Искам да кажа ... (131)_17.07-23.07

• 56 682
  • 904
  •   1
Отговори
# 480
Контеса, забравяш и нещо много съществено вашият долар е с приблизително 25% по-евтин от американския. Ако нещо в щатите струва $100 при вас ще $125 за да им същата цена. Ако аз взимам 100хил. същата заплата в Канада трябва да е 125хил.  Много подценявате застраховките и данъците, също колите по 2. Бензина е по -евтин, но и разстоянията много големи, трафик и естесвено разход на гориво. Кои къщи са по-евтини в Калифорния? В кои квартали, кой скул дистрикт?

# 481
За храната предполагам цените са подобни на тези в Аляска и Хаваите. А и канадският долар е по-слаб напоследък, та съвсем. Но наистина не виждам причина цените на наемите да са в пъти по-високи в непопулярна част на Канада. И наистина получаването на спонсорирана виза отнема много повече от 3 дни.

# 482

Единствено мед. застраховки ще са по-високи. Поне на пръв поглед.

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 08:45 от Анонимен

# 483
Лена, ето Титина е насреща съшо за цените и на двете места. Нека каже колко й струва къщата тук и при вас? Колко й е шопингът на седмица за храна на двете места? Алкохол, цигари, козметика, дрехи, обувки, книги, играчки, услуги, коли и наеми?

Много зависи от градовете, но къщата му тук е колкото къщата в Калгари. Като цени, на които сме ги купували са също съизмерими. Само дето данъка тук ми е 5 пъти по-висок от този в Калгари ( половината и повече отиват за скул дистрикта), но това си е особенност на Хюстън.
Иначе скъп район, скъпа къща, хубаво училище. Това го няма в Канада.
Всичко обаче друго тук е поне на половина по евтино ( сравнявам с Калгари, защото в Торонто цените са почти като тук). Та всичко си зависи от маркета. едно е да сравниш 30 милиона с 300 милиона потребители. изчисленията ми са правени при 1CAD=1USD

Приятели са под наем в Калифорния ( близко до района от снимките). 2 бедрумс = $2400, утилитис отделно. Тук това е около $1000
Не знам с кои заплати в Калгари сравняваш, но си далеч от истината.

# 484
Контеса много ви се кефя как сменяте страни и континенти Grinning

# 485
Контеса много ви се кефя как сменяте страни и континенти Grinning
Упорити сме и няма нещо, което да сме пожелали и да не стане. Много труд и малко късмет.

Иначе Титина ме учудва. За пореден път.
Говоря си с хора от нашите професии предимно и те друго ми разказват, но Титина не е в нашите браншове на бачкаторчета  Flutter

# 486
Иначе Титина ме учудва. За пореден път.
и аз се учудвам на много неща, ама това е положението
Едно са мечтите и местене в мечтите от страна в страна, друго е реалността. Е аз съм минала през реалността, първо с виза ( преди 10 години мисия невъзможна, сега още повече, с всичките законови изменения в тази сфера и емигранти в САЩ), после и с легална емиграция. Иначе ще ти дадат съвети как те всичко от Канада ти признават, да ама не....щото съвети са ти дали хора дето хал хабер си нямат.

# 487
Мерси Титина. Вземам го предвид.
Ще ми е драго да чуя истинската част от нещата в живота, от 1во лице и затова повдигнах темата пак.

Ще пускаме за зелена карта явно Simple Smile

Защо да не ти признават всичко? Ти и в Канада и в САЩ ли доучва за всичко? Надали.

# 488
Титина, забравяш, че контесата е сменила не само държавата, но и континента. Та, си правя изводите, че има представа какво е туй емиграция.

# 489
Контеса, няма не възможни неща и не етолкова страшно местенето, а вие вече сте го играли това хоро не е биг дийл. Все пак няма езикова бариера, много неща са подобни и т.н. няма културен шок. Но! Не бих се преместила в US без уредена работа и статус. Ти как ще вземеш работна виза? Мъжът ти от работодателя, но за теб как? Пак казвам, не те дърпам, а само питам какви предложения са ви дали, какво са обещали? Аз като човек в бизнеса с визи си питам за визи  Embarassed щото работа можеш да смениш, но не и на работна виза.

# 490
Соу, това е така и няма да стане да сме нелегални. Никога не е стояло пред нас като вариант.

Не ме плаши промямата, а бюрокрацията и последващите политически решение на Тръмп. Не ми е била Америка в радара за желана дестинация за живот, но в Австралия не ни се ходи, а и на студено не ни се стои много много и така.

Лято, благодаря.

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 08:44 от Анонимен

# 491
  • София
Че вие оня ден я стегнахте къщата, бре, Контес, закъде пак сте се застягали....

И аз бях шестгодишно първолаче, спящо на обяд, ама не бяхме по сендовска, а някаква друга система. И до 3 клас беше, не до 4.  Не помня обаче много да съм му се кефела като Белинда - ама и аз като цяло заобичах училището чак в гимназията.

# 492
Че вие оня ден я стегнахте къщата, бре, Контес, закъде пак сте се застягали....

И аз бях шестгодишно първолаче, спящо на обяд, ама не бяхме по сендовска, а някаква друга система. И до 3 клас беше, не до 4.  Не помня обаче много да съм му се кефела като Белинда - ама и аз като цяло заобичах училището чак в гимназията.
Пантелей пътник, сме ние.
.  У нас не се стои. Само аз мързелувам повече, но мм е фурия.

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 08:43 от Анонимен

# 493
Хич не ги мисля аз стегнатите къщи и въобще нямам сантименти към дом, освен за този на баба ми и дядо ми.

Контесо, кефите ме, с такъв замах обичам да се живее.

# 494
Чек, благодаря.

Убедихме се, че нищо не идва наготово и ако искаш нещо, трябва да си го изработиш сам. Независимо от пречките.

Няма смисъл от протакване и надежди. Няма много време в този живот и затова е добре да се живее със замах, иначе утре може да ни няма или ще остареем без да сме видели нищо..
Много сме жадни за още и това е и прокоба и благословия донякъде.

Общи условия

Активация на акаунт