Ваканционна на мамите от ИБ

• 34 706
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
  • В къщурката на хълма на феите
Преди време бях чела нещо за връзка между реда на избиване на зъбите и рахит
твърде много четеш .. освен това що даваш вигантол? то в това слънце, Йоан си е събрал вит. Д за деня за около 5 секунди на слънце .. знаеш ли, че безсъние, нервност и рев на поразия са симптоми на предозиране с вит. Д ..

п.с. на есен ако искаш още да даваш вит. Д си купи натурален вит. Д примерно на Джеймисън .. вигантола е възможно най-синтетичния смотан вит. Д на света ..

# 31
  • до едно тепе
Времето на никнене и реда са си строго индивидуално. Виждала съм бебе с поникнал първо кучешки зъб. Имаше много смешна усмивка hahaha
Пънче, а вкъщи ли сте си. Ако не, не се чуди. Усещат и стават по-неспокойни. Боряна вкъщи спи най-спокойно по принцип.
Бени това твойто дете си е страшно камикадзе  Shocked Добре, че не пострадала сериозно Hug

# 32
  • Sydney
По спомен на Ема й излизаха зъбите първо четири долу (щото й казвахме булдог)...

# 33
Пънче, щом имаш време за подобни притеснения, значи ти е време за второ  Laughing Hug
Много неща изпуснах в последните дни, съжалявам. Чудя ви се кога намирате време да пишете толкова. Двете деца са с тотално различен режим. Стават към 7 - 7:30, почва се перални, простиране (баткото го отучваме от нощните памперси и горе-долу всяка сутрин е напикан), после закуски, оправяне, към 10 излизаме, отиваме да пазаруваме, да вземем детската кухня, и свеки се прибира с бебо, който към 11:30 -12 заспива. Аз оставам с големия да дивеем, прибираме се чак към 13:30, мия го, нахранвам го, в това време дребното се събужда, свеки го поема пак него, аз отивам да приспивам баткото. Отнема ми около 40 мин. средно. После отивам да видя бебето, което е във вихъра си, играем с него, към 17 свеки си тръгва, аз приспивам бебето, след 1/2 час баткото пък се събужда. Храня го него и излизаме с него, а бебо го оставям на ММ. Прибираме се към 20:00 с баткото и влизаме в банята директно. После давам вечеря на бебо и отивам да го приспивам, ММ в това време дава вечеря на баткото и към 22:30 отива да го приспива. И двамата сме гроги Simple Smile Междувременно всеки ден се готви по не знам вече колко пъти на ден, гледам и що-годе чисто да поддържам, а те и двамата разхвърлят на поразия. Те така.....

# 34
  • В сърцето на любимия човек
Във Варна сме, а и баща му се върна в София, защото има работа. Мисля, че няма да ви изненадам, ако ви кажа, че щом ме види да се обръщам и да се отдалеча на повече от метър, започва да реве...

Мецо - педиатърката ми каза да продължавам с Вигантола по 1 капка, защото аз много го пазя от слънцето заради фотоконюктивита. Имай предвид, че се сещам през ден-два за него и давам направо 2 капки. Случва се и по цяла седмица да не давам. Той не пие АМ и отказва кашите, така че няма храна, в която да има добавен вит. Д и да се притеснявам от предозиране.

# 35
  • Варна
Моме,
щом се събужда мокър всяка сутрин мисля, че е абсолютно излишно и неоправдано да се мъчите взаимно. Изпускането през нощта е неволно, на нощно стискане не се "приучва". Това не е като дневния памперс, когато "учиш" да сигнализира и да си казва и да стиска, докато го сложиш на гърнето. Нощният памперс се маха, когато видиш, че повечето сутрини е сух, това е индикация, че детето вече умее да се контролира. Другото е просто безсмислено.

# 36
Месечинке, има все пак и сухи сутрини. А и голям е вече, на 3 години, стига с тия памперси си мисля  newsm78 От 1 година махаме памперси. Колко време само отне да махнем тези за през деня, не искам да си спомням. И от градината категорично ми заявиха, че деца с памперси не приемат - какво ще го правим наесен?

# 37
  • Варна
Може да опиташ да махнеш дневния при сън, за нощния не се притеснявай. Ако щеш вярвай преди половин година в групата ни във ФБ отчетната стана въпрос, имаше доста деца с нощен памперс Mr. Green Доколкото знам до 5-годишна възраст не се счита за проблем.

# 38
  • Варна
Атанас е с нощен памперс по мое настояване, той не го иска, но си се напикава и то мнооого.
Днес от бяс заспа на земята ... Къщата е цялата обърната, Атанас ми прави само фасони, имам чувството, че има вградени поне 2 акумулатора това дете 😁
Моме, радвай се, че имаш все пак помощници, пак е лудница, но щом оцелявате все е нещо 😊

# 39
  • до едно тепе
Моме остави си му нощния памперс. Ние го свалихме,когато Слав пожела така. Не помня, но мисля,че Бубето се беше родила вече. В градината се случи 1-2 пъти да се напишка и до там. В първа група първите месеци масово връщат напикани дрехи та не им се връзвай толкова. И сега, ако не го вдигнем да пикае нощем понякога се изтърва. Не мисля,че има проблем, просто спи много дълбоко и не се усеща. Аз го усещам, защото започва да се върти, но баща му не и затова в 12-1 го вдигаме да пишка. А програмата ви кърти направо. Още малко и ще им се уеднаквят режимите и нещата ще поолекнат Hug

# 40
  • Бургас
На мен започна да ми е скучно и да имам време да си правя сама маникюри , маски и подобни неща....започнах пак да правя сладкиши, време ми е за 2ро  Laughing Laughing

Зъбите нямат много общо с рахита, а с генетиката и то точно за зъбите, нищо страшно, най много да му се наложат ортодонтска намеса. Проследи го и си запиши реда на израстване. Може и да е проблем, може и да не е.....времето ще покаже, към момента няма какво да му се впечатлиш, просто си го запиши, че не са израснали в какъв ред/ако изобщо ви се наложи да го ползвате като инфо/.

# 41
  • shumen
Моме,аз нощния памперс го махнах след като видях,че е готов за това и става сух през нощта.Е,има нощи в който пак се е напишква,но в повечето става сух.
Пънче,според мен не е проблем,че му излизат зъбките на Йоан.
Меци,дано е добре Ема.
При брат ми операцията днеска е минала добре.За сега малко го боли,но иначе е ОК.Утре,ако всичко е наред ще го изпишат.

# 42
Малкият трол луда калинка ме направи. След посещения на пулмолог, снимка на бял дроб, кардиолог и УНГ се установи, че от никъде нищо. Снощи без да знае че съм там я наблюдавах 25 минути и един път не с отвори устата да зине. След като ме фиксира веднага, неочаквано и театрално започна да се прозява.
Освен това сме на етап- не те искам теб, не ми е мъчно за теб, искам си тати, мъчно ми е за тати, обичам тати. Знам, че  е период, ама мамака му угаждам на всяка лиготия и накрая..........ох, много се ядосах.

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 21:01 от sigma

# 43
  • Бургас
Колкото повече се ядосваш и и се впечатляваш , толкова повече ще те дразни. Умишлено.... Rolling Eyes

п.п и ще се прозява  Crazy

# 44
Сигме, сипи си едно голямо  Hug
Викате - да не се мъчим взаимно. ОК, давам му още 2-3 нощи време, и прекратявам. Следобедите се буди сух.

Общи условия

Активация на акаунт