Помага ли ви мъжът Ви в гладенето?

• 24 824
  • 326
  •   1
Отговори
# 75
JoyJoy

Е пробвай, наистина е по-лесно човек като свикне.
Не съм засичала, но не ми отнема повече от 3 - 5 минути на риза.
А, мерси, няма нужда Joy
Риза съм гладила няколко пъти като ученичка, когато ми трябваха джобни.

# 76
Аз колко пари давам за химическо чистене (Удрям се по главата). По едно време плащах на жена да ми глади дрехите, но тя се справяше по-зле и от мен та спрях. Утре ще си пусна филм и ще пробвам наученото. Имам цял куп с дрехи, които си седят в коша от незнам кога.

# 77
  • София
Добре де, лятото какви дрехи, материи по-точно, носите, че не ви се налага да гладите. Много мразя да гладя, ама лятото се налага. Confused

# 78
Не глади мъжът ми. Аз гладя понякога - ризи, нещо ленено...
Какво да те посъветвам, авторке - виж какво може да не се глади и не го глади, а на човека ризите изглади наведнъж пет-шест. Може пък да трябва да ходи изгладен.
Тъпо е да се карате за това.

# 79
Тъпо е да се карате за това.
Тя не се кара, той се кара.
А че е тъпо, тъпо.

# 80
Всеки у нас, включително 16-годишният ми син може да глади и глади при нужда не само собствените си неща, но и тези на останалите. Разпределяме си домакинските задължения, нищо не приемам като помощ, аз не съм слугиня, че да ми помагат, ако и когато им скимне.

Мъжът ми трябва да ходи с костюми, ризи с дълъг ръкав и панталони всеки ден без петък. Всеки вторник и петък във фирмата им идва човек от компания за химическо чистене, с която имат договорености и ползват някакви отстъпки. В петък си дава дрехите, които е носил през седмицата и в понеделник му ги връщат изчистени, изгладени, всичко прибрано в отделна торба. Много удобна услуга и съвсем поносима като цена. Понякога и мои дрехи давам, ако са по-капризни и ме е страх да не ги повредя с пране и гладене вкъщи.

Можеш да предложиш на мъжа ти да си дава дрехите на химическо. Особено за официални панталони с ръб химическото чистене цена няма.

# 81
Да ви имам проблемите честно ,колко пък да е трудно да се извадят няколко дрехи или да се дават на химическо чистене не е чак толкова скъпа услуга

# 82
Ами да, мъжът обаче нито иска да си ги глади, нито да ги дава на химическо, а вменява това като задължение на жена си.

# 83
  • София
Е, и? Какво като ѝ вменява? Да си вменява каквото иска. Тя има уста и може да откаже, нали?

# 84
Да ви имам проблемите честно ,колко пък да е трудно да се извадят няколко дрехи или да се дават на химическо чистене не е чак толкова скъпа услуга
И тя това се опитва да обясни на мъжа си, но явно за него е огромен проблем да ги тръкне или да си ги занесе на химическо.

Въпреки че за мен химическото не е вариант. Не усещам дрехите така чисти като след пране.

# 85
Е, и? Какво като ѝ вменява? Да си вменява каквото иска. Тя има уста и може да откаже, нали?
Явно  му отказва, щом се карат по въпроса, пък и той не се съгласява да поеме отговорност за собствените си дрехи.

# 86
  • София
Ами голям човек е, може да избере дали да си изглади дрехите, дали да ходи намачкан, дали да ги дава на химическо...

# 87
Точно ти ли ? Вярно, че гладенето не е като хрема при близнаци, ама все пак... Joy

# 88
За мен няма да е проблем да изгладя дрехите на мъжа ми поне тези с който сутринта ще ходи на работа ,ако е нещо като риза и панталон .

# 89
Това си е твое решение.
Но не може някой да ти се сърди, защото не щеш да му свършиш работата. И то защото го мързи.
Все едно ти от утре да кажеш на мъжа ти, че трябва да ти глади всички дрехи и да е велик проблем, ако ти откаже.

Общи условия

Активация на акаунт