Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 19

• 38 512
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Гюргя съм срещала в книжка за Крали Марко, не знам каква му се падаше Crazy...Македонско е името.

# 406
Гюргя съм го чувала само по повод народната певица и на мен ми е странно. Пенислав сигурно се е появил да не обидят някой дядо Пеню или баба Пенка, но и да има по-модерно звучене Rolling Eyes
Злата е старо име. Не съм го срещала, сещам се само за Злата Мъгленска, но последните години сравнително често го чувам по руските телевизии и то за малки момиченца.

# 407
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Гюргя съм срещала в книжка за Крали Марко, не знам каква му се падаше Crazy...Македонско е името.

Да в югозападния край е срещано сред по възрастното население.

# 408
  • Пловдив
Млечна сестра му беше Гюргя на Крали Марко май. Laughing  Него го беше кърмила самодивата, която беше майка на Гюргя.

Не съм сигурна дали не съм чувала от майка ми за някаква ГюргА от пловдивския край, май нейна далечна роднина. Ставаше дума, че била кръстена на баща си Георги тая Гюрга.

И пак от новините - Деми /с българска фамилия/. Жената беше сигурно 55+, стана ми странно, че възрастна жена е кръстена с такова "вносно" име.  Laughing
Хаха, и аз я видях тая Деми. Допускам, че е съкращение от нещо, а може и да си е сменила името.
Е, може и така да си е кръстена, де.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 08:26 от Магдена

# 409
Анахид - жена.

# 410
  • Пловдив
Тачева ли? Wink
Арменско име е Анахид.

# 411
Наца (видях това име на един некролог вчера)

# 412
  • Варна
Стана.

# 413
Зденка
и мъж Лори - около 60 годишен
Весислав

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 20:58 от KokoMira

# 414
Мартиан - 2 годишен

# 415
  • Варна
Имилиан

# 416
Сега се сетих за едно вече 2-3 месечно бебе - Мартен. Като майката настояваше да го наричаме с цялото име и с ударение на Е-то. Thinking

# 417
Морфа - от некролог.
Не съм го чувала досега. Доста ме впечатли.

# 418
Тилияна
Правда

# 419
  • Варна
"Приятно ми е, Илена!" имаше един такъв скеч навремето, само че мъжкото име беше Имил. Осмиваше се диалектното произношение.
Има един радиоводещ Мартен, та не го намирам за странно. Френско произношение, харесва ми.

Общи условия

Активация на акаунт