Майка му каза "НЕ"

• 25 211
  • 345
  •   1
Отговори
# 60
  • Испания
Но съм очаквала поне да постъпи като мъж и да отсече .

Нормално е да го очакваш. Нормално би било и да ти каже просто, че майка му не те одобрява, но й е казал, че ти си неговото момиче и че той ще живее с теб, а не тя. За съжаление това не се е случило. Съчувствам ти.

# 61
Стана ми любопитно- той всъщност, какво каза последно?

Там е въпроса , че нищо не каза.Вече няколко дни нито се обажда, нито пише.Аз също не правя опити да звъня .
.А майка му не обича военните, а той пък точно такъв става.

# 62
Мисля, че точно това казах. Грешка направих и......си платих заради нея. Чета тук, и колкото повече чета толкова повече разбирам.

Извинявай, но ти погледнах профила, защото ми стана интересен твоят случай и помислих, че си споделил повече в други теми и много се изненадах, че си се регистрирал като Таня Митева и си започнал форумния си живот със съвети за козметик и обезкосмяване. Може ли да дадеш малко яснота по въпроса, че ми е любопитно как така хем си Таня, хем сега си мъж, който страда?

# 63
Мисля, че точно това казах. Грешка направих и......си платих заради нея. Чета тук, и колкото повече чета толкова повече разбирам.

Извинявай, но ти погледнах профила, защото ми стана интересен твоят случай и помислих, че си споделил повече в други теми и много се изненадах, че си се регистрирал като Таня Митева и си започнал форумния си живот със съвети за козметик и обезкосмяване. Може ли да дадеш малко яснота по въпроса, че ми е любопитно как така хем си Таня, хем сега си мъж, който страда?
Всъщност Таня е бившата ми приятелка, нейната поща беше блокирана, хакната или нещо подобно. Регистрирах я от моята поща. Беше одавна, преди 4 и повече години. Спомена ми не е съвсем ясен.
Та това е в общи линии.
Дали звучи правдоподобно нямам идея, а и не е толкова важно за мен

# 64
Здравейте на всички.Искам да споделя с Вас какво ми се случи, знам, че не съм единствена с този проблем.Разведена съм с дете на 12. От няколко месеца имам връзка с мъж, които също е разведен , но без деца.Преди сме били съученици от съседни курсове.и сега случайна се открихме.Двамата сме от един и същ град, но той работи в по голям град в момента.
Дойде време на каже на майка си за мен и познайте каква е била реакцията:"Сигурно е дърта, проста и с две деца".Като разбира, че съм с едно дете , освен, че не съм от тези които е изброила е казала "Аз чужди деца няма да гледам".
Все още не съм казала на детето си какво става, защото тя много се привързаност към него и ще й дойде като шок.
От него получих само отговор, че майка му направила скандал заради дететото ми.Сега не знам какво да правя.Говорихме много малко и той не ми даде гаранция за нищо.Спомена , че може да мине време и тя да се кротне.Но това не значи нищо за мен.Явно или тя е много властна или той не иска да има проблеми с нея.
Много ме обиди това, че дори не даде шанс да ме види и да се запознае с мен.Аз работя в институция и няма да се наложи да се грижат за мен и детето ми , имам и жилище, но....
Какво ще стане от тук нататък не знам.Надявам се , че това ще мине.

Не съм чела дискусията, но ще си позволя да коментирам само този първи коментар.
Явно е мъж, който не иска да разочарова мама. Не ти ли казва директно какво ще прави, а остава всичко с недомлъвки, не го брой.
Имаше един, който се въртеше около мен, и аз го харесвах, още не беше станало нищо сериозно между нас, а бяхме в обща компания, но един път, докога бяхме навън с приятели, той каза:"Вече не мога да чакам да се прибера вкъщи и мама да ми сготви нещо вкусно! Ако ще и шеф Манчев да ми сготви, като нея никой не може да я направи вкусна манджата!"  Това моментално ми секна всякакво желание да бъда с него, защото майка му щеше винаги да е над мен и нейната дума щеше да се чува-не моята.
Та и при теб е същото.

# 65
Еми, като е казала "не" и той я слуша, кажи му "чао" и толкова.  ooooh!

# 66
Виждала съм тази ситуация с една жена (+ 1 дете) и две потенциални свекърви.
Първият път се разделиха с мъжа, който също имаше дете от предишен брак и гледаше сам. Бабата не искаше да гледа чужди деца, точно като в този случай. Е, да, обаче мъжа се ожени повторно за друга с две деца, отделно направиха още едно.
С втория останаха заедно, но детето никога не беше прието от семейство на мъжа, както и от самия него, въпреки че уж той нямаше проблем с това.
В началото той караше жената да крие детето, което беше много грозно. Не го взимаха с тях на гости при бабата. Направиха и още едно дете, а първото се изнесе още щом навърши пълнолетие и прекъсна отношения с тях. Децата усещат много, когато са нежелани.
Ролята на майката е много важна и не трябва да пренебрегва детето, не и за сметка на собственото щастие.

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 02:01 от Dogsy

# 67
. Оооопс. грешна тема.

# 68
Ще напиша моето мнение от жена в същото полужение.
Разведена съм с вече три деца.Двете от първия съпруг а третото от втория.Втория беше "мамино синче" на 40г.Майка му отначало ме прие ,но след като се роди детето ни всичко се промени.Той нямаше деца.Сега сме разделени заради свекървата.През цялото време се месише във всичко а той я слушаше.Аз търпях,но сега съжалявам.В крайна сметка мъжа избра майка си."Мама каза че яденето ти е селско","мама ти помага а ти си неблагодарна че не искаш помощ" мама това,мама онова...Живеехме в мое жилище.Майка му дори оставаше в стаята ако той беше по халат след баня и трябваше да се облича.
Бих те посъветвала да бягаш с 200 км от този мъж.За мен дори такива не са мъже а мижитурки,които слушат само мама и нямат собствено мнение.Влияят се от всяка дума на всеки друг но не и от жената до тях.Знам,трудно е,но събери смелост.Мъж без характер ли ти трябва?Такъв на който мама ще влияе???Аз в последствие разбрах много истини за моята бовша свекърва-как се е опитвала да ни раздели и го е споделяла,не го е крила.Тази жена цял живот няма да те приеме.Ти не си добра партия за сина и в нейните очи.Ще прави всичко да те нарани деликатно,а той ще бъде все м/у "чука и наковалнята".Накрая мама пак ще надделее защото "мама е до гроб а жената е до време".
Смело тръшни вратата и им тегли по една БГ.Успех каквото и да избереш

# 69
Не виждам защо свекървата трябва да приема детето от предишната връзка, нито какво общо има това към отношенията между партньорите. Какво им пречи да си бъдат семейство, да си гледат децата и да и живеят, както им харесва? Едва ли не излиза, че щом свекървата няма да гледа детето, значи край - семейство не може да има. Нужно ли е на гости да се мъкнат всички като циганска фамилия, спокойно може мъжът да се вижда с майка си, заедно с общото им дете, ако се появи такова, без да води жената и детето от предишния брак, то така или иначе си има друга баба, от която едва ли ще се иска да гледа новите деца на бившата си снаха.

# 70
Абе не да го приема, аз не очаквам приемане, но все пак очаквам да няма изкуствено създавана драма и напрежение. Чак пък да не може да се види с доведено дете за едно гости...това вече ми говори за доста кукумицин в системата.

# 71
Има жени, които са родени за драмакуин и ако майката на мъжа е такава, това не може да бъде чак такъв проблем, освен ако и новата изгора не е от същия тип, а като чета как авторката се е обидила, явно е точно такава. С две драмакуин е най-добре да хванеш гората и май нашият герой се е усетил и точно това прави. С толкова драма живее ли се?

# 72
  • Бургас
Аз бях в подобна ситуация преди 13 години. Разбирам авторката много добре, усещането е отвратително. Но аз бях на 24 години. Признавам си съвсем искрено, че със сегашния си акъл, не бих изтърпяла подобно нещо, колкото и да обичам мъжа.  

# 73
  • Насред хаоса
Доколкото разбрах, никой не е питал маминка дали ще приеме детето, но пък тя се е изказала превантивно, че чужди деца нямало да гледа. Ще рече човек, че едва ли не на колене й се моли авторката. Не е длъжна да го приема, но и ако имаше поне малко възпитание и уважение към сина си - не говоря за към авторката, защото е повече от ясно - щеше да реагира по начин, който не обижда нито сина й (защото сега го е изкарала като мамино детенце, което не смее да ядоса мама), нито авторката, нито пък детето, което е най-малко виновно за каквото и да било. В крайна сметка децата на другите хора, независимо какво се е случило с двойката родители, не са изровени от боклука или хванати от гората, че да си позволяват някои, най-вече мъжки маминки, да ги категоризират като нещо такова.

# 74
Прочетох категоризации само адрес на авторката, но не и за детето й. Къде пише, че е изровено от боклука, май и част от съфорумките обичат да засилват драмата с такива заключения, които отникъде не следват.

Общи условия

Активация на акаунт