад. Тоест октомври ти превеждат за септември, който не ти е цял месец, от там са и по малко парите.

# 650
Много, много благодаря :*
Като открия добро училище за родители във Варна ще пиша отзиви.

# 651
Болничният за бременност и раждане е в размер на 90% от това на което ви осигуряват!

# 652
Болничният за бременност и раждане е в размер на 90% от това на което ви осигуряват!
Гледаме брутната заплата Нали Blush

# 653
по принцип не можеш да си изчислиш колко ще взимаш на месец, защото НОИ смята процент от заплатата ти, на база на който ти изчислява колко ще ти плаща на работен ден и вече колко ще получаваш за месеца зависи от броя на работните дни - тоест месеци с малко работни дни се взимат малко пари (като например декември). Ако си вземете ПИК код от НОИ можете онлайн да си изчислите колко ще ви е размера на майчинството, както и да си следите болничните - влезли ли са в НОИ, колко ще ви платят и т.н. Аз имам такъв код от предното майчинство, в коeто по стечение на обстоятелствата ми забавиха и трите болнични, но благодарение на това, че си ги следях онлайн си ги оправих в сравнително кратки срокове.

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 14:46 от galina_r

# 654
Да, разбирам. Много благодаря за съдействието Blush

# 655
  • София
Привет на всички бъдещи мамчета и от мен Blush
Термина ми е на 25 април.
Миналата година щях да бъда в група Априлки 2017, но за зла беда....нещата се объркаха Cry
Но ето ме в Априлки 2018 BlushInnocentHeart
За сега всичко се развива добре.
Насладете се на чудото на бременноста и успех на всички мами Flowers Four Leaf Clover

# 656
Здравейте, може ли и мен да ме добавите в групата във фейсбук? 11 г.с. и 4 дни. email: eminemka_1991@abv.bg Grinning
Термин към момента: 30.04.2018
Момичета, вие в коя седмица ходихте за изследвания? На мен ми казаха да се обадя в средата на месеца, мисля да изчакам до понеделник. А дали ще се види пола на бебето Grinning
Вашите мъже идват ли с вас на прегледи .. моят не Sad  
Имате ли качени килца вече, или е раничко Wink Апетитът ви увеличен ли е Wink

# 657
Здравейте, може ли и мен да ме добавите в групата във фейсбук? 11 г.с. и 4 дни. email: eminemka_1991@abv.bg Grinning
Момичета, вие в коя седмица ходихте за изследвания? На мен ми казаха да се обадя в средата на месеца, мисля да изчакам до понеделник. А дали ще се види пола на бебето Grinning

Здравей Лори,

ако говориш за БХС  - аз ходих в 11 с и 4 ден и ми дадоха 80% за пол, но не и гаранция, че ще е такъв. Обикновенно към края на 4 м знам, че е най-сигурно да се каже пола и то ако бебето е застанало добре.Мъжа ми идва с мен на всеки преглед, но никога не съм го пускала да влиза с мен, но смятам от другия път това да се промени, тъй като от както видях бебето как мърда в корема ми не мога да спра да мисля за него, та искам и моя човек да сподели тази емоция с мен. Относно килограмите +3 съм и не спирам да ям Simple Smile .... чак се страхувам как ще е положението до 9 м.

# 658
Всички кръвни изследвания, урина и микробиология в 11 седмица ги правих. Мъжът ми до сега 2 пъти е идвал с мен на прегледите, няма да може да идва на всеки, но на феталните ще дойде със сигурност. Това си е вълнение и за мъжете, добре е и те да са част от тези прекрасни моменти Simple Smile

# 659
Привет и от мен!
Терминът ми е на 18.04. и бих искала да се запиша в темата. Моля да ме добавите във фейсбук групата - sayomi@abv.bg  Предварително благодаря! Blush Heart

Общи условия

Активация на акаунт