73 СОУ - гимназиална степен /тема №2/

• 81 193
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Шарлот, не се знае със сигурност дали другите две, освен вашата класна, са напуснали заради опасения покрай Ковид Wink Ако беше непременно така, има далеч по-възрастни  от тях и попадащи в рискова група дами, които обаче са си там.

Не мисля, че г-жа Р.се е пенсионирала заради опасения от вируса. По-скоро не ѝ се понрави дистанционното обучение и перспективата за такова може би я е накарало да излезе в заслужена почивка. Това са си мои разсъждения де.

saffron, минах го аз този документ за мерките отгоре-отгоре. Мернах това за маските, но реших, че по-надолу някъде (, където вече не четох) се уточнява кога и как да бъдат с маски.

баница йованица, само информативно питах за класната. Да ви знаем 8мокласниците кой къде е разпределен.

Kari2019, и ние бяхме чели неласкави отзиви за тази госпожа, но в гимназиален етап (мисля, че и тази тема е за него), когато децата учат езика интензивно и 8-ми клас е изключително важен.

# 631
  • София
Здравейте, и аз, както и всички родители от класа, бяхме неприятно изненадани от решението за маските ( наистина в правилата е записано в цялата сграда, но се надявах аз да съм буквалиста и да не чета правилно...).  Нашата класна е Петкова, идва от прогимназиалния етап, надявам се да се справи, но тъй като й е първи випуск изглежда желанието й е голямо. Направи ми впечатление, че учителите са млади и ентусиазирани ( особено г-жата по философия). За г-жата по математика разбрах от родители, които продължават от 73-то, че е много сериозна и изискваща, то доста й личеше, което е много добре.
Не знам как ще издържат децата, аз за час и половина родителска среща се прибрах с главоболие, а те ще прекарват по половин ден в у-ще....
За униформите и на мен ми казаха при записването, че не важи за тях, а сега ще трябва бързо да купуваме, да се надяваме, че ще има....

# 632
Ще има! Купете 1 суичер( и то летен, който може да се носи и под яке) и 2 лакости — сините избеляват! Тази година ще се гледат маските, униформите ще са на 2 план ...😀

# 633
  • София
Вчера ни каза, че няма да има стипендии за 8-ми клас, искам да попитам това практика ли е? Когато четох правилата за стипендиите на сайта, бях останала с впечатление, че стипендии се отпускат след завършено основно образование на база успех от предходната година за първия срок.

# 634
"2. Носене на лични предпазни средства (маски или шлемове).
Носенето на маска или шлем е задължително:
- в общите закрити части на учебната сграда - преддверие, фоайета, стълбища,
коридори, санитарни възли, медицински кабинет, учителска стая, библиотека, бюфет и
столова (освен при хранене) – за всички ученици, учители, в т.ч. от външните за
институцията лица;
- в класните стаи и другите учебни помещения (бази за учебно-практическо обучение,
кабинети, физкултурен салон) – от учителите, които преподават на ученици от повече от
една паралелка/клас/етап, в зависимост от прилагания в училището модел на дистанциране
(между паралелки/класове/етапи). При учители, които преподават само в една паралелка
носенето на защитна маска/шлем е по тяхно желание;
- в училищните автобуси.
Носенето на маска или шлем в класната стая от учениците е по желание."

това е наредбата на министерството. на каква база директорът ще решава да се носят маски в час? от примерно 12ч до 19ч? нали сме наясно, че тези деца ще са в хипоксия и ще се разболеят от собствените си бактерии? колко маски на ден ще носи за смяна? какво е това безумие въобще???

да се допълня - и в МОН, и в здравеопазването току-що звънях - няма право да задължава учениците да носят в час. аз ще пусна сигнал, не е ок. и ще е крайно време да се сложи сапун в тоалетната...

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 11:39 от fairytale lady

# 635
Вчера ни каза, че няма да има стипендии за 8-ми клас, искам да попитам това практика ли е? Когато четох правилата за стипендиите на сайта, бях останала с впечатление, че стипендии се отпускат след завършено основно образование на база успех от предходната година за първия срок.

миналата година имаше, не знам защо тази няма

# 636
Защото има много отличници след ДО!!! 😂  А сега сериозно - аз също се замислих как ще се изпълни това за стоенето с маски в часовете: аз пътувам 15 минути с маска  в автобус и после съм като пребита ... Министърът пак се е изказвал: нямало да има наказания за ученици, които няма да са с маски в часовете — явно и родители пак са ги подгонили с въпроси; ами като няма да има наказания - как тогава ще се спазва тази процедура?  И обсъдена ли е с медицински лица...? След 6 часа с маски на какво ще приличат тези деца ...? А пък вътре по стаите си представям каква ще е веселба: тийнове на маскен бал!!  Изобщо — дали да не превключваме вече на ДО?!

# 637
Защото има много отличници след ДО!!! 😂  А сега сериозно - аз също се замислих как ще се изпълни това за стоенето с маски в часовете: аз пътувам 15 минути с маска  в автобус и после съм като пребита ... Министърът пак се е изказвал: нямало да има наказания за ученици, които няма да са с маски в часовете — явно и родители пак са ги подгонили с въпроси; ами като няма да има наказания - как тогава ще се спазва тази процедура?  И обсъдена ли е с медицински лица...? След 6 часа с маски на какво ще приличат тези деца ...? А пък вътре по стаите си представям каква ще е веселба: тийнове на маскен бал!!  Изобщо — дали да не превключваме вече на ДО?!

няма как да има наказания, при положение, че не са задължителни в час. системно имат по 7-8 часа на ден, плюс транспорта, това наистина прави някакво време от 6.45 до 14ч - пълна идиотия! как ще говорят и ще ги изпитват с  тези маски като доказано не поемат достатъчно кислород? това да не са здравни работници, че да им вземем здравето по цял ден с маски да стоят? и с колко маски всеки ден да тръгва, че да не развъжда бактерии? ама наистина яхнах метлата - до миналата година не им беше важно, че няма с какво да си мият ръцете, че тоалетните не стигат, че вечер са на училище до никое време, защото няма стаи, сега изведнъж ще предпазваме целия свят като си задушим децата...

# 638
  • София
сега ни писа новата класна: ще има стипендии за осми клас на база на резултатите от НВО

# 639
Има публикувани учебници на сайта Simple Smile Ще избегнем големите опашки Simple Smile

Благодаря на училището, че обърна внимание!!!

# 640
Това е много добре, защото при липсата на родителски срещу, ако чаках на информация от тийна, щяхме да се вместим с учебници около Деня на будителите ...

# 641
това пък що за недомислица е:

IX „а“, IX“б“ и IX „г“ клас – „Даниела Убенова“, учебници за 8. клас – част 1 (общообразователна подготовка) и учебник 9. клас – част 2 (за ученици, изучаващи интензивно чужд език);
IX „в“ –?

# 642
  • София
това пък що за недомислица е:

IX „а“, IX“б“ и IX „г“ клас – „Даниела Убенова“, учебници за 8. клас – част 1 (общообразователна подготовка) и учебник 9. клас – част 2 (за ученици, изучаващи интензивно чужд език);
IX „в“ –?
9а,б,г клас по История са при Милена Менкова, а 9в клас са при Недялко Петков. Явно той все още не е предоставил информация за учебника.

# 643
На вчерашната родителска среща беше направена група на 8Б клас във фейсбук, но аз есе още не я намирам. Дали има тук някоя от майките  от класа? Simple Smile

# 644
  • София
В списъка с учебници за 11 клас има доста неизвестни. Относно маските- без думи Mask

Общи условия

Активация на акаунт