От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни – 16

• 92 801
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Една новина .

Цитат
Европейският парламент подкрепи днес премахването на ограниченията при пазаруване онлайн.

Търговците не са длъжни да доставят стоките си във всички държави от ЕС, но трябва да предлагат възможността клиентите да вземат стоката от място, съгласувано с тях.

Цитат
Ще бъде забранено и различното отношение към купувачите според мястото на издаване на кредитната или дебитната им карта. Търговците остават свободни да приемат всякакви средства за плащане, но не могат да дискриминират по определена платежна марка, основана на националност.

# 451
добра новина, но сигурно няма да важи за Англия след като излязат от ЕС другата година. Поне от Германия може да се улесни пазаруването

# 452
Дам, това няма да важи за пазаруване от Англия заради Брекзит. Но пък аз се надявам на някакъв тип икономически съюз с Англия, който да включва безмитна търговия, за да можем да си продължаваме с покупките от там.

# 453
  • Sofia
Момичета, курсът на GGBG от UK, предполагаемо пристигнал вчера, дали вече се раздава? Не мога да се свържа с тях цял ден...

Коригирам се: Вече получих мейл. Peace

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 17:05 от Blаck Cat

# 454
Мисля, че се раздава, защото сега ми търсиха евентуална пратка без име.

От края на миналата година имам три пратки, недоставени на техния адрес. Хайде, едната е от Теско, там е на късмет, но другите 2 са от сайтове, от които съм пазарувала много пъти. Някой друг забелязва ли подобна тенденция или просто съм изтеглила късата клечка?

# 455
И на мен ми изчезна една пратка от ГГБГ. Бяха я маркирали в системата си, но така и не я намериха ...

# 456
  • Варна
Здравейте, пуснах за първи път поръчка с Габко и виждам,че вчера е била доставена от амазон до адреса на Габко в Англия, но сега не ми е ясно кога трябва да очаквам мейл от Габко или по-скоро как се случва проследяването от тук нататък.

# 457
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
За последният курс за 2017г на ГГБГ имах две загубени пратки. Отразени в системата, тръгнали от Англия и в Българи вече ги няма. Добре че, имах проследяващ номер и показваше, че е пристигнало. Възстановиха ми парите. Но по непотвърдени данни, тогава е имало кражба от този курс. Или при товаренето в Англия или при разтоварването в България.

# 458
  • Sofia
Здравейте, пуснах за първи път поръчка с Габко и виждам,че вчера е била доставена от амазон до адреса на Габко в Англия, но сега не ми е ясно кога трябва да очаквам мейл от Габко или по-скоро как се случва проследяването от тук нататък.

От много отдавна не съм поръчвала чрез GabCo, така че се надявам да не те подведа, но в миналото пратките се отразяваха сравнително бързо в системата им. Като влезеш в профила си в сайта им, пише ли, че имаш пратка? Ако "не", предполагам, че ще получиш уведомителен мейл в следващите 24 ч. Peace

# 459
  • Sofia

От много отдавна не съм поръчвала чрез GabCo, така че се надявам да не те подведа, но в миналото пратките се отразяваха сравнително бързо в системата им. Като влезеш в профила си в сайта им, пише ли, че имаш пратка? Ако "не", предполагам, че ще получиш уведомителен мейл в следващите 24 ч. Peace

Така е!
Ще отразят пратката ти в системата им (ако има отбелязано ID на нея), след това ще получиш мейл, когато тръгне насам и когато пристигне, с дати и часове, в които можеш да си я получиш.

# 460
За последният курс за 2017г на ГГБГ имах две загубени пратки. Отразени в системата, тръгнали от Англия и в Българи вече ги няма. Добре че, имах проследяващ номер и показваше, че е пристигнало. Възстановиха ми парите. Но по непотвърдени данни, тогава е имало кражба от този курс. Или при товаренето в Англия или при разтоварването в България.

Подобни кражби са се случвали и преди в ГГБГ. За съжаление, това е много лоша реклама за тях.
Вярно, коректни са, връщат пари или купуват те пратката, ако е налична.
Но това, че кражбите се повтарят, говори много зле за тях.
Както и да е, всеки си избира превозвач сам и си носи отговорност за направения избор.

# 461

Подобни кражби са се случвали и преди в ГГБГ. За съжаление, това е много лоша реклама за тях.
Както и да е, всеки си избира превозвач сам и си носи отговорност за направения избор.

В Англия оставят пратките пред вратата дори като няма кой да я получи. Кражби са напълно възможни. Силно се съмнявам да става при товарене или разтоварване. Един път като разпределяха пратките още, аз отидох и взех своите, но бяха 7-8 кашончета от амазон и ги занесох до колата затрупана, та едно от тях ми се стори, че падна по пътя. Обърнах се, видях го, върнах се, взех го. В колата на светофара трескаво отварям кашончета и гледам, че това, което съм взела всъшност не е мое. Явно съм го забърсала като съм минавала, а те са разпределяли. Та, върнах се и им го оставих, много ми благодариха. В този ред на мисли не изключвам възможност да стават грешки и хората умишлено да не си признават.

# 462
Скрит текст:

В Англия оставят пратките пред вратата дори като няма кой да я получи. Кражби са напълно възможни. Силно се съмнявам да става при товарене или разтоварване.
Твърде невероятно ми се сгрува да изчезват пратки най- вече пред тяхната врата. А и става въпрос за вече получени пакети, отбелязани в системата им.

# 463
Скрит текст:

В Англия оставят пратките пред вратата дори като няма кой да я получи. Кражби са напълно възможни. Силно се съмнявам да става при товарене или разтоварване.
Твърде невероятно ми се сгрува да изчезват пратки най- вече пред тяхната врата. А и става въпрос за вече получени пакети, отбелязани в системата им.

Изчезват. Пращам често на моя приятелка в Англия. 2 пъти го нямаше пакета, а в тракинга уж получено от нея.

Ако ще ви успокои - не са проблемите само при ггбг. Габриели ми объркаха така една пратка от асда - били са няколко в един тайм слот за тях и реално това, което получих не беше моята поръчка. Отказаха всякакво съдействие, не знаели, не можели, питам някой оплакал ли се е за разменена пратка - не знаели, нямали информация.....

# 464
  • София
Ако са отбелязани в системата на превозвача, отговорността е негова.
В момента тракингът на Роял Мейл по чудо работи и срещу всяка взета пратка с проследяващ номер излиза подпис на получател. За обикновените пратки не знам как е, само до БГ имам две неполучени /едната се появи след месец/ и от тогава поръчвам само до превозвач.

Преди години имах скъпа пратка в САЩ поръчана там на адрес на моя близка, за която директно пишеше в тракинга, че е оставена пред вратата. Притесних се докато разбера, че всичко е наред и е обичайна практика /не се крадяло в квартала/, а и било федерално престъпление да се открадне нечия поща.

Общи условия

Активация на акаунт