73 СОУ - гимназиална степен /тема №2/

• 82 697
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Обърках се с една от майките на миналогодишен осмокласник/ чка и запомних, че и мат , и бел бяха на Анубис. Аз съответно питах за Христоматията по Литература, но така и не се разбра коя от двете е: на Просвета или на Бг учебник.

# 226
  • София
Обадих се на колежката, която ще води БЕЛ на 8 клас. Тя каза, че ще работят с учебника по Литература на "Анубис", но е хубаво да прочетат през лятото:
Старогръцки митове и легенди
Дон Кихот, Хамлет, Декамерон, Антигона.
Могат спокойно да ползват адаптираните издания на " Библиотека за ученика".

# 227
Обърках се с една от майките на миналогодишен осмокласник/ чка и запомних, че и мат , и бел бяха на Анубис. Аз съответно питах за Христоматията по Литература, но така и не се разбра коя от двете е: на Просвета или на Бг учебник.
Христоматия няма. В учебника на Анубис са публикувани всички текстове за изучаване, макар и в съкратен вид (пропускани са не толкова важни моменти или пък части от произведенията са преразказвани)

# 228
Много благодаря за последните два отговора, Вашият и на Ганис. Полезна информация. Аз си мислех, че пълните откъси са в Христоматията...

# 229
  • София
Класните ръководители на деветите класове за учебната 2019-2020 година:
9а - Стефка Петкова- Химия
9б - Анета Шопова- ФВС
9в - Ганка Симеонова- Математика
9г - Силвия Костова- БЕЛ
9д- Анна Танева- НЕ

# 230
Скрит текст:
9б - Анета Шопова- ФВС
9г - Силвия Костова- БЕЛ
9д- Анна Танева- НЕ
Благодарим Ви, ganis! Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye Имате ли информация кои предмети ще са на немски език в 9 клас?

# 231
  • София
Да. Физика, Химия, История (първи срок), География, Философски цикъл, Музика.

# 232
A класните и учителите по немски език на 8те класове може ли да ни кажете, Ганис, моля ...

# 233
9б - Анета Шопова- ФВС
9г - Силвия Костова- БЕЛ
9д- Анна Танева- НЕ

Тази година 8-мо класниците са 4 паралелки ако не се лъжа. Защо е намален броя? Доколкото разбрах "в" е френската паралелка, а останалите как са разпределени?

# 234
  • София
Приемът на осми клас се осъществява през година по 5, съответно през година по 4.
Тази година 8а и 8б са с РЕ, 8в с ФЕ и 8г с АЕ.

# 235
А класните знае ли са кои са на горните паралелки...?

# 236
До стаята,в която ни записваха,имаше изнесено табло-на него пишеше:за родителската среща-на 12.09,за задължителен елемент от униформата-по един всеки учебен ден,както и информация за учебните планове /брой часове/ на отделните паралелки по класове-а и б руски, в-френски и г-английски/.Вътре в стаята ни казаха-разлепени списъци с учениците по класове и класни ръководители ще има на входа преди родит.среща ☺
Ганис, класните ръководители от 9 до 12 клас ли са или всяка година различни?

# 237
  • София
По принцип класният ръководител извежда класа до края. Понякога може и да се случи смяна на класен по различни причини, но това е изключително рядко.

# 238
Тази година племенницата ми беше 9 клас в друго столично училище (също с НЕ) и иска да продаде старите си учебници. Имате ли информация относно учебниците през следващата година или дали ще се качат  на сайта на 73.?

# 239
Здравейте на всички!
От няколко месеца следя темата като гост, вече имам седмокласник и
засега сме се насочили към това училище, така че реших и аз да се включа. Ще се радвам, ако дискусиите продължат, и много ми се иска да следя развитието на темата!

Общи условия

Активация на акаунт