Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 742
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
М, чи къ??!? Тя си в тях.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Имаше една друга баба в Слатина, която пък не даваше апартамента й да се купи с ипотека и да се прави после ремонт вътре. Такива условия имаше. Цената беше поне 5 хил. под пазаната. Обаче пък - изисквания.....Ще живеете без ремонт!

# 316
това как може да го провери реално, в нот.акт ли ще го впише?

# 317
да, комшиите са много важни. парапетите - за да мога като се мяткам на асансьора, когато работи, да не гледам какво е.
Еми познайте - почнаха едни приказки, че сме се чудели какво да си правим парите, издраха ни колата, счупиха единия фар. А на ремонтираните части - нищо че и те ги ползват, ма то с прост човек какво да говориш - веднага се появиха стъпки от кални обувки по стените, на разстояние метър от пода.

Не, няма оправия с прости хора. А те щом са дотолкова мърляви и липса на елементарно желание за хигиена, за мен са прости.

Познато, ремонтирах първия и втория на който бяхме, пари не исках, но станах лошия съсед.
Счупиха плафоните, надраскаха и т.н.

Мнозинството са свикнали да живеят в кочинка...

# 318
това как може да го провери реално, в нот.акт ли ще го впише?

Хич не знам, не изчаках да разбера...  Mr. Green

# 319
Лъки като каза тотална щета се сетих че имаше някой във форума който търсеше курници на 1етаж.

# 320
  • София
Лъки като каза тотална щета се сетих че имаше някой във форума който търсеше курници на 1етаж.

Сандоканчев, реинкарнирал се като Бел Ами. Ама нещо зачезна или е на дълга почивка.
За Дружба 1 - цената ми се вижда висока за предлаганото. Но пък хора всякакви, може и да клъвне някой.

# 321
Мисля, че се шегуваше. Аз сериозно казвам, такъв коптор дето не се знае какви скрити екстри крие не е оферта...

# 322
  • In transit
Какво мислите за този апартамент?
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-13120770/%D0%BF% … D0%B4%D0%B6%D0%B0
Да уточня, че е до у-ще Стефан Караджа и се продава без мебелите!

А това БЕШЕ цената му вчера!

Не знам вече какво да кажа за лакомията на някои хора. Вчера звънях на няколко обяви, на едната ми казаха, че тази цена не била актуализирана от август миналата година и затова била толкова ниска. Ставаше дума за 53 000 евро за 60м2 до завод Дружба стар за тотален ремонт. Явно цяла година не им е останало време да актуализат цената. Накрая се оказа, че собсвеника го стопира от продажба...може би ще изчака още малко да фръкнат цените, че да може да му иска 70 000.

# 323
90 хил.евра на етаж със скосявания при това необзаведен!?!?! Само на мен ли ми се струва прекалено!?!?

# 324
Не знам вече какво да кажа за лакомията на някои хора.

Накрая се оказа, че собсвеника го стопира от продажба...може би ще изчака още малко да фръкнат цените, че да може да му иска 70 000.

Не коментирам дали цената е ок или апартаментът е надценен, пазарът ще покаже, макар винаги да е хубаво да пробваш в началото с леко надценен апартамент, отколкото с леко подценен Sunglasses

Обаче са ми странни тези обвинения в алчност newsm78 Ами ако ти беше продавач нямаше ли да искаш да вземеш най-добрте пари за имота си? Или щеше да го продадеш евтино за да им е драго на купувачите?

# 325
  • In transit
ЧС, ако аз продавам нещо ще следя пазара и ще предложа адекватна цена, АКО наистина искам да го продам. Може би съм грешно скроена, но така мисля и така правя. Нямам навика да продавам нещо с 200% надценка както правят много хора. Ако не искаш да продадеш един имот или каквото и да е, ще му завишиш цената и ще си го държиш. Така мисля аз.
Не мисля, че е нормално, само защото някой е звъннал да пита за цената на даден имот, т.е има интерес към него, тя да скочи с 13%. Не смятм да наддавам за имоти!

# 326
Същото обвинение за алчност забелязвам и при търсещите квартири. Някой като пусне обява във фейсбука и отдолу се надпреварват да обясняват какъв коптор му е имота, колко много пари иска и колко е алчен. Особено една госпожа имаше, чак ги кълнеше да им се паднели бежанци и да им съсипят жилищата.
За мен това е супер селяния и простотия.
Като искат да си купят апартамент, да го обзаведат и ремонтират, пък да го дадат за без пари на някой да живее в него. Дали биха го направили!?!? хахахах Trollface

# 327
ЧС, ако аз продавам нещо ще следя пазара и ще предложа адекватна цена, АКО наистина искам да го продам. Може би съм грешно скроена, но така мисля и така правя. Нямам навика да продавам нещо с 200% надценка както правят много хора. Ако не искаш да продадеш един имот или каквото и да е, ще му завишиш цената и ще си го държиш. Така мисля аз.
Не мисля, че е нормално, само защото някой е звъннал да пита за цената на даден имот, т.е има интерес към него, тя да скочи с 13%. Не смятм да наддавам за имоти!

Никой никога не знае адекватната цена на един имот. И най-добрият специалист ще даде някаква оценка в диапазона +/-5%. Освен това понякога се намират специфични купувачи, за които дадена характеристика на имота е ценна и са склонни да платят повече. Именно затова ако аз имам имот за 100 000 ще го пусна с обява за 109 000 поне в началото. Ако никой не се обади ще смъкна, но първо ще подържа цената. А ако дойдат клиенти ще имам възможност да отстъпя и пак да не съм на загуба, като накрая може би ще продам за 103 000. Но ако го предложа на чисто 100 000 дали някой ще се съгласи да купи на офертна цена? Май ще се наложи да продам на 97 000. Ми не ми е изгодно. И ти да си и ти няма да си пропилееш интереса.
А относно наддаването - ти може да не си склонна да го правиш, но друг да е. Не ти правиш пазара.
Има и друго - кой в преговорите заема "високата позиция". Ако си на зор да продадеш апартамента от по-горе може и на 90 000 да го пуснеш и да го продадеш бързо. Ама ако не си на зор, а търсиш най-добрата сделка, защо да не го пуснеш на 109 000? Може пък да се появи купувач, който е на зор и да спечелиш? Да не говорим, че още по началната цена купувачът ще разбере дали си на зор и така ще има предимство.

# 328
Не знам вече какво да кажа за лакомията на някои хора. Вчера звънях на няколко обяви, на едната ми казаха, че тази цена не била актуализирана от август миналата година и затова била толкова ниска. Ставаше дума за 53 000 евро за 60м2 до завод Дружба стар за тотален ремонт. Явно цяла година не им е останало време да актуализат цената. Накрая се оказа, че собсвеника го стопира от продажба...може би ще изчака още малко да фръкнат цените, че да може да му иска 70 000.

Споко, догодина и 40000 дали ще успее да му вземе, нека си чака Grinning

# 329
мами, не се карайте. Винаги този, дето продава, смята, че го дава евтино. Пък другия смята, че го взема скъпо.
Моите приятели продават в Люлин ап. Пуснаха го първоначално за 57, сега на 62 имат 2 купувача. И брокерката им казала, че и за повече могат да искат, и пак ще се продаде.
За мен не е ненормално да не искаш цена, все пак имот даваш, не баница на пазара.
В периода от преди 2 месеца ли колко, като го обявиха, до сега - цените много се вдигнаха, имайте го предвид.

Общи условия

Активация на акаунт