Искам да кажа ... (131)_17.07-23.07

• 56 616
  • 904
  •   1
Отговори
# 750
  • ту тук, ту там
Стейси, какво ти е? Да се оправяш, ей! Ти в лятната дестинация ли си? ММ пътува почти всеки ден до там, ама аз все не се наемам да тръгна с бебето, макар да се изкушавам. Дори все му казвам, че имам и повод да се кача нагоре (като визирам теб 😀)!

# 751
За мен пиперът е когато се изсушат чушките и се смелят на пипер. Във всички останали състояния, са си все чушки.

Подът се мие с подочистачка.
Лиле, ако се следва логиката за растението и плода, то трябва да е сушени, смлени чушки, а не пипер. Laughing
Винаги ми е забавно като сравняваме значението на думи в различните краища. Laughing

# 752
А сега си представете варненка омъжена за софиянец.....и езиковите проблеми- чушки, пиперки, мерудии....

# 753
А пода със стирка или с моп го чистиш?  Mr. Green

Със стирка разбира се, но те пък да ми кажат с какво чистеха преди да гледат рекламата на Меджик Моп. Mr. Green

А сега си представете варненка омъжена за софиянец.....и езиковите проблеми- чушки, пиперки, мерудии....

Софиянецът шанс няма. Доказано многократно.

За софиянеца не знам, но вчера един сервитьор грък ни демонстрира завидно ниво на владеене на български език и към двеста пъти повтори, че е женен за българка. Mr. Green

# 754
Че и варненките не просваме прането, а го простираме. Laughing Титина, не отваряй дума за подправките, че там е страшно направо. Mr. Green

# 755
  • Варна
От

Откакто е новата версия бета,съм само на мобилната. Ха, не помня как да напиша  любим емотиккон
Благодаря!  Гушкащ емотикон.

# 756
Стейси Hug : hug :, само че без интервалите - всичко е слято  Simple Smile

# 757

Софиянецът шанс няма. Доказано многократно.
И приятелите му, все от жълтите павета....3 часа и проговарят като мен.

# 758
  • София
Стейси, вече сериозно се притеснявам за теб...Какво беше това чудо, не знам!
Пазаренето на пипер откровено ме дразни, но на вас прощавам, защото сте ми приятелки😜 Ако обаче някой след малко сервира за вечеря салата от доматьиту, ще се караме!
Момичета, организираме морска среща на темата следващата седмица, към средата ще е, привечер. Моля който иска да се присъедини, да ми пише на лични, за да не пропусна да поканя някого, че лафът за мозъка и кърмата нали го знаете-верен е😆

# 759
Аз се записвам за срещата, писах ти на лични.
За мен пиперът е млени чушки. Всичко останало си е чушка, било то люта, червена, зелена или чорбаджийска.

# 760
  • Варна

Белинде, боря болести. С всичка сила.

# 761
Здравейте, честити именици (оня емотикон с букета)
Аз оцелях днес - 6 часово парти на басейн с десетина деца, без да мога да се топна и аз във водата Mr. Green
Поне имаше приятелки с мен и си поговорихме добре. После и роднинско парти.
Та, да ми е жива и здрава щерката 😊
Студентската ми квартира бяхме 10 човека от цяла България и един говорящ папагал. Голям купон беше, особено като зациклим на тема как правилно се нарича еди-какво си 😆😆😆

# 762
Оооо, записвам се и аз! Нека да е срядааааа.

Съквартирантката ми в общежитието беше от Белоградчик.Такива бисери имаше.Например:Дай фаража! Shocked Аз гипс, разбира се! Фараж било лопатка за боклук.

# 763
  • Варна
Разучавам новата версия.Леле, някой се оплакал от ..   

# 764
Стейси, вече сериозно се притеснявам за теб...Какво беше това чудо, не знам!
Пазаренето на пипер откровено ме дразни, но на вас прощавам, защото сте ми приятелки😜 Ако обаче някой след малко сервира за вечеря салата от доматьиту, ще се караме!
Момичета, организираме морска среща на темата следващата седмица, към средата ще е, привечер. Моля който иска да се присъедини, да ми пише на лични, за да не пропусна да поканя някого, че лафът за мозъка и кърмата нали го знаете-верен е😆

"доматьиту" не е варненско, гарантирам. От някое североизточно село може да е, но не и варненско, макар да не виждам проблем и да беше. Не разбирам защо се дразниш на "пипера" и "пазаренето". Така си говорим и това е. Аз поне не съм чувала варненец да коментира, че се дразни на "млекОто", "казАх", "рикътъ", "вудътъ" и подобни, които са просто диалект. Сега, аз не знам кой от къде е и слабо ме интересува точно във форум, но говорните особености по региони не би следвало да предизвикват дразнене в ничие ухо, обратното би било притеснително.

Като тийнка изхарах едно цяло лято в Перник и София по равно и имах лингвистичен шок. В края на периода мислех, че съм забравила български език.

Общи условия

Активация на акаунт