Софиямед - тема №2

• 110 256
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
..,..........и 350лв задължителен неонатологичен пакет с 3 прегледа за бебчето.......

Как така задължителен? Хем платен хем задължителен? От къде на къде? И какво включва този пакет?

Доколкото разбрах не може да се отказва този пакет.
Той е за обгрижването на новороденото плюс по един различен преглед всеки месец до навършването на 3м на бебето.
Действително идваха педиатри да го преглеждат пред мен, консултации даваха.
Оставяха памперси и носят всичко, което ти е необходимо. Консултират за кърменето.
Не ми хареса единствено, че след 2рия ден не може да им го оставиш за през нощта да спи в неонатологията. Имам сравнение от преди 4 години на същото място - е, нямаше такова нещо и това ме изненада. Не, че ми е пречело, но да го имате предвид. Има телефон, на който звъниш през нощта, ако ти трябва адаптирано мляко или, ако си много на зор и не знаеш защо плаче бебето.

# 631
  • София, България
И предполагам сутрин все така си те будят 6:30 за една температура и малко антибиотик? А с бебето, спящо на пресекулки през нощта е много приятно сутринта да те вдигнат да си премериш температурата Grinning не ме разбирайте грешно, не съм някоя мързелана, но когато раждах преди 4 години предпочитах те да го гледат през нощта, а аз се възстановявах от секциото. Тогава една вечер в 11:30 им го заведох и ми се развикаха колко съм бързала да им го оставя, каква майка съм щяла да бъда Grinning

# 632
..,..........и 350лв задължителен неонатологичен пакет с 3 прегледа за бебчето.......

Как така задължителен? Хем платен хем задължителен? От къде на къде? И какво включва този пакет?

Прикачвам снимки на нещата, които се включват в пакета, дано се разбира.

# 633

# 634
И предполагам сутрин все така си те будят 6:30 за една температура и малко антибиотик? А с бебето, спящо на пресекулки през нощта е много приятно сутринта да те вдигнат да си премериш температурата Grinning не ме разбирайте грешно, не съм някоя мързелана, но когато раждах преди 4 години предпочитах те да го гледат през нощта, а аз се възстановявах от секциото. Тогава една вечер в 11:30 им го заведох и ми се развикаха колко съм бързала да им го оставя, каква майка съм щяла да бъда Grinning

Температурата беше следобед около 16.00ч.
Сутрешна визитация между 7 и 8ч.
Антибиотик сутрин и вечер, но не помня да е било 6ч.

Тъй като се бях информирала за новия метод да спят бебетата при майките, бях питала и доктора като той ми каза - за теб е по-добре бебето да спи в неонатологията, за да се възстановиш. Е да, ама ме нахокаха и мен. Реших да не се разправям - бебето спи, аз спя (думи на една от неон.ак). Е, да ама и това не беше баш така - едната нощ бебето беше неспокойно 3 часа...Аз едвам ставам, едвам лягам първите дни. Та да, това за мен беше минус. За някоя майка, която държи бебето да е при нея ще е плюс.

# 635
  • София, България

Температурата беше следобед около 16.00ч.
Сутрешна визитация между 7 и 8ч.
Антибиотик сутрин и вечер, но не помня да е било 6ч.

Тъй като се бях информирала за новия метод да спят бебетата при майките, бях питала и доктора като той ми каза - за теб е по-добре бебето да спи в неонатологията, за да се възстановиш. Е да, ама ме нахокаха и мен. Реших да не се разправям - бебето спи, аз спя (думи на една от неон.ак). Е, да ама и това не беше баш така - едната нощ бебето беше неспокойно 3 часа...Аз едвам ставам, едвам лягам първите дни. Та да, това за мен беше минус. За някоя майка, която държи бебето да е при нея ще е плюс.

Може би са променили режима за тая температура... преди 4 години сутрин ни будеха точно в 6:00, макс 6:30 и ни носеха термометър Grinning После се повявяваха след половин час и ни слагаха антибиотика. И от там волна програма до 8 когато реши докторът да почне визитацията и евентуално да ти донесат закуска. За мен това беше изгубено време. Съгласна съм, че не сме на хотел, но беше абсолютно излишно. НО... вероятно след като са почнали бебетата да спят при майките си, може да са променили режима. Аз, за себе си лично, в болницата не държах бебето да е при мен. С второ бих била вече по-подготвена, но то пак си зависи скоростта на възстановяване от секцио Simple Smile

# 636
Сега имаше термометър в стаята 😀.

Като цяло и аз раждах първия път преди 4г и сега втория. Има подобрения, определено, основно за необходимата информация за бебето - кърмене, хранене, прегледи и тн. Явно този пакет ги мотивира да обръщат повече внимание.

И това е, станах експерт на тази тема, ахаха. Спирам спама. Ако някой се сети нещо, да ми пише, с удоволствие ще помогна.

# 637
Здравейте! Буденето си е все още в 6 часа с антибиотик, обезболяващо или каквото има като терапия. Бебетата след реанимация са изцяло с майката, като се взимат само от 12-13 часа и след това 19-21 часа по спомен. За мен беше доста трудно, защото не се бях раздвижила още и ми донесоха бебето.

# 638
Момичета, а при секцио престоя в болницата е 5 нощувки, така ли е? В тях влиза ли деня, в който постъпваш преди секциото? И ако си избереш да си в обикновена стая за нея колко се плаща? Видях на сайта, че самостоятелната е 120, но за обикновена няма информация.

# 639
Как им отваряте ценоразписа на Надежда, на мен вече сигурно месец не мога да го отворя Simple Smile

# 640
  • София, България
Как им отваряте ценоразписа на Надежда, на мен вече сигурно месец не мога да го отворя Simple Smile

Тук сте в темата на Софиямед Grinning питайте в тази на Надежда…

Буболече, ако си настанена в стая с още една жена, не се заплаща Simple Smile престоят си влиза в цената. Само ако искаш самостоятелно настаняване се заплаща отделно. Иначе, да преди бяха 5 нощувки, в които влиза и тази от предната вечер преди секциото и после още 4 след Simple Smile

# 641
Оле извинявам се Simple Smile не съм обърнала внимание къде пиша

# 642
Аз раждах Март месец  и не са ме задължавали да си е при мен бебето . Аз поисках последните две вечери,тъй като държах да е изцяло на кърма. Пътеката за секцио е 5 нощувки (на 6ти ден те изписват),но при мен беше 4 нощувки (от понеделник до петък ) ,тъй като отидох на преглед ,а влязох за операция (не съм постъпила предния денза изследвания).

# 643
Здравейте, искам да попитам в тези 1750 лв какво включва? Прегледите преди раждането и следенето на бременност включени ли са в тези пари?

# 644
  • София, България
Не. Включва раждане (вагинално или цезарово сечение), престой 5 нощукви(1 преди раждането и 4 след), всичките лекарства, които ти се слагат в този период, клизма ако е нужна.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт