Ваканционна на мамите от ИБ

• 34 706
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Фейчке, не е ли много рано. Ние нали сме заедно, та за това се чудя  newsm78 newsm78 Явно си ранно ову, за сметка на мен.... Айде стискам палци да я засечете следващият път  Hug

# 646
Чери,  предишната дата на Ц е 30.07, вчера беше 27-мия ден Simple Smile При мен варира между 26-28 дена, като О е на 14-ти ден. Благодаря ти за пожеланието Heartbeat

# 647
  • Варна
Рокси,
пак ли забира на ТМ Shocked Стига, бе, какво е това нещо? На Иви и Тео поне вече са зараснали напълно раните, нали?

# 648
  • Сливен
Да, на Тео и Иви вече зарастнаха раните, но при баща им, поради неадекватното лечение, отново забира, просто си трябва цял курс на лечение с антибиотик, след като се изчисти гнойта, какъвто нямаше нито при него, нито при Тео, нито при Иви. Иви е със силен имунитет и явно се пребори, но ме е страх да не дреме и в нея тази бактерия. Сега поне се надявам на нормална микробиология и най-накрая а я разберем тази бактерия и после ще говоря с личната на децата, ако трябва да мине и Иви някакво лечение за всеки случай, да не вземе да избие отново и при нея. Нашата грешка е, че отидохме в тази некадърна болница, разчитахме на хирурга-познат и той вярно е добър в манипулациите, но в лечението после - явно не.
Това при нас вече придоби огромни мащаби и като поражение, и като време - от 4-ти август се мъкнем по болници и още не сме приключили - добре че поне децата са вече добре!

# 649
  • Варна
Ама то нали се знаеше каква точно е бактерията? И всъщност при положение, че рана вече няма как може да се изолира и откъде? Не смятам,  че може "да дреме" някъде, в крайна сметка телата ни не са стерилни и в тях дремят всякакви микроорганизми, въпросът е да не им се дава възможност да се размножават.

# 650
  • Сливен
Вече съм убедена, че нищо не са изследвали - при последния преглед ММ е питал и искал документ за бактерията и "големият" доктор му написал на един лист за рецепта - Ешерихия коли, което е повече от малоумно, защото това няма как да е истина. А при ММ не забират старите рани, а на нови места, така че предполагам , че ще успеят да изолират нещо. Иначе, това което пишеш, че няма начин "да дреме" ме успокоява, защото и ако при Иви стане отново нещо, ще се гръмна. От цялото напрежение и тревоги 10 дни след началото на всичко ми се изгуби гласа, 7-8 дни бях така, за първи път ми се случва подобно нещо - толкова дни да не мога да говоря, освен това смуках Хомеовокс и пак не се оправих. Омагьосан кръг и това е, няма излизане  Sad

# 651
  • Бургас
Вземете направете изследване задължително да я хванете тази бактерия, най-малкото да си знаеш с какво имаш работа  Peace Една микробиология с антибиограма е средно между 10-15 лв. Направете я в лаборатория на ХЕИ или РИОКОЗ.

Мен вчера едни познати малко ме изнервиха, знаете че съм спокойна и приемам нещата до степен на дебилност, ама понякога и мен ме избиват лудите, а вчера беше такъв ден. Първо се разбрахме да се видим с едни познати, те са с близнаци и пътуват от Пловдив/идват на море/. Верно е, че се виждаме 1-2 пъти годишно, ама вчера минаха някои граници. Като се чухме нищо не казаха, седнахме на една пицария с детски кът и от дума на дума, защо е с памперс момиченцето, поръча и само с картофки и тя вика, ми тя от 2 дена е с разстройство , коремчето и не е добре  Tired Tired Притръпнах леко, ама викам каквото такова, вече бяха играли 20-30 минути. После дойде да я храни и видях афтите по устничките и като се изкашля 2 пъти и ми стана ясно, че са коксаките. Стиснах зъби и нищо не казах, ама гледах да се ометем по-бързо. Разочароваха ме, уж са интелигентни хора и се водят наши приятели. До колкото знам ще ходят с друга двойка на море с детенце....Ивейн е карала коксаките и сиииилно се надявам да е този щам и да не я тръшне. Надрусах я вчера и се услушвам  Tired Tired Praynig

Слизаме после пред блока, на площадката пред нас, която е основно за бебета- 2 кончета, катерушка, бебешка люлка, пързалка и заградена. Ясно пише за деца до 11 години да не се влиза с колела. Дойдоха една групичка 3-4 младежи, качват се всичките на бебешката люлка и карат ролери, а между тях играят нашите и бебета. Скарах им се, те на височина и големина бяха по-големи от мен. Почнаха да ми отзаяват и им казах да извикат родители. Дойде един баща с майката, оказа се познат на мъжът ми . Почна и той да ми зее къв ми бил проблема, детето му било на 11. Викам хубаво е на 11, ама зад блока има площадка за по-големи, широка е и има място за каране, да ги прати там. Можело да си седят, те от 3 годишни карали, нямало да направят беля и на табелата пишело без колела не без ролери. Викам те ролерите са на колела, не са на въздушна струя. Кипна ми, честно. Ей заради такива простотии, грам не ми се седи в България, честно. Родители учат децата си как да не спазват правилата и да се правят на интересни. Утре ще реши туй гаменче, че всичко му е позволено и няма значение, какво му говорят възрастните. Айде на мен зееше, ама и на една жена възрастна, която беше с малко детенце и тя се опита да му каже, че не е редно , може да нарани малките трябва да мислят като големи, да излезат да свалят ролерите и пак да дойдат. Онзи и застана на ф и вика- Ако не излеза какво? ooooh! ooooh! ooooh!

Няма оправи....и не е като да няма къде да играят, Бургас специално е доста добре организиран, има изградени и писти и пространства за по-големи и то на сравнително равни разстояния. Има за всички. Инат и простотия е само и на детето и на родителите.

# 652
  • В сърцето на любимия човек
Прахче - пробвах сирене Елби и Хармоника. Приемам предложения за по-добри на пазара.
Може би сбърках, че не му предложих АМ преди сиренето, но той отказа пюретата с АМ, които му предложих и реших да си спестя купуването на поредното нещо, което няма да яде. Може би трябваше да започна с козе сирене, не знам вече...
Отделно Йоан сутринта така пищя, очевидно от болка, че ме ошашави. ММ видя в устата му нов зъб, дадох Камилия - никакъв ефект ; Панадол - повърна го на фонтан и се успокои. Все пак го заведохме на дежурен кабинет, казаха, че явно като сме давали Панадола е глътнал въздух при преглъщането (той рева и пищя, та ММ само изпръска спринцовката в устата му по най-бързия начин) и затова е повърнал. Поразходихме се с колата и заспа и сега чакам да се наспи.

Рокси - радвам се за децата, дано скоро и ТМ да се възстанови. Голяма беля се оказа това, ужас Sad

# 653
  • shumen
Рокси,ще го водя да му леят куршум пак задължително,че доста се уплаши.
А при Вас радвам се,че Иви и Тео са добре вече.Дано се оправи скоро и мъжа ти и разберете каква е тази гад.
Фейче,да ти кажа спа много неспокойно снощи след това Дени.Уж добре заспа към 11,но към 3 някъде се събуди с рев и писък.Попитах го какво му е тогава и каза,че го е страх.Днеска оправиха асансаора,но е уплашен сега и не иска да се качва.От сутринта на 2 пъти излизаме,но той слиза и се качва пеша.
Пънче,дано се успокоил Йоан и нямате повече проблеми.
Прахче,как обичам само такива несъобразителни родители дето си водят децата болни да знаеш.Аз,ако бях на теб и разбера ли веднага си плащам сметката,грабвам си детето и изчезвам.
А и от такива дето карат колела и ролери дето им падне ми е писнало.Навсякъде ги има и са нахални.Едно такова ми идеше да го пребия преди време,че така беше бутнало и ударило на позната,детенцето и,че и едва не мина отгоре му тогава.

# 654
  • В къщурката на хълма на феите
Пънче, Мравче установих, че рецептата я пазя само по този начин записана, но както казах меря с чаена чаша от 200гр /може да се ползва и мерителната чашка към хлебопекарната/ ..

# 655
  • Бургас
Пънче, махни изцяло млечните за месец -2 и почни наново, с кисело мляко, после козе сирене/казват уж че е най-близко до човешкото, по магазина има разни био, пробвай първо с тях/ т така малкоо по малко , много внимателно  Peace

# 656
  • до едно тепе
Аз бих си спазвала предписанията на лекаря. Много зависи към какво от млякото реагира. При Бубето е казеина,но реагира и на лактозата в ентерола.
Рокси дано вече се справите с гадините и мъжа ти и децата да се оправят. Hug
Пффф прибрахме се. Купонджийката спа малко в колата и сега се криви за всичко. Предполагам,че ден два ще се вкарваме в пътя Tired

# 657
Дани, ще ме убиеш с твойте куршуми. Верно ли помагат?

# 658
  • Варна
Сигме, помагат. 1 път са ми ляли след голяма уплаха, не можех да спя, сънувах ужасяващи кошмари, страх ме беше да си затворя очите ... Сега, когато мога ходя на църква и поръчвам молитва, или давам на дреха да се чете.
Пънче, по-добре си спази препоръката на лекаря, за да не береш ядове после или потърси мнението на други алерголог и гастроентеролог.

# 659
  • В къщурката на хълма на феите
Аз лично бих потърсила 2ро мнение ..

Общи условия

Активация на акаунт