На море в Гърция 2017 - III

• 105 995
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
За миналата година се бяхме снабдили с един репелентен лосион на "Бочко", който така и не използвахме нито веднъж. Simple Smile Май бях прочела за него тук, в темата, но предвид че не ни влезе в употреба, не мога да го препоръчам от първо лице. Peace

# 511
  • София
За осите палехме кафе на масата и бягаха.

Би ли обяснила как. За първи път го чувам! А за комари действа ли?
Не знам дали действа за комари. Казаха ни смляно кафе, не използвано. Слагахме го във фолио и в метална съдинка, на 2, 3 места. Осите изчезваха.

# 512
  • София
и какво като все  едно е на Китен, нещо лошо ли е Китен Stop хората искат живот, веселие и глъчка, пусти села и градове си имаме доста и у нас за съжаление

Някои хора. Други бягат от чалгата, която дъни от всеки ресторант на макс. Причинявала съм си Китен - знам какво е. Не го искам повече. Много хора почиват в Гърция точно за да избягат от Китен, Слънчев бряг и подобията им. Та затова отбелязвам, че ако човек не иска да се набута на гръцката версия на Китен - да си избере нещо различно от Ставрос.

# 513
  • By the river side
Здравейте! Въпросът ми е свързан с пътуване до гръцките острови със самолет. Кацаме в 8:10 на летището в Атина. Самолетът ни за Санторини е в 10:10. Четох, че летището не е голямо, но ми се появиха притеснения дали ще успеем. Моля някой, ако има опит, да ми даде указания /съвет/ как да се организираме оптимално.

# 514
Ако самолетът стигне по разписание, времето е абсолютно достатъчно (прекачване спокойно става и за под час на летища от този калибър).
Ако закъснеее час или повече - няма значение как ще се организирате Simple Smile

Двата полета на един билет ли са, или ще вземате багаж и ще чекирате отново?

# 515
Здравейте,
Един глупав въпрос...
На всички плажове ли свободно могат да се слагат кърпи и чадъри или има някакви ограничения?
Четох последните дни, че доста къмпингуващи българи са пострадали, не че е същото като с кърпа и чадър, но се зачудих дали има някакви правила или?

# 516
Здравейте, има ли големи супермаркети около Олимпиада? А в самото селце има ли добре зареден хранителен магазин?
Няма, в Стоврос има. В селцето има три супермаркета, заредени са, но чак добре.... И трите са близо един до друг, в горния край на площадчето от ляво, един след друг са.

# 517
  • София
Само да кажа, че каквато лудница беше оня ден на Тасос, никога не съм виждала в Ставрос. Не мога да повярвам, че търсите спокойствие и избирате Тасос!
И как така насекомите не пречат? Ми на мен ми пречат и още как. Ще изсипя купища евро за да бия мухите с палки, как пък не.

# 518
Тиква, съжалявам за разочарованието ти, дано поне продължението на почивката ви допадне. И на мен Ставрос не ми е фаворит, а и бургазлии няма с какво особено да впечатли, но не се настройвай негативно.
Защо ти се развали стомаха, не намерихте ли хубава храна? Само не ми казвай и ти като брат ми колко е гадна храната в Гърция Simple Smile

# 519
  • София
Подкрепям Vivi на 100% - нашата почивка в Ставрос е почиката в Гърция за която не се говори. Нищо общо с усещането, което търсим и което намираме в Гърция. Бяхме там след първата ни почивка на Тасос, след която пламна любовта към Гръцките плажове. Просто не мога да си представя как някой няма да хареса прекрасния Тасос а ще хареса Ставрос и околностите. Комари има почти навсякъде в Гърция, оси - много често. Винаги ходим добре подготвени. Дразнят, но не могат да ни развалят почивката. Много пъти съм казвала - нямаше нещо, от което да сме недоволни в Ставрос - просто не е нашето място. Точно като на Китен ми е.
Нещо ми изчезна темата за Ставрос и Неа Врасна, не я намирам в търсачката а до преди 2 дни беше активна...

# 520
Нещо ми изчезна темата за Ставрос и Неа Врасна, не я намирам в търсачката а до преди 2 дни беше активна...

Ето я:
http://old.bg-mamma.com/?topic=654513

# 521
За мен сравненията между Ставрос и Китен са силно преувеличени. Аз съм ходила в по-слаб сезон, спим далеч от центъра, и ми е супер спокойно. Хем съм на тихо място, хем ако реша да се разхождам или пазарувам, има къде. И на мен не ми е любимо място, но на децата не им пука за гръцката екзотика - искат плаж, басейн и да не вали. А и цените за настаняване са по-ниски, отколкото по Ситония.

# 522
  • София
Ставрос и според мен е супер непривлекателно място. Няма хубави таверни, плажът му и мръсен и с камъни, не прилича на Гърция, освен в една много малка стара част, където пък няма заведения. Нито Ставрос, нито Вурвуру ми харесаха.

# 523
Здравейте, чета ви от известно време, защото и аз от няколко години предпочитам да водя малката в Гърция на море, а повече информация на никого не е излишна. Реших да пиша след коментарите за Ставрос, аз имам приятели които вече 4-та година почиват само там, ние тази година инцидентно попаднахме там след като моя приятелка реши да си празнува РД в Гърция, спахме в Неа Врасна, обиколихме няколко плажа в Ставрос, на мен не ми харесаха заради камъните, във Врасна и плажа беше по-добър и таверните до него готвеха вкусно и ни обгрижваха чудно. Преди сме били и на Уронополис и на олимпийската и в Офринио, но никъде не съм попадала на ситен пясък и в морето и на плажа, а толкова съм ги гледала по снимки и реклами, дано тази година открием Simple Smile

# 524
В Палио до Кавала на Гластрес е най-ситния пясък, който съм срещала в Северна Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт