Априлчета 2017 - Тема 3

• 41 601
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Нелегална, аз ги спрях малко по малко, не знам дали е правилно така. Почнах да слагам само при следобедно/вечерно хранене, когато бяха по-силни коликите и след това ги спрях, но имах в шишенцето за всеки случай.

# 361
  • София
Аз инфакола го спрях от раз, а от абоколикена давах 2-3 дни по 1-2 пъти и това беше.

# 362
  • ЕН
все още давам за коликите, особено следобед и вечер, тогава понякога се дере като теле ... но нали си е такова Smile но пък мисля да имам под рака когато захранвам, че знае ли човек какво ще стане ... сега като теле, а тогава сигурно като крава ще зее
до кога ще спи само по 10-15-20мин ... кога ще почне да спи сутрин поне час и следобед поне 3ч .... не мога нищо да свърша така

# 363
  • София
Дреб спи по много и пак нищо не мога да свърша. Сутрин-защото спи по време на раззходка, следобед-защото трябва да съм до него, ако искам да откара 3 часа. Ако стана да свърша нещо, се буди бързо и тогава още повече нищо не мога да свърша, понеже е крив и недоспал. Направо не знам как ще я караме...

# 364
  • ЕН
това и аз имах в предвид, до гъза и ли съм спи, стана ли до 2мин е станала и тя ...и аз не знам как ще я карам .. а като почнат момчетата у-ще въобще не ми се мисли ... каране, прибиране, търсене и купуване на учебници ... да не говоря за родителските срещи, които са поне 2-3ч ... ужассссс

# 365
  • София
Аз се моля да са в една смяна, така поне воденето на средния ще поеме големия батко, а прибирането аз. Иначе ще трябва да будя бебето и става една...Ама ще се оправим някак си☺

# 366
Бебко никога не е спал по 3 часа през деня 😳  Следобед понякога максимум час и нещо, това му е най-дългия дневен сън.
Момичета, вашите бебчета вдигат ли си главата стабилно като са по корем? Моя я отлепя, ама не може да се вдигне на ръчички още. Иначе като го държа на ръце няма проблем - държи главата, върти я, оглежда се. Е, понякога клюмва леко, ама бързо я вдига пак. 😁

# 367
  • София
Да, много стабилно и продължително вече си държи главата, вкл. и от опора на лакти. Тренирай го и ще видиш, че след седмица ще го прави. Ние всеки ден, понякога и по два пъти правим " гимнастика"😂Не че кой знае какво, обаче така се кефи, че и на мен ми е приятно да ми доставям удоволствие. Масаж обаче не понася. Досега такова бебе не съм имала. Направо се дразни и ревва, особено ако му пипам ръцете и гърдичките - ужас! Та, липсата на масаж наваксваме с гимнастика.

# 368
Белинда, слагам го по корем по няколко пъти на ден. Педи каза да му слагам и някакви играчки пред него.  Имам и възглавничка от активната гимнастика, прилича на тея дето са за път, ама нея не знам къде точно да му я сложа 😂

# 369
  • София
Ами значи скоро мускулите на гърба и врата ще заякнат достатъчно, за да стои стабилно по корем☺ Децата са много, ама много различни. Едни се обръщат на 3 месеца, други на 7, едни прохождат на 10 месеца, други на година и половина...И с главата така☺
При нас обаче лекия тремор на крачетата продължава. Ей тъй, както си седи, без видима провокация и хоп!- крачето притреперва за 2-3 секунди. Четох, че било от незрялост на нервната система, но би трябвало да изчезне до 3 месеца. Той кара четвърти и все още му се случва понякога. Може да направя една консултация с невролог за всеки случай, макар да мисля, че не е нещо притеснително и ще отшуми.

# 370
За коликите инфакола го спрях от раз. И с него и без него имаше още отшумяващи колики но ги израстна.
Лили вие на колко месеца станахте, може да е рано още за стабилно държане на главата. Иначе и моята дребосъчка си я държи но тя след няколко дни става на 5м. Тя даже вече спи по корем, но аз все ощв правя гимнастика.
Има нещо вярно, следобедния сън аз ли я научих, тя ли спи много леко, легна ли с нея няма ставане и 4 часа можем да откараме (вчера даже забравих че трябва да яде Blush ), но оставя ли я сама за десет мин се е наспала. Как става това идея нямам.

# 371
Лили, днес става на 4 месеца. ❤

# 372
  • София
Да, дребчовците са си различни. Моя на 5 месеца и 5 дни държи главата стабилно, изправен на цели ръце и се протяга за играчка поставена пред него, обаче още не се обръща. Тои директно иска да ходи вече, даже и не се опитва да се върти. Иначе по корем спи от както се е родили само така обича, ако заспи по-гръб и се разбуди, катурвам го по корем и заспива като отсечен.

# 373
  • Враца
Лили честита месечинка, да ти е живо и здраво буболечето:kissing_heart: ние със съня сме по същия начин като вас, стана ли веднага се е събудила. Главата я държи изправена на лакти и постоянно е по корем, ровчи си нещо, гледа си чаршафите и започва да пищи, аз я обръщам по гръб и тя моментално се завърта по корем. Да ви кажа има ефект от увеличаването на дозата, от снощи яде по 180,190 изяде снощи 180 в 8 и половина и стана чак в 4, и тя доволна и мама доволна Simple Smile на сегашното ядене не и дадох инфакол ще видим как ще е довечера и ще го спра ако няма проблеми

# 374
Лили честита месечинка Kissing Smiling Eyes не се притеснявай продължавай с гимнастиката и до пети месец ще в се е изправило дребосъчето на ръце ще видиш. Както каза Белинда така децата са различни, някой после пълзят други не, но накрая всички прохождат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт