бъдещият ми съпруг "поддържа" друга жена

• 30 253
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Няма такова нещо като задължение да се дават пари на църквата Натака.
Мен защо никой не ме кара да ходя и да давам на църква пари?

# 151
Елора, разбира се, че няма задължение, това са си сектантски общества, където властват тези закони и правила.

# 152
Е насила никой не ги е карал да влизат. Като са кухи лейки, да си сърбат попарата.

# 153
Искам да предложа брак на авторката... без договор.
Нищо че съм жена...ще го сключим в чужбина.

# 154
Искам да предложа брак на авторката... без договор.
Нищо че съм жена...ще го сключим в чужбина.

Ама защо на авторката. Парите ги дава бъдещия съпруг.  Laughing

# 155
Защото ще вярва на всичко, няма да иска нищо. Ще ми прислужва вкъщи и т.н.
Аз пари имам. Трябва ми безплатна удобна за всичко женица.

п.с. Ако си кажа мнението по темата ще получа бан.

# 156
То е ясно, че никой не ги е карал насила, свободна държава сме, и именно като такава има и свобода на вероизповеданята. Просто подобни общества са си машина за промиване на мозъци, при нас още от ранните 90-те, в други държави и от много по-рано. За съжаление и в официалната църква си работят системи за влияние, финансово обогатяване и лобита, даже там е още по-здраво.

# 157
Темата ми изглеждаше класическа пързалка, докато преди малко не попаднах на пост във ФБ, където едно момиче поставяше почти същия въпрос, дори има прикачен брачният договор, който ѝ се предлага да подпише. Споменава се и за издържаната с години друга жена и т.н. Историите твърде много съвпадат.
С въпросното момиче имаме общи приятели, все много сериозни хора, които изглежда я познават добре. Допускам, че историята е истинска. Публикуваният брачен договор беше с имената на двамата бъдещи младоженци.
Това, което ѝ отговориха нейните приятели беше, че договорът е съвсем ок и да не се притеснява. Никой не я посъветва да бяга.

# 158
Ама ние не сме го чели този договор Юнa  Grinning
В първия си пост пише какво иска господина да съдържа договора.
Цитат
иска в брачният договор той да няма нищо общо със заеми към имотите ми, (но да остане наследник на тях) той няма никакви, иска да сме разделно имуществео, да не плаща издръжка на децата ако имаме, да не плаща издръжка на мен, ако се разведем и искам да си стоя вкъщи да гледам нашите деца.

Какви са тия "приятели", които смятат, че е морално мъж при развод да иска да не плаща издръжка?
И откъде накъде ще претендира за наследство. Точно обратното. Щом не иска да има общо със заеми по нейните имоти, то трябва в този договор изрично да пише, че се отказва да бъде наследник.
И в договора трябва да пише, че при развод той ще плаща издръжка. Даже съветвам авторката да определи една солидна сума.

# 159
Натака е права. Има такава практика в алтернативните църкви. И при някои размахът е доста сериозен. Вижте сциентоложката църква, например.

# 160
Ако е член на мормоните - там искат постоянно да им се дават пари, ако не дадеш или се опиташ да спреш контакти те ти идват на вратата. Дядо ми бог да го прости беше мормон и като се отказа после повече от 5-6 години идваха до вкъщи да го търсят периодично и въпреки, че казвахме, че вече не живее там те прждължаваха да идват. Така, че нищо чудно да е нещо такова и при онзи. Пак ми се струва странно, де. Аз не бех се омъжила при такива обстоятелства независимо причината.

# 161
Има една хубава поговорка -не е луд този, който яде баницата, а този, който я дава.
Авторке, като не искаш да чуеш какво ти казват хората, ходи си троши главата. После нито мъж ще имаш , нито пари. Няма как да накараш някой да върне едни пари, които не са били твои. Не само че няма да ги върне, ами ще продължи и да получава. А ти ходи и спасявай, ако си нямаш работа.

# 162
Ако е член на мормоните - там искат постоянно да им се дават пари, ако не дадеш или се опиташ да спреш контакти те ти идват на вратата. Дядо ми бог да го прости беше мормон и като се отказа после повече от 5-6 години идваха до вкъщи да го търсят периодично и въпреки, че казвахме, че вече не живее там те прждължаваха да идват. Така, че нищо чудно да е нещо такова и при онзи. Пак ми се струва странно, де. Аз не бех се омъжила при такива обстоятелства независимо причината.

Познавах една мормонка. Майка ми я довлече вкъщи за няколко дни. Но не знаеше, че е мормонка. Направила и добро впечатление в началото. Съжалила е, че е самотна майка от провинцията и си е изгубила квартирата. Та я довлече вкъщи. За ден разбрахме, че е много простовата жена, нагла и послъгва. Уговорката беше за седмица. Дори не си търсеше квартира. На третия ден и извадих от нета телефони и и ги дадох. С нежелание звънеше. Имаше наглостта да ни заяви, че и дъщеря и ще дойде и май ще останат повече. Добре че бях аз, защото майка ми е мека мара и трудно отказва. Говореше на майка ми някакакви глупости за мормонството. Дори не ми беше интересно. Опита се и мен да ме облъчва, но я сиктердосах директно да не ме занимава. Накрая ми подари мормонска библия. Казах и, че не ме вълнува и да си я вземе. А тя, не та не, прочети я. Накрая грубичко и казах, че ще я хвърля и става нахална и е много досадна. Намерила или не квартира и казах, че след неделя не може да остане и да си прави сметката. Много бързо си намери. С такива трябва грубост и твърда ръка иначе много си позволяват.
Разбрах че и плаща нещо, ама колко не помня.

# 163
Темата ми изглеждаше класическа пързалка, докато преди малко не попаднах на пост във ФБ, където едно момиче поставяше почти същия въпрос, дори има прикачен брачният договор, който ѝ се предлага да подпише. Споменава се и за издържаната с години друга жена и т.н. Историите твърде много съвпадат.
С въпросното момиче имаме общи приятели, все много сериозни хора, които изглежда я познават добре. Допускам, че историята е истинска. Публикуваният брачен договор беше с имената на двамата бъдещи младоженци.
Това, което ѝ отговориха нейните приятели беше, че договорът е съвсем ок и да не се притеснява. Никой не я посъветва да бяга.
Къде е това чудо?
То дори и предбрачния договор сам по себе си да е добре обстановката извън него хич не я бива.

# 164
Изобщо не е добре предбрачният договор!! Да ставал наследник на имотите й, да не й плаща издръжка или на децата евентуално след развод - защо?! Още малко и едни пари да му заделяш по банков път, няма да се учудя ако има и такива клаузи  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт