Майка му каза "НЕ"

• 25 237
  • 345
  •   1
Отговори
# 120
   Мъжът е мамино синче. Въобще не се занимавайте с такъв мъж. Не понасям такива мъже, които за всичко слушат майките си.

# 121
макар и сега да се съсредоточила над наранената си гордост.

А защо реши, че гордостта ѝ е наранена? В подобни случаи наранени са душата и сърцето.
Все пак, говорим за няколко месечна връзка между хора 30+  с по един развод зад гърба си. А свекървата е абсолютно непозната. Не мога да си представя, че е наранила сърцето и душата.
А, ако трябва да сме абсолютно честни, наранената гордост не боли по-малко.

# 122
  • Испания
Скрит текст:
макар и сега да се съсредоточила над наранената си гордост.

А защо реши, че гордостта ѝ е наранена? В подобни случаи наранени са душата и сърцето.
Все пак, говорим за няколко месечна връзка между хора 30+  с по един развод зад гърба си. А свекървата е абсолютно непозната. Не мога да си представя, че е наранила сърцето и душата.
А, ако трябва да сме абсолютно честни, наранената гордост не боли по-малко.

На теб години ли ти трябват, за да обикнеш някого?

Изобщо нямам предвид, че свекърва ѝ я е наранила.

# 123
След една определена възраст и след определен опит, първо се гледа, после се обиква.
Не е нужно да сме на едно мнение. И всъщност няма значение кое е наранено, важно е какво ще следва от това.

# 124
Авторке, според мен приятелят ти е използвал майка си, за да се покрие. Не си струва да се занимаваш с такъв човек. 
И занапред имай едно наум какви ги говорят приятелите ти на детето ти. Аз бих била на принципа, колкото по-малко контакти с детето, толкова по-добре, докато не си сигурна.  6 месеца по принцип не са много малко, но колко и кога сте се виждали, като той работи в друг град, ми е интересно.
Някой беше коментирал къде да се виждали, ами има ресторанти, кина и пр. Въпросният няма ли нещо апартамент, квартира, нали е към 40те?  Освен това това дете ходи и на училище, има баби сигурно, защо трябва да се виждат в негово присъствие изобщо?! Че и да говори че ще му бил баща някой, който познаваш от 6 месеца. Направо ти се чудя на акъла, честно.

# 125
Това си е част от българската култура, мъжете да се съветват с майките си когато трябва да вземат такова решение. Имах цели две гаджета, които ми заявиха че няма да се оженят за мен, защото майките им не ме одобряват. И в двата случая не съм се и замисляла за сватба, нито е ставало въпрос, но те явно са решили първо да се допитат до Мама, преди да попитат мен:smile:Simple SmileSimple Smile
Едната казала, че съм прекалено неграмотна за него, затова трябвало да търси друга. Видяла била един мой есемес, нямало запетайки където трябвало. Другата му казала, че няма начин да не съм с него заради жилището, което той щял да наследи. Тези двете жени никога не съм ги виждала, нито те мен. Може би на снимка само са ме виждали, показана от синовете им.
Отдъхнах си, че няма да се занимавам да отказвам предложения за женитба:smile:Simple SmileSimple Smile

# 126
  • Най-красивата страна
И аз мисля,че в такива случаи повечето свекърви биха казали,,не,,.
Мъжът няма деца и майка му би предпочела да си намери жена без деца.
Според мен виновен е той ,защото не е трябвало да споделя с авторката гадните подробности от разговора с майка си.Знаел е много добре,че ще я нарани.

# 127
Това си е част от българската култура, мъжете да се съветват с майките си когато трябва да вземат такова решение. Имах цели две гаджета, които ми заявиха че няма да се оженят за мен, защото майките им не ме одобряват. И в двата случая не съм се и замисляла за сватба, нито е ставало въпрос, но те явно са решили първо да се допитат до Мама, преди да попитат мен:smile:Simple SmileSimple Smile
Едната казала, че съм прекалено неграмотна за него, затова трябвало да търси друга. Видяла била един мой есемес, нямало запетайки където трябвало. Другата му казала, че няма начин да не съм с него заради жилището, което той щял да наследи. Тези двете жени никога не съм ги виждала, нито те мен. Може би на снимка само са ме виждали, показана от синовете им.
Отдъхнах си, че няма да се занимавам да отказвам предложения за женитба:smile:Simple SmileSimple Smile

Не слагаш запетаи когато пишеш смс-ки? Аз те взимам веднага.....мама каза, тя е?
Друг е въпросът как е попаднал този смс при мама?! Представям си го твоето момче  се гушнало в скута на мама, с глава облегната на рамото й и заедно четат кореспонденцията помежду ви

# 128
Не знам как можете да се връзвате на исторята, че мама е казала "Не", та затова край, просто майката е удобно оправдание, когато искаш да разкараш някоя, а самата майка най-вероятно няма никаква представа какви думи са ѝ вменени от ненагледния. Хитро - насочваш гнева към мама, която няма и да разбере, защото нали не иска и да ви вижда, а ти си оставяш целият в бяло.

# 129
Не знам как можете да се връзвате на исторята, че мама е казала "Не", та затова край, просто майката е удобно оправдание, когато искаш да разкараш някоя, а самата майка най-вероятно няма никаква представа какви думи са ѝ вменени от ненагледния. Хитро - насочваш гнева към мама, която няма и да разбере, защото нали не иска и да ви вижда, а ти си оставяш целият в бяло.
Нищо чудно да е точно така, макар че има и мамини Мунчовци, които и в тоалетната като ходят споделят с маминка цвят, мирис и консистенция.

# 130
  • Испания

Нищо чудно да е точно така, макар че има и мамини Мунчовци, които и в тоалетната като ходят споделят с маминка цвят, мирис и консистенция.

Познавам 60-годишен "мамин златен" испанец. Всяка вечер или посещава 93-годишната си майка, или ѝ се обажда по телефона, за да ѝ разкаже какво се е случило с него през деня. Ако не се обадеше до 0.00 часа, тя му звънеше по телефона. Нищо чудно, че снаха ѝ не я търпеше и, когато синчето посещаваше майка си, тя оставаше в колата пред блока, за да го чака.

# 131

То и двата варианта са отвратителни. Авторката да си пооближе раните и да е по-внимателна в следващата си връзка.

# 132
Може да е било просто по-завоалирана форма на наглеждане на твърде възрастната му майка. Ти няма ли да се обаждаш или наглеждаш всеки ден, ако майка ти е на 90+? А за нейните обаждания - това да го чува сигурно е единственият лъч светлина в дните й!
За снахата не ми се коментира.

# 133
Била съм в подобна ситуация с тази разлика, че съпругът ми не е искал разрешение, а и не мисля, че някой би посмял да му реагира така. За неодобрението и истинското мнение разбрах чак когато станахме семейство. Няма да позволя някой да ми дели децата на свои и чужди, един ден ще си отида а те ще останат. Свекървата не ми е фактор мога и да не я виждам, не държа децата ми да общуват с нея, за съжарление делим общ двор, но може да не се видим със дни. Не позволявам да се дава на само на едното дете, каквото и да било, когато се случи го връщам. Тово е моят начин, това са моите разбирания. Ако бях разбрала за това в началото, вероятно нямаше да се омъжа. Сега като я видя и изпитвам ненавист, още повече, че ако има работа все при големия търчи да помага.

# 134
  • София
. Ако бях разбрала за това в началото, вероятно нямаше да се омъжа. Сега като я видя и изпитвам ненавист, още повече, че ако има работа все при големия търчи да помага.

Ами, не си по- различна от нея, както виждам!
Насила искаш да ти обича детето от другия брак наравно със собственото си внуче, като дори не си направила опит да подобриш отношенията и полека- лека тя да го приеме.
Сега я ненавиждаш, не даваш да подари на внучето си нищо, ама ако дотърчи да помага като има работа, ще я приемеш!?

Как живеете така и как възпитавате деца с тая ненавист, не знам?

Общи условия

Активация на акаунт