Ваканционна на мамите от ИБ

• 34 712
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
  • NE
Пънче, имате ли алергии в семейството или просто си била предпазлива? Аз имам чувството, че една алергие е заложена и е въпрос на време за да се отключи.
В този ред на мисли много съм джаста праста с Алекс. Никакви ограничения не си налагам в храненето освен твърд алкохол. Дори кафе, бира или вино си пия без притеснения.

# 181
  • В сърцето на любимия човек
Нито един член на семейството в нито един от двата рода (моя и на ММ) няма алергия. Аз като малка съм кашляла пролетно време от тополите в София и като се преместихме във Варна съм го израстнала. Затова вчера след като помислих малко се усъмних дали обривът не е провокиран от някоя друга съставка в сиренето, а не непременно от белтъка на кравето мляко и ще пробвам с Хармоника. Така или иначе имам час за Димитров и реакцията на Йоан не е тежка.
Иначе аз бях предпазлива по съвет на консултантката по кърмене. Жената ми каза, че има все повече алергични деца и е по-добре да се подходи внимателно до захранването на детето.

# 182
  • София
Пънче, моя получаваше обрив само от един вид кисело мляко, уж специално го търсих да е от мляко, с други видове проблем нямаше.
Сега какви ли не гадости слагат във всичко.
Виж си там лекарите, ама не го лишавай от млечни заради едно сирене.

# 183
  • В къщурката на хълма на феите
педиатърът ми каза като родя да не ям млечни, риба, цитрусови и изобщо алергени.
в Холандия примерно съветват бъдещите майки да не се ограничават от никаква храна, ако се чувстват добре да я ядат /с изключение на морски дарове всякакви/, тъй като по този начин детето се запознава с храните през плацентата, но без да страда от някакви реакции .. един вид като ваксина .. след това дори лекарите не дават предписания за определени храни да се избягват, както примерно у нас е с ягодите, малините и т.н., тъй като децата вече са запознати с тях буквално от майчината утроба .. същото нещо важи и при кърмата .. единствено при деца с АД се налагат някакви ограничения и те пак не са крайно рестриктивни .. сега, не казвам, че трябва да сме на принципа видяла жабата, че подковават вола и тя вирнала крака, но ако аз бях на твое място нищо нямаше да спра ..

начи днес щото е събота и пак се разбих .. правих кренвиршки и пица, по желание на съответните членове на семейството, направих 16 буркана кисели краставички, изстрелях Мецан и майка ми до село да ги сварят, че тук няма как, храних деца, сложих Здравко да спи, събирах пране, прах /после ще простирам и пак ще пера Grinning /, ударих една бърсалка из къщи и напраО пак нищо не усетих от почивния ден .. още от сега се изприщвам, че в понеделник пак съм на работа .. хъх ..

# 184
  • Варна
педиатърът ми каза като родя да не ям млечни, риба, цитрусови и изобщо алергени.
в Холандия примерно съветват бъдещите майки да не се ограничават от никаква храна, ако се чувстват добре да я ядат /с изключение на морски дарове всякакви/, тъй като по този начин детето се запознава с храните през плацентата, но без да страда от някакви реакции .. един вид като ваксина .. след това дори лекарите не дават предписания за определени храни да се избягват, както примерно у нас е с ягодите, малините и т.н., тъй като децата вече са запознати с тях буквално от майчината утроба .. същото нещо важи и при кърмата .. единствено при деца с АД се налагат някакви ограничения и те пак не са крайно рестриктивни .. сега, не казвам, че трябва да сме на принципа видяла жабата, че подковават вола и тя вирнала крака, но ако аз бях на твое място нищо нямаше да спра ..
+1

# 185
  • до едно тепе
И с двамата не съм се ограничавала в храненето. Според нашата педи кърмачките трябва да внимават с всички алергени, но не и да ги ограничават напълно, ако детето не показва проблем. Примерно яде ми се портокал-да си взема 2-3 парченца, но не повече от половин. В началото ги наблюдавах примерно като хапна грах дали ще имат някакъв дискомфорт. Като нямаха на следващия път ядях повече. Прясно мляко не обичам особено и само с об. бисквити ям, та се случва рядко. Сирене ям доста и толкоз с млечните. Обаче реално мляко под някаква форма има навсякъде почти из разните купени сладки неща. Вече дори на солетите Хрус Хрус за бебета пише,че може да има следи от мляко ooooh!
В групата във фейса за АБКМ една от майките точно това, което Меца написа, че ако майката яде през бременността алергените бебето е запознато вътреутробно с тях и тя му предава и антителата към тях. Т.е е по-добре да не ги спира напълно.
Сега не ям млечни, телешко и соя. Чета всеки етикет и внимателно избирам какво да хапна. От няколко дена съм и без тестени и каквато и да е захар. Няма да ви казвам колко ми е трудно да си измисля закуска. Обяд и вечеря не толкова, ама закуската ми еееее кошмар просто Crazy
Оставям ви,че ме чакат бисквити за месене. Лиглата съгледа един пакет обикновени със следи от мляко( баща и ги скрил уж) и обещах да и направя докато спи. Whistling

# 186
  • Северозапада
Меци, аз бях също на мнение, че през бременността и кърменето не трябва да се ограничават храни. Ние също нямаме алергии в семейството. За мен АБКМ  беше шок. Може би затова при втора бременност бих избрала да съм предпазлива с млечните най-вече.
Вече няколко седмици подред сме на село през почивните дни. Не очаквах, че на София ще и хареса и няма много забавления. Какво да и приготвим набързо? Мисля за пясъчник с капак, люлка и басейнче.

# 187
Мраве и аз съм малко шокирана, още повече , че Ради няма хранителна алергия, а респираторна. И прави реакция към ухапвания. А и АД , който се отключи след ваксина и вече го израстнахме. Незнам как бих оцеляла без никакви млечни, та аз от това живея 😶.  Сигурно ще ги спра в началото и ще се захранвам внимателно , и ще следя за реакция.

# 188
  • shumen
Пънче,и аз действам като Поспалчето.Гледам да ям нещо,ако ми се яде.
Месечинке,и Дени ходи с дядо си на цирк снощи.Аз бях на работа и не знам как е минало,но чакам с нетърпение да се съмне,за да ми каже как е било.

# 189
  • Sydney
Влизам само бързо да ви "почерпя" за рожденият ми ден кратен на 11, Хаха
https://www.google.com.au/search?q=cake&prmd=ivmn&source … rc=UAf9-V9sWXOq4M:

# 190
  • shumen
Бени,да си жива и здрава.

# 191
  • NE
Бени Честит рожден ден! Бъди здрава, щастлива, обичана и късмет във всяко начинание.

Скрит текст:

# 192
  • Бургас
Бени, честита да си! Много щастлива и здрава. Весел празник  bouquet bouquet

Днес последен ден от отпуска, мрън, мрън. Хубавото е , че август пак ми дават 1 седмица и ще се занеса до Хасково да видя нашите и да видят детето, мъжът е на работа обаче  Tired Tired

# 193
Бени, честит празник! Здрава да си, спокойна и щастлива... Леко да минаваш през изпитанията и късметът да е с теб?
Сигме, как сте?
Моме, къде си? Как са момчетата?

# 194
  • В сърцето на любимия човек
Честит рожден ден, Бени! Бъди жива и здрава, много щастлива и нека сбъдваш мечтите си с лекота!

Общи условия

Активация на акаунт