Децата ви познават ли часовника?

• 5 182
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Моят син се справя много добре. Аз взех от тетрадките на Disney за часовника - в 2 части и като ги решихме схвана нещата.
 После му подарих и будилник и сега непрекъснато го разнася и гледа часа. Разбира се, минутите, които не са кратни на 5 са му още трудни, но има време. 

# 16
  • София
Дияна все още не познава часовника.
Мен мама ме научи в детската градина. Може би е време да се захвана с Дияна и часовника.

# 17
  • usa
моята голямата схвана часовника на първо обясняване когато беше на шест години, малката на седем и с големи повторения и разяснения. друг е въпроса, че и двете продължават да не са наясно с концепцията "в седем да си в къщи"... явно и за часовника, както за всяко друго нещо, децата стават готови в различен момент.

# 18
  • ново
Да! На 5,5 г. и купихме първия хубав часовник и го сложи, но едва след 6-тата година започна да го познава. Сега няма проблеми Simple Smile

# 19
  • Bristol
Ние от около 3 години учим часовника и сме до под кривата круша. Синът може да каже, ако е 9 часа и 50 минути например. От известно време зацепва и казва 50 минути след 9, обаче да каже 10 минути преди 10 е абсурд, това само в домашните го ползва. Ако пък е 9 вечерта даже и не знае, че може да се ползва 21 часа  Tired
А пък представата за времето му е  Crazy Днес го питам в колко часа свършват плуване и той отговаря, преди първото междучасие  Thinking Опитвам се да го стимулирам да научи часовника, за да знае, кога свършва училище, но не става, учителката казвала кога. Човек без проблеми. Е как да го накарам да го научи, като въобще не му пука за времето  newsm78
Купувала съм книжки, учебни часовници, ръчни часовници...никакъв интерес  Confused

# 20
  • София
  Мери, твоето дете явно е много спокойно. Пожелавам му да запази това спокойствие и за в бъдеще.
 Аз ако съм без часовник си гледам ръката на 5 минути и побърквам другите като постоянно ги питам колко е часа, без да имам спешна работа.

# 21
  • с/у ОколоМръсТното
На 6г. и повече от половина се научи, но от веднъж. При това перфектно.
И на класически и на електронен. Сега урока й по математика с часовника й е песен.

Дори мин. лято имаше вътрешен усет за 10-15мин. защото по толкова я пусках да кара колело в двора на едно школо и после да ми се покаже, за да съм спокойна.

Но съм й показвала само по часовника в хола. Не съм го сваляла от стената и не съм въртяла стрелките. Един ден просто се научи, при това без да греши.

Аз някъде към 7г. и половина се научих.

И сега един виц по таз тема.

Учат една мутра, да познава часовника. Но му казват, че ако малката стрелка сочи 3, а голямата 12 е 3 часа, ако малката сочи 6, а голямата е на 12 е 6 (или18) часът и т.н.
Мутрата явно въодушавен от знанията си, се пуска на раС'отка (поздрав за Марги  Heart Eyes) по чаршията и го среща едно бабе.
Тя го пита:
- Колко е часът баби?
Мутрата гледа, върти суче, криви се и отсича:
- Емииииииииии баби, рано е да се каже!

Joy Joy Joy

# 22
  • София
Аз наскоро разбрах, че Калоян познава часовника Embarassed. В кухнята имаме електронен часовник. Баща му в хола пита колко е часът, той дойде погледна, беше 17.49, и му каза, 6 без 11 минути. Аз  Shocked, а той беше доста горд. Набързо го препитах, ами познава си го.

Някъде наскоро в Математика му гледах, че учат часовете още в първи клас.

Общи условия

Активация на акаунт